Lukk mediabox ved å klikke utenfor rammen
  Book Oss
Få med deg premieren på "2 for 1"

Få med deg premieren på "2 for 1"

Fredag (23/11) kl 19:30. Dette er Forestillingen hvor publikum bestemmer titlene.  Improvisatørene kjemper for å fortelle to historier og spille flere roller på samme tid. En god deal med andre ord to teaterstykker til prisen av en. Forestillingen er inspirert av det San Fransisco-baserte teatret BATS sin forestilling “Double Feature”, etter en idé av Rafe Chase. Vi gleder oss!

Published 19.11.18

Les mer
"I kjærlighetens navn" med bl.a. Odd-Magnus Williamson

"I kjærlighetens navn" med bl.a. Odd-Magnus Williamson

SØNDAG (18/11) kl 20:00 er det klart for Andre Historier i cafeen, hvor tema er "I kjærlighetens navn". Caroline Johansen leder kvelden og har med seg Odd-Magnus Williamson, Evelyn R. Osazuwa, Kjersti Wøien Håland, Viggo Venn og Preben L. Rongve, som skal dele fra sitt personlige arkiv de fineste, vondeste, flaueste og vakreste historiene i kjærlighetens navn. I krig og kjærlighet er allting lov, når følelsene tar over kan de få oss til å gjøre de villeste ting.

Published 15.11.18

Les mer
Improkurs for barn

Improkurs for barn

Er ikke fotballtrening, ballett eller sjakk noe for deg? Kanskje impro er tingen? Er du mellom 10-14 år kan du melde deg på improkurs som går 8 tirsdager fra 9/10 til  27/11, og lørdager i hele november er det kurs for barn mellom 5-7 år fra kl 12-13. I tillegg fortsetter vi  med Drømmelørdag, dagen hvor de fra 10-14 år tar over teatret med workshop fra kl 13:30, og forestilling kl 15:00. Vi gleder oss!

Published 28.09.18

Colin Mochrie

Colin Mochrie

Vi gleder oss vanvittig til Colin Mochrie gjester teatret vårt, for mange kjent fra tv-serien "Whose Line Is It Anyway". Du ser ham i "Gorilla Teater" 20/9, "Gullrekka" 21/9, og "Murder She Improvised" 22/9 sammen med folk fra ensemblet. Alle forestillingene er utsolgt.

Published 17.09.18

Andre Historier med bl.a. Stuart Bowden

Andre Historier med bl.a. Stuart Bowden

Nytt denne sesongen er Andre Historier på en søndag! Få med deg sesongpremieren med blant andre Stuart Bowden som gjest. Komikere, fortellere, poeter og andre utøvere kommer for å dele morsomme, rare, triste og rørende øyeblikk fra sine egne liv. Følg med på web og Facebook for å få med deg kveldens tema og line-up.

Published 15.09.18

En smak av Edinburgh Fringe i Oslo

En smak av Edinburgh Fringe i Oslo

Nå kan du se Stuart Bowden med forestillingen "Our Molecules", og de to forestillingene som representerte Det Andre Teatret under årets Fringe Festival i august, "What I Talk About When I Talk About Running" og "Don´t Kill Your Darlings". Alle spilles på engelsk 13., 14., 15. og 16. september.

Published 08.09.18

Les mer
Bjørnsonfestivalen

Bjørnsonfestivalen

Fredrik Høyer og Henrik Stoltz Vernegg reiser fra suksess i Edinburgh til Bjørnsonfestivalen i Molde med forestillingen "Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping". Poeten og forfatteren Fredrik Høyer ble for en del år siden utfordret av sin daværende arbeidsgiver til å løpe Oslo Maraton. Men, hva er egentlig løping? Inspirert av Murakamis bok med samme tittel, raser Høyer mot målet for å se hva som er gevinsten til slutt.

Published 05.09.18

Les mer
The Queen of Goofy Comedy

The Queen of Goofy Comedy

Det Andre Teatret fortsetter Fringe-eventyret med Don't Kill Your Darlings og What i Talk About When I Talk About Running.

