Lukk mediabox ved å klikke utenfor rammen
  Book Oss

Teater av knapper og glansbilder​​

Spilleplan:

Selv om vi er små, prøver vi å få mest mulig teater ut av de begrensede midlene vi har. Med kun et par ukers prøvetid, og et meget begrenset budsjett kaster Det Andre Teatret seg atter en gang ut på dypt vann, og utvikler hele tre soloforestillinger og en duo forestilling i løpet av våren. Slampoeten Fredrik Høyer er den første som hiver seg utfor stupet, med "Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping" som har premiere 9. mars. Les mer om alle de spennende solo prosjektene.

«Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping»

Denne sesongen har vi utfordret slampoet Fredrik Høyer til å samarbeide med vår egen Nils Petter Mørland og sammen skal de lage en egen forestilling bare for oss. Med kort prøveperiode og helt nye måter å tenke rundt hva en slampoet kan gjøre, kastes Fredrik Høyer inn i Det Andre Teatrets skranglete og underlige teatermaskin. Ja, Fredrik er litt nervøs - og vi gleder oss!

Regi Nils Petter Mørland

Scenografi Monica Valsø Nestvold

Musikk Håvard Gressum Antonsen

Spilles 9. mars kl 21.00, 12. mars kl 19.00 og 16. mars kl 20.00

 

«Såvidt en hit»

Simen og Håvards fantastiske sangimproshow! Utstyrt med noen instrumenter, en looping stasjon og noen raske hoder lager de sanger på stedet og alt kan bli til en låt, det kan bli en trist ballade om kronprinsparets siste tweet, en fet rap, eller en opera om det du spiste til frokost.

Spilles
10.3 og 17.3 kl. 19.30, intimscenen
24.3 og 31.3 kl. 19.00, hovedscenen

På scenen: Simen Hovd og Håvard Gressum Antonsen
Kreative konsulenter: Åsleik Engmark, Lars Berrum, Olli Wermskog, Mats Eldøen og Nils Petter Mørland.
Kostyme: Jenny Bernson
Lysimprovisatør: Maria Emilie Kristensen
Lydtekniker: Thomas Underhaug Fosseli / Henrik Stoltz Vernegg

«Tyrannen»

Kristin Jess Rodin står alene på scenen i sin første selvskrevne soloforestilling, en sjarmerende historie om en tyrann som utslettet sitt eget folk, og som eneste gjenlevende prøver hun å fortsette livet som normalt.

Caroline Johansen har bidratt på regi.

Spilles 28. april, 5., 12., og 19. mai kl 19.30

 

«Dont Kill Your Darlings»

Hvor mange ganger kan en forestilling begynne egentlig? Så mange ganger som mulig, for starten er alltid best. Ikke sant? Ingvild H. Gundersen har latt ideer som vanligvis blir drept få ha livets rett. Rarere finere og morsommere enn det meste  -  i alle fall i begynnelsen. Med Henrik Stoltz Vernegg på teknikk.

Nils Petter Mørland har bidratt på regi

Scenografi Monica Valsø Nestvold

Kostyme Jenny Bernson

Spilles 26. mai, 2., 9. og 16. juni kl 19.30.

                                                                                                                                                                                             - Slutt -

 

@detandreteatret | www.detandreteatret.no | Ivan Bjørndals gate 9, 0472 Oslo

PRESSEKONTAKT | Ingvild H. Gundersen |  [t] +47 416 51 617 | [e] ingvild@detandreteatret.no

 

 

Biografier:

 

Fredrik Høyer er en norsk romanforfatter og poet fra Drammen, bosatt i Oslo. Fredrik Høyer er mest kjent for å opptre med slam-poesi og spoken word, hvor performance-aspektet inngår i selve teksten. Høyer har tatt tekstforfatterlinjen på Westerdals School of Communication i Oslo, og har studert litteraturvitenskap. Han romandebuterte med boka Månehund & fatter'n i 2014. I 2016 utkom diktsamlingen Grønlandsūtraen. Denne diktsamlingen ble utgitt både som bok og album, lydlagt av musikere Fredfades & Eikrem. En bearbeidelse av Grønlandsūtraen ble samme år satt opp som en separat forestilling på Nationaltheatret, en monolog skrevet og fremført av Fredrik Høyer.

