Lukk mediabox ved å klikke utenfor rammen
  Book Oss

Den Andre Teaterfestivalen - Pressemelding

Spilleplan:

NORGES STØRSTE TEATERSUKSESS FEIRER 5 ÅR!
Med bl.a. vinneren av den svært anerkjente Olivier Award for Best Entertainment and Family i 2016 – West End suksessen ”The showstoppers: The Improvised Musical”.

Improviserte musikaler, underlige mimeforestillinger, poetiske fortellerforestillinger og en guidet meditasjon for 15 publikummere av gangen skal gi en smak av hva Det Andre Teatret har formidlet til Oslos teaterpublikum gjennom disse fem årene. 14-18.september kommer det gjester fra USA, Canada, England, Australia, Nederland og New Zealand som alle er toneangivende på sitt felt interenasjonalt til Den Andre Teaterfestivalen.

Fem år
Fem år er gått siden Det Andre Teatret åpnet dørene 16. september 2011. I samarbeid med Brødrene Placht AS var et gammelt industribygg blitt omgjort til teater. - «Det var jo helt fantastisk å endelig ha sin egen scene, etter at miljøet hadde vært spredt på flere forskjellige steder i Oslo. Det føles litt som en eviggående hjemme-alene-fest”  forteller assosiert kunstnerisk leder Mats Eldøen

- «Vi er utrolig takknemlig for at publikum fortsetter å komme. Og litt overrasket egentlig! Da vi åpnet hadde vi 6 måneder som mål. Ingen av oss hadde drevet et teater før, så det kunne gå alle veier.» - fortsetter teatersjef Nils Petter Mørland

Det Andre Teatret eies av utøvere og grupper med tilholdssted her. Teatret er et profesjonelt, ikke- kommersielt, privat teater som viser improviserte forestillinger som utvikles på huset, internasjonale og nasjonale gjestespill, selvskrevet dramatikk og et eget program for barn- og unge.

- «For 5 år siden var det en liten gjeng som drev alt på frivillig basis. Nå  har vi en lønnet stab, nye kontorer, en ny intimscene, 20 utøvere i ensemblet og mer enn 70 frivillige tilknyttet oss» forteller Eldøen videre.
Etter fem års drift viser Det Andre Teatret mer enn 300 forestillinger i året, med mer enn 30 000 publikummere per år i en sal på 165 sitteplasser. Men billettinntekter, kursvirksomhet og turné i tillegg til noe driftstøtte fra kommunen og produksjonsstøtte fra Kulturrådet landet omsetningen i 2015 på omlag 11 millioner kroner.

- «Det å ha et eget teater med et så sterkt ensemble og tekniske resurser, gir oss en unik mulighet for utvikling og eksperimentering. At publikummet stadig vender tilbake indikerer vel at vi må gjøre noe riktig.» - fotsetter Nils Petter Mørland


Improvisasjon som internasjonal felt
I organisasjonsform og drift er det få andre kulturinstitusjoner som ligner på Det Andre Teatret i Norge eller Europa. I land som Canada og USA, hvor kunstformen både er mye mer kjent og mer utbredt fins det flere som ligner, og gjennom de siste årene har Det Andre Teatret opprettet kontakt og ulike samarbeid med teatre både i Atlanta, Edmonton og New York.

- «Med kun ett teater forbeholdt improvisasjonsteater i hele Norge er det mange som oppdager kunstformen for første gang fortsatt. Forestillingsformatene og mulighetene er mange og vi er opptatt av å vise hele bredden fra komedie til alvor.» - sier Mørland videre.

- «Det som er interessant med impro når vi ser på USA og Canada, er hvor mange av de aller største komikerne innenfor film og TV som har improbakgrunn. Kjente fjes som for eksempel Tina Fey, Amy Poehler og Bill Murray har alle vært tydelige på hvor viktig impro har vært for deres karrierer. Flere av våre egne ensemblemedlemmer er jo med i humorprogrammer på TV om dagen, så rekrutteringseffekten vises også her hos oss» - forteller Mats Eldøen.


Den Andre Teaterfestivalen – Program
- «Både for å inspirere og utfordre oss selv har det vært viktig å bygge relasjoner internasjonalt og satse på utenlandske gjestespill. Normalt viser vi 4 – 5 større utenlandske produksjoner i sesongen, og med Den Andre Teaterfestivalen kuliminerer virkelig denne satsningen i en enste stor og diger fest» - forteller Eldøen.
Til festivalen er blant andre utøvere som Stuart Bowden (AUS) og Trygve Wakenshaw (NZ) invitert. De er begge soloutøvere som har gjort stor suksess på Edinburgh Fringe med flere forskjellige forestillinger de siste årene. De har også fått et nært forhold til det lille teatret i Oslo, gjennom en rekke besøk siden åpningen.

