Lukk mediabox ved å klikke utenfor rammen
  Book Oss

Legger ned barne- og ungdomsarbeid

For mer informasjon:

Nils Petter Mørland, kunstnerisk leder, 916 28 480, nilspetter@detandreteatret.no

Marie Ulsberg, daglig leder, 971 09 381, marie@detandreteatret.no

Spilleplan:

Årsaken er manglende støtte fra Oslo Kommune.

Det Andre Teatret har siden åpningen i 2011 stadig økt sin satsning på det unge publikummet. De to siste årene har de produsert 8 nye forestillinger for barn som både spiller på scenen i Oslo og turnerer DKS hyppig over hele landet. I tillegg tilbyr scenen en lenge etterlengtet arena for flere frigrupper som har barn som publikum. Kurstilbudet for barn fra 5 år og oppover har også vokst jevnt og trutt helt frem til i dag.

Det Andre Teatret åpner på nyåret sin nye intimscene hvor byggingen får god støtte fra Norsk Kulturråd og Sparebankestiftelsen i tillegg til egne midler. Her skulle bl.a. et voksende tilbud til barn og unge få gode vekstvilkår. Nå blir det sparebluss i året som kommer.

Fra og med 2016 vil blant annet suksessprosjektet Teenage Lovesongs, som har gått hvert år siden 2013 og med stor suksess, måtte legges ned. Årsaken er manglende støtte fra Oslo Kommune.

Den nye kulturbyråden Rina Mariann Hansen har tatt til orde for en sterkere satsning på scenekunst for barn og unge i Oslo. Men i sitt første budsjett i posisjon blir Det Andre Teatret tilgodesett med kun 50 000,- ekstra for 2016, til nettopp et slikt arbeid. Inneværende år mottar Det Andre Teatret 750 000 kr i driftsstøtte fra Oslo Kommune. Til sammenligning mottar Black Box 11 200 000 kr og Nordic Black Theatre 2.5 mill kr. Vega Scene, som planlegger oppstart i 2017, mottok i år 2 millioner kr i driftsstøtte fra Oslo Kommune.

            "Årets søknad om driftsmidler fokuserte på vår økende satsning på barn og unge på vår nye scene. Men ble ikke tilgodesett. Det får dessverre konsekvenser for barnepublikummet vårt," sier kunstnerisk leder Nils Petter Mørland.

            "Arbeid mot barn og unge er mer kostnadskrevende enn vårt program for voksne, fordi det krever både større innsats på publikumsbygging og en tettere oppfølging fra vårt faglige personale," uttaler daglig leder Marie Ulsberg.

Hvilke andre tiltak for barn som må reduseres til våren diskuteres fremdeles, men både antall forestillinger og kursplasser går ned. Det Andre Teatret mottar kun prosjektstøtte til enkelte deler av  denne satsningen fra Sagene Bydel og Norsk Kulturråd, men bare til innholdsutvikling.

            "Kontinuerlig drift og skikkelig publikumsutvikling blir umulig under slike forhold. Barne-og ungdomsarbeidet vårt er en viktig del av "sjelen" til teatret, men det er grenser for hvor langt vi kan strekke det frivillige engasjementet. Det trengs støtte til å honorere både kunstnere og dekke drift for å sikre ordnede forhold," sier Ulsberg.

            "Det Andre Teatre er et unikt sted i Oslo. De har opparbeidet et stort og ungt publikum, og har siden starten vært en viktig arena for visning av scenekunst for barn og unge - både med egne og andres produksjoner. Teatret bidrar også aktivt med et faglig fokus på formidlingen av scenekunst for et ungt publikum. "uttaler Ådne Sekkelsten, daglig leder i Norsk Scenekunstbruk

            "I dag våger dessverre ytterst få dramatikere å gå nye veier med barneteater. Det gjør Det Andre Teatret. All ære til dem for det." - Ida Lou Larsen, Periskop.no, 25/11/13

Det Andre Teatret ble i 2013 kåret til byens beste underholdning av leserne på dittoslo.no.

 

Publisert: 11.12.15 18:01

Din mening:

Kommentar
Navn:
Vi takker for ditt bidrag


Workshop for unge
Eagle has landed
Marie Ulsberg
Nils Petter Mørland
rss

Verdt å vite

Få med deg premieren på "2 for 1"

Få med deg premieren på "2 for 1"

Fredag (23/11) kl 19:30. Dette er Forestillingen hvor publikum bestemmer titlene.  Improvisatørene kjemper for å fortelle to historier og spille flere roller på samme tid. En god deal med andre ord to teaterstykker til prisen av en. Forestillingen er inspirert av det San Fransisco-baserte teatret BATS sin forestilling “Double Feature”, etter en idé av Rafe Chase. Vi gleder oss!

Published 19.11.18

Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Det Andre Teatrets besøksadresse:
Ivan Bjørndalsgate 9, 0472 OSLO, NORGE
post@detandreteatret.no

Klikk her for ytterligere kontaktinformasjon
Dette nettstedet er utviklet og driftet av Orgdot AS

Takk for støtten

         
 

english

Det Andre Teatrets besøksadresse:
Ivan Bjørndalsgate 9, 0472 OSLO, NORGE
post@detandreteatret.no

Klikk her for ytterligere kontaktinformasjon
Dette nettstedet er utviklet og driftet av Orgdot AS

Takk for støtten

         
 

english

aid=3253