Ingvild Haugstad ble utnevnt Queen of Goofy Comedy av To Do List. 'Delightfully strange' 'a must for those who love silly comedy' ★★★★  Les hele anmeldelsen her.

Forestillingene vil spilles på Det Andre Teatret mellom 13. og 15. september. Vi sees til høst!

Sommerskole for barn 13.-17. august!

Sommerskole for barn 13.-17. august!

Fortsatt plasser igjen på sommerskolen for barn!! En uke med improvisasjonsteater, gøy og moro rett før skolen begynner!

Årets høydepunkt for alle 10-13 åringer som liker å ha det gøy skjer i august (uke 33) på Det Andre Teatret. Vi inviterer til sommerskole på vår hovedscene fra kl.10-15, mandag 13. til fredag 17. august. Vi spiser koselig felleslunsj hver dag (inkludert i prisen).

Kurset er sammensatt av improvisasjonsøvelser og -leker ledet av våre kursholdere Mari O. Thingelstad og Preben L. Rongve. I tillegg vil alle lære mer om kostyme, lyd og lys, regi og scenografi. Les mer og meld på her.

Published 06.08.18

Billettene til å se Colin Mochrie legges ut 25. juli kl.14.00!

Billettene til å se Colin Mochrie legges ut 25. juli kl.14.00!

Oh heilage hatt!! For de av oss som er vokst opp med å se Whose line is it anyway? på naboens parabol, kommer julaften tidlig i år! Selveste Colin Mochrie kommer på besøk og blir en hel uke i september!
Gjør deg klar! Billettene til forestillingene med Colin Mochrie legges ut for salg ONSDAG 25. JULI kl.14:00
20. sep kl.21.00 Gorilla Theatre™ All Star
21. sep kl.21.00 Gullrekka All Star
22. sep kl.19.00 Murder, She Improvised All Star


Published 24.07.18

Colin Mochrie på Det Andre Teatret!

Colin Mochrie på Det Andre Teatret!

Oh heilage hatt!! For de av oss som er vokst opp med å se “Whose line is it anyway?” på naboens parabol, kommer julaften tidlig i år! Selveste Colin Mochrie kommer på besøk og blir en hel uke! Hos oss gjester han i flere av husets favoritt forestillinger, og vi har omrokkert litt på timeplanen så det blir en hel liten Colin-festival. 20. september blir det Gorilla Theatre™ All Star, 21. september får du Gullrekka All Star og 22. september er tide på Murder, She Improvised All Star. Følg med her, billettene legges ut til salgs snart!

Published 16.07.18

Edinburgh Fringe 2018

Edinburgh Fringe 2018

Onsdag 6. juni ble årets Edinburgh Fringe program lansert, og dit skal Det Andre Teatret med to forestillinger. What I Talk About When I Talk About Running, med Fredrik Høyer og Dont Kill Your Darlings, med Ingvild Haugstad. Med på teknikk har vi fantastiske Henrik Stoltz Vernegg. Vi har leid oss en stor leilighet og gleder oss til å være en gjeng fra teatret under årets festival!

Published 10.06.18

Sommer og is!

Sommer og is!

Sommeren kom tidligere enn forventet i år, derfor tilbyr vi IS og SOMMER-DRINKER i baren før forestillinger! Vi skrur ned termostaten i teatersalen! Vi rebrander ALLE forestillingene våre til SOMMER-show, (forestillingene er helt like og fortsatt veldig bra)! Velkommen til solbrent impro!

Published 08.06.18

SOMMERSKOLE FOR BARN

SOMMERSKOLE FOR BARN

Meld dere på årets sommerskole fra 13. til 17. august, for alle 10-13 åringer. Kurset er sammensatt av improvisasjonsøvelser og - leker ledet av våre kursholdere Mari Thingelstad og Preben Rongve. I tillegg vil vi hver dag få et dypdykk i teatrets mange ansvarsområder da vi får gjester som viser oss hvordan kostyme, lyd og lys, regi og rekvisitter fungerer. Les mer og alt om påmelding her.

Published 06.06.18

Les mer
Øystein Djupedal er valgt til ny styreleder!