- «Det var på Fringe jeg så dem begge for første gang”, forteller Nils Petter. ”Stuart lager fantastiske forestillinger som både er morsomme, rare og poetiske, og han har en helt egen evne til å komme under huden på deg. En utrolig sjarmerende fyr som med  veldig enkle virkemidler greier å si mye om ganske vanskelige ting. Trygve tilhører den nye bølgen av klovn og mime hvor han har etablert seg som en av de toneangivende utøverne med en rekke spillerperioder i London de siste årene, og ikke minst var han invitert til London Mime Festival i år.» - fortsetter teatersjefen

- «I tillegg gleder jeg meg jo skikkelig til at Showstoppers kommer. Tidligere i år vant de den høythengende Olivier-prisen som første improviserte forestilling noen gang for The Improvised Musical som de spiller med stor suksess på West End for tida. Vi er veldig stolte over å kunne presentere dem for et norskt publikum. Du blir garanter både imponert og underholdt av dem» - sier Mats Eldøen.


Den Andre Teaterfestivalen åpner med «Micetro – Festival Edition» og åpningsfest
onsdag 14. september kl 19:00.


Billetter og informasjon: festival.detandreteatret.no
Ta kontakt med Ingvild Haugstad på 416 51 617/ingvild@detandreteatret.no for mer informasjon, pressebilletter eller intervjuavtale.

FRA PROGRAMMET

Pajama Men (US)
Shenoah Allen og Mark Chavez ble kompiser i 1993 da de gikk på samme skole og var på audition for en improgruppe. Siden den gang har de blitt en verdenskjent duo, kjent for sin unike sketsjestil der de blander standup, impro, og utenomjordiske karakterer, i tillegg til surrealistiske historielinjer som snor seg gjennom det hele.
Pajama Men har gjort stor suksess med sine herlig snåle sketsjeshow verden over og slo svært godt an da de besøkte oss sist høsten 2015. De har blitt beskrevet som improvisatørenes improvisatører, skuespillernes skuespillere og komikernes komikere og de er kongene av det surrealistiske og spontane. Fyttirakkern nå gleder vi oss til å se dem igjen!
‘The Pajama Men create a cartoon of the mind – a shape-shifting world in which anything seems not just possible, but imminent.’ ★★★★★ — The Guardian

Showstoppers (UK)
Rett fra West End i London og The Fringe Festival i Edinburgh til Oslo – Showstopper! The Improvised Musical med The Showstoppers.Tidligere i år mottok de, som første improviserte forestilling noen gang, den høythengende Olivier-prisen for beste underholdnings- og familieforestilling, og vi er stolte og glade over å få dem hit til teatret. Å se dem live er både sykt imponerende, en skikkelig bra musikalsk opplevelse og ikke minst innmari morsomt.

Achingly funny.These guys have to be seen to be believed.’ (Critics’ Choice) ★★★★★ — Time Out
Vinner av 2016 Olivier Award for Best Entertainment and Family
Vinner av 2016 Chortle Comedy Award for Best Improv, Character or Sketch Act

Stuart Bowden (AUS)
Stuart Bowden er en Australsk teatermaker med flere priser bak seg. Etter å ha hatt tilholdssted i London de siste fem årene, har han nylig reist hjem til Melbourne der han fortsetter å ‘devise’ soloteater og jobbe som forfatter, regissør og utøver. Arbeidene hans har blitt vist i London, Bristol, Brighton, Exeter, Edinburgh, Belfast, Prague, Oslo, Kristiansand,Tromsø, Kuala Lumpur, Los Angeles, Auckland, Melbourne, Adelaide, Perth og Sydney. Stuart har nylig regissert Mr. Sole Abode av Leo Kay and Unfinished Business, samt Balladen om Steven von Gutenberg og Robert Robertsen som hadde premiere på Det Andre Teatret i 2015. Bowden kommer med to av sine mest populære forestillinger:

She was probably not a robot
She Was Probably Not A Robot er en lo-fi, gjør-det-selv, snål, science-fiction historiefortellingsopplevelse; en surrealistisk, sjelfull komedie om en verden som går i stykker og en kosmisk besøkende.
Endlessly inventive and superbly performed... insanely surreal yet touchingly true, Bowden has created a piece that can both crush and lift you in the blink of an eye.’★★★★★ — Edinburgh Guide

Vinner av Adelaide Fringe Theatre Weekly Award, Adelaide Fringe, 2014.
Nominert til Brighton Fringe Emerging Talent Award, Edinburgh Fringe Festival, 2013.