 

Nils Petter Mørland har improvisert siden år 2000 og er utdannet dramapedagog fra HiO. En rolig og religiøs oppvekst i Lillesand har ført til en rotete karriere som skuespiller, manusforfatter, musiker og regissør. Tidlig på 2000-tallet var han en del av improgruppa Samvirkelaget og siden har han vært en del av Teater Liksom, Isenkramteatret, Teater NIE og gikk nylig av som kunstnerisk leder ved Det Andre Teatret.

 

Simen Hovd er improvisatør, regissør og dramapedagog. Som medlem av ensemblet på Det Andre Teatret er Simen spesielt kjent for sitt arbeid i forestillinger hvor musikk og improvisasjon møtes - som «Instant Broadway», «Hip hop Historier» og «På Grensen til Sang». Han er utdannet dramapedagog med en master grad i Drama og Teater fra NTNU i Trondheim om improvisasjonsteater for barn. Når Simen ikke improviserer på teatret jobber han som dramalærer ved Hartvig Nissen Skole.

 

Håvard Gressum Antonsen er Det Andre Teatrets eget husband, med fantastisk gehør og evnen til å skape de fleste musikalske landskap, klarer han å løfte de fleste scener og forestillinger til et nytt nivå. Du ser ham  briljere i de musikalske forestillingene «På grensen til sang» og «Instant Broadway» i tillegg til å dukke opp i alle forestillingene på huset som måtte trenge en dose Håvard.

 

Kristin Jess Rodin er en dyktig improvisatør i ensemblet i tillegg til å medvirke i diverse filmer og TV programmer. Hun er kjent fra TV programmer som «Løvebakken», «Sølvrekka», «Unge Lovende» filmen «Å begrave en hund», kortfilmen «Ingenting tar noensinne slutt» og podcasten «Kort applaus» sammen Caroline Johansen, for å nevne noe. Du kan også være så heldig å få henne som kursholder på teatret.

 

Ingvild Haugstad Gundersen er improvisatør, kursholder og PR ansvarlig ved Det Andre Teatret. Hun er ute på turnè med flere forestillinger produsert på teatret. I tillegg til å ha vært med i programmer som «Alt er lov», på TV2. Hun har en Bachelor i Drama og Teaterkommunikasjon.

 

Henrik Stoltz Vernegg er husets scenemester, DJ og teknikker i tillegg til å være improvisatør og utdannet skuespiller. Han er en ryggrad i teatret som fikser det meste både på og utenfor scenen av kunstnerisk og praktisk karakter. Du ser han på scenen som DJ under «Olli Wermskogs Improvors» og som improvsiatør ved flere av husets forestillinger.

Publisert: 24.02.17 20:15


Fredrik Høyer
Dont kill your darlings
Såvidt en hit
Tyrann
rss

Verdt å vite

Få med deg premieren på "2 for 1"

Få med deg premieren på "2 for 1"

Fredag (23/11) kl 19:30. Dette er Forestillingen hvor publikum bestemmer titlene.  Improvisatørene kjemper for å fortelle to historier og spille flere roller på samme tid. En god deal med andre ord to teaterstykker til prisen av en. Forestillingen er inspirert av det San Fransisco-baserte teatret BATS sin forestilling “Double Feature”, etter en idé av Rafe Chase. Vi gleder oss!

Published 19.11.18

Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Det Andre Teatrets besøksadresse:
Ivan Bjørndalsgate 9, 0472 OSLO, NORGE
post@detandreteatret.no

Klikk her for ytterligere kontaktinformasjon
Dette nettstedet er utviklet og driftet av Orgdot AS

Takk for støtten

         
 

english

Det Andre Teatrets besøksadresse:
Ivan Bjørndalsgate 9, 0472 OSLO, NORGE
post@detandreteatret.no

Klikk her for ytterligere kontaktinformasjon
Dette nettstedet er utviklet og driftet av Orgdot AS

Takk for støtten

         
 

english

aid=4269