Øystein Djupedal er valgt til ny styreleder!

Vi er superglade for at en kapasitet som Øystein Djupedal har takket ja til å komme inn som ny styreleder her på Det Andre Teatret. Med bred erfaring i alt fra stortings- og ministerarbeid til styrearbeid fra Nationaltheatret og ledelse av Arendalsuka har han masse å lære oss og vi gleder vi oss til å se hva vi kan finne på sammen. Ved siden av Øystein er følgende glimrende personer også med i det nye styret: Maria Bock, Martin Biehl, Sunniva Steine, Håvard Fossbakken og Helene Abrahamsen.

Published 04.06.18

PÅ VEI. NED? - PREMIERE

PÅ VEI. NED? - PREMIERE

Marte Mørland fra ensemblet har PREMIERE på sin aller første soloforestilling torsdag 31. mai kl 19.30. Etter å ha forskanset seg på intimscenen, gleder vi oss til å se hva hun har kommet opp med! Det blir en leken, absurd og musikalsk forestilling. Spilles også 1., 7., 8., 14. og 15. juni kl 19.30.

Published 27.05.18

Les mer
Meld deg på kurs med lyd

Meld deg på kurs med lyd

Søndag 3. juni kan du melde deg på kurs med Sarah "Mama Cutsworth" Michaelson (DJ) fra Canada og Helene Abrahamsen fra ensemblet på Det Andre Teatret. En spennende workshop i det å jobbe med musikk og lyd som improvisatør Vi vil utforske hvordan vi kan tenke på musikk som en egen "karakter" i scener, hvordan vi kan jobbe med den, mot den og hvordan vi kan få inspirasjon fra det musikk og lyd kan bidra med. Les mer om kurs og påmelding.

Published 22.05.18

Les mer
Sommerskolen 2018

Sommerskolen 2018

Det er fortsatt noen ledige plasser på årets Sommerskole i improvisasjon fra 25. - 29. juni. Det blir 5 innholdsrike dager, og det kreves ingen forkunnskaper om improvisasjon, passer for både de med ingen, lite eller middels erfaring. I løpet av uka jobber vi mye på gulvet, og det hele avsluttes fredag med en uhøytidelig forestilling. Årets kursholdere er Ingvild Haugstad og Mari O. Tingelstad.

Published 16.05.18

Les mer
PREMIERE 3. MAI!

PREMIERE 3. MAI!

Kristin Jess Rodin fra ensemblet jobber i disse dager på med sin andre soloforestilling "Naboen", en fiktiv True Crime-historie. Hun hadde stor suksess med sin første soloforestilling "Tyrannen", som gikk for usolgte hus i to sesonger. Torsdag 3. mai kl 19.30 kan du sikre deg billetter til premieren. Spilles også 4., 5., 10. og 11. mai kl 19.30. Vi gleder oss!

Published 26.04.18

Les mer
Sommerskolen i improvisasjon

Sommerskolen i improvisasjon

Du kan allerede melde deg på årets sommerskole, som går av stabelen på Det Andre Teatret 25.-29. juni. Sommerskolen krever ingen forkunnskaper, og passer for både de med ingen, lite eller middels erfaring. Kurset gir et lite dykk ned i de ulike områdene innenfor impro og avsluttes med en liten forestilling for venner og familie. Les alt om skolen og påmelding her.

Published 23.04.18

Les mer
TIGERBUSSEN KOMMER!

TIGERBUSSEN KOMMER!

Gratulerer med PREMIERE på "TIGERBUSSEN KOMMER!", Tigerstadsteatrets rullende blackbox i form av en Expotrailer som kan utvides til et scenerom der oslobarna inviteres med i teatrets verden, midt i sitt eget hverdagsliv. Pilotprosjektet er et samarbeid med Redd Barna, Det Andre Teatret og Oslo Nye Teater. Les mer på www.tigerstadsteatret.no.

Published 20.04.18

Les mer
Lekene slår tilbake

Lekene slår tilbake

Den populære improviserte forestillingen "Lekene slår tilbake