The Beast
En sterk og leken historie fortalt i et musikalsk landskap.‘The Beast’ er et fortryllende enmanns- show om et vesen som bor i en hule på utsiden av byen. Med sanger fra en ukulele og en loop-pedal lager Stuart Bowden en håpefull fortelling som treffer rett i hjertet og deretter kiler det litt (på en ikke livstruende måte).

‘Laugh out loud humour, sparks of surreal brilliance and moments of touching melancholy. Unfolding like a dream, this is an off beat gem.’ ★★★★ — Three Weeks, UK
Nominert til Melbourne Green Room
Award for Best Male Performer in Independent Theatre og for Best Writing in Independent Theatre.

Magnet Theater (US)
Megan Gray, Elana Fishbein og Chet Siegel fra the Magnet Theater sjarmerte og imponerte med smart og morsom impro i kjent New York-stil da de besøkte oss i februar. På scenen vever de sammen sin egen lille verden, full av rare karakterer og pussige situasjoner. Magnet Theater huser noen av de beste improvisatørene i USA, og Tour Co. (Turnékompaniet) er satt sammen av de mest rutinerte av dem. Magnet Theater spiller to forestillinger og holder workshop i løpet av festivalen.


Trygve Wakenshaw (NZ)
Trygve uttales ‘trig-vee’. Trygve har vunnet utallige priser, vokste opp i New Zealand, sturderte med Philippe Gaulier i to år fra 2008, og i dag har han sitt nye hjem i London til tross for at han mesteparten av året er ute på turné.
Nautilus:
Hvorfor har vi fantasi? Hva gjør den? Kanskje drømmer vi slik at vi kan lage verden til et bedre sted?
Trygve har vært en stor hit på Edinburgh-festivalen de siste årene og var en stor hit da han besøkte oss sist med forestillingen Kraken.Til festivalen dukker han opp med sin ferskeste produksjon – Nautilus – morsom, absurd og smart i kjent Wakenshaw-stil. En eksentrisk turboforestilling på 75 minutt, full av miming, høy risiko og galskap!
‘So magical, so delightfully playful. Wakenshaw leaves his audience slack-jawed with admiration.’ ★★★★ — The Scotsman

Nominert til Fosters Edinburgh Comedy Award 2015

Nick Coyle (AUS)
Nick Coyle jobber som forfatter, regissør og utøver. Han er bosatt i Sydney, men lever livet på reisefot og finner et nytt hjem hvorenn han legger igjen klesbunten sin. Han har skapt en rekke forestillinger, bl.a. ME PREGNANT!, som ble tildelt Powerhouse Outstanding Comedy Award, og BLUE WIZARD, tildelt 2013 Fbi SMAC (Sydney Music, Arts and Culture) Award for Best On Stage av Sydney radio station.
Da kunstnerisk leder Nils Petter og økonomisjef Dennis kom ut etter å ha sett denne forestillingen på Fringe i Edinburgh i fjor var de en blanding av svært lattermilde og forvirret. Noe så rart som en guidet meditasjon som en komedie, hvor alle får ligge på gulvet og lukke øynene, gjorde et uutslettelig inntrykk på dem begge. Dette er nok festivalens merkeligste innslag og noe du garantert aldri har vært med på eller får være med på igjen.
‘Nick Coyle started out with a tongue-in-cheek guided meditation on FbI radio on Sundays, then realised he could get even more thrills by getting people to lie on the floor and meditate to his entirely untrained expertise in real life... the show is fun to watch and is exactly the sort of entertainment you can take lying down.’ - Time Out Sydney

Publisert: 09.09.16 15:25


rss

Verdt vite

Få med deg premieren på "2 for 1"

F med deg premieren p "2 for 1"

Fredag (23/11) kl 19:30. Dette er Forestillingen hvor publikum bestemmer titlene.  Improvisatørene kjemper for å fortelle to historier og spille flere roller på samme tid. En god deal med andre ord to teaterstykker til prisen av en. Forestillingen er inspirert av det San Fransisco-baserte teatret BATS sin forestilling “Double Feature”, etter en idé av Rafe Chase. Vi gleder oss!

Published 19.11.18

Les mer

Meld deg p vrt nyhetsbrev

Det Andre Teatrets besøksadresse:
Ivan Bjørndalsgate 9, 0472 OSLO, NORGE
post@detandreteatret.no

Klikk her for ytterligere kontaktinformasjon
Dette nettstedet er utviklet og driftet av Orgdot AS

Takk for støtten

         
 

english

Det Andre Teatrets besøksadresse:
Ivan Bjørndalsgate 9, 0472 OSLO, NORGE
post@detandreteatret.no

Klikk her for ytterligere kontaktinformasjon
Dette nettstedet er utviklet og driftet av Orgdot AS

Takk for støtten

         
 

english

aid=3864