Lukk mediabox ved å klikke utenfor rammen
  Book Oss

Nils Petter Mørland går av som teatersjef

Spilleplan:

I dét Det Andre Teatret straks er ferdig med sin 10-ende sesong, og er på vei inn i høstens femårsjubileum og jubileumssesong har Nils Petter Mørland gitt beskjed om at han ønsker å avslutte sitt engasjement som teatersjef og kunstnerisk leder.

«Nils Petter Mørland har vært hovedarkitekten bak og en svært viktig drivkraft for at Det  Andre Teatret både har blitt noe av, og for den suksessen det har vært disse årene,» sier   daglig leder Marie Ulsberg.

«Da vi åpnet teatret sa jeg at vi skal være glade om vi greier å overleve fram til jul, og det  mente vi» sier Nils Petter.  «Vi visste ikke noe om å drive teater og alle vi  snakket med   kunne bekrefte at det var en skikkelig dårlig business-ide. Men allerede i løpet av den første  sesongen solgte vi så mange billetter at vi skjønte at dette faktisk kunne la seg gjøre lenger  enn et halvt år.»

Fem år etter starten er 19 utøvere inkludert i teatrets ensemble, og omlag fire årsverk er fordelt på 12 personer som er engasjert i staben. I tillegg er ca 70 enkeltpersoner tilknyttet teatret som frivillige til enhver tid.

«Hvert år legges det ned omlag 10 000 frivillige timer ved teatret, og vi tror dette   engasjementet og størrelsen på nettverket er noe av grunnen til suksessen» fortsetter Nils  Petter. «Vi liker at teatret kan være et sted mange kan kjenne eierskap til. For oss i ledelsen  ligger det en stor inspirasjon og glede i å vite at så mange ønsker å bidra og er med på   dette prosjektet både når det kommer til den daglige driften og årlige dugnader.»

I 2015 hadde Det Andre Teatret et besøkstall på 33 000 publikummere. I tillegg kommer publikumstall fra turnéer i DKS og åpne forestillinger på dagtid utenfor billettsystemet.

Etter å ha vært hovedansvarlig for teatret siden 2011 ønsker Nils Petter Mørland å fokusere på andre prosjekter og slippe til noen andre i lederstolen. Han er opptatt av at stillingen ikke skal være personavhengig -  «det handler om å skape en levedyktig organisasjon, men også om at det kunstneriske fingeravtrykket ikke skal bli for sementert i organisasjonen,» sier Nils Petter. 

«Det er også veldig viktig å trekke frem at jeg ikke har gjort dette alene - en svært viktig  samarbeidspartner har vært assosiert kunstnerisk leder Mats Eldøen, men alle medlemmene  i ensemblet, kollegaene i staben og frivilligkorpset vårt har alle vært med på dette – vi er et  team som står bak og det er også noe av grunnen til at jeg føler meg trygg på at teatret vil  kunne overleve og fortsette å utvikle seg også etter at jeg har gått av, organisasjonen har sitt  eget driv nå,» sier Nils Petter.

Mørland gir stafettpinnen videre fordi han ønsker å sørge for stadig kunstnerisk fornyelse og oppdrift.

«Det er lett at folk som meg blir sittende for lenge. Det er digg å være sjef og vondt å slutte,  men jeg vil jo at teatret skal leve så lenge som mulig. Og da er dette det beste tror jeg. Så på  en måte en reversert egoistisk avgjørelse» smiler Mørland.

«Noe av det siste jeg sitter og planlegger nå før sommeren, er en stor turné i USA til   vinteren, hvor nesten hele ensemblet vil være med over for å spille i byer som NYC, LA, San  Fransisco og Atlanta» forteller Nils Petter.

«I tillegg legger vi jo opp til en skikkelig feiring av oss selv nå til høsten. At det har gått fem  år allerede, og at vi har overlevd helt hit fortjener en skikkelig markering, og den beste   måten å gjøre det på er jo å arrangere en festival. Vi har invitert gjester fra USA, England,  Belgia, Australia og Canada som kommer for å vise egne forestillinger og for å spille   sammen med våre egne utøvere» forteller han.  «Vi ønsker at publikum vil få oppleve det  beste man finner av improvisasjonsteater internasjonalt, samt sterke enkeltutøvere innenfor  fringe-teateret. Under festivalen blir det også offisiell åpning av den nye intimscenen som vi  har fått bygget med støtte fra Kulturrådet og Sparebankstiftelsen og i samarbeid med   Brødrene Placht. I tillegg blir det selvfølgelig en skikkelig fest eller to, så hold av 14-18   september» oppfordrer han. 

Både styret og daglig leder ved teatret syns det er synd at Nils Petter nå velger å gi seg.  

«Alle er enige om at vi gjerne skulle hatt ham med videre, men vi har selvfølgelig også full  forståelse for at han ønsker å fokusere på andre prosjekter» sier Marie. «Og så skal vi nok  takke skikkelig for den enorme innsatsen han har lagt ned i prosjektet når vi kommer til   høsten. Vi ser med spenning frem mot hvem som blir valgt til å overta, og er glade for at  Nils Petter kommer til å fortsette som utøver i ensemblet og fortsatt være tilknyttet teatret»  legger  hun til.

Ny kunstnerisk leder for Det Andre Teatret vil bli valgt ved generalforsamling 9. juni.

Publisert: 09.06.16 12:24


Nils petter
rss

Verdt å vite

Få med deg premieren på "2 for 1"

Få med deg premieren på "2 for 1"

Fredag (23/11) kl 19:30. Dette er Forestillingen hvor publikum bestemmer titlene.  Improvisatørene kjemper for å fortelle to historier og spille flere roller på samme tid. En god deal med andre ord to teaterstykker til prisen av en. Forestillingen er inspirert av det San Fransisco-baserte teatret BATS sin forestilling “Double Feature”, etter en idé av Rafe Chase. Vi gleder oss!

Published 19.11.18

Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Det Andre Teatrets besøksadresse:
Ivan Bjørndalsgate 9, 0472 OSLO, NORGE
post@detandreteatret.no

Klikk her for ytterligere kontaktinformasjon
Dette nettstedet er utviklet og driftet av Orgdot AS

Takk for støtten

         
 

english

Det Andre Teatrets besøksadresse:
Ivan Bjørndalsgate 9, 0472 OSLO, NORGE
post@detandreteatret.no

Klikk her for ytterligere kontaktinformasjon
Dette nettstedet er utviklet og driftet av Orgdot AS

Takk for støtten

         
 

english

aid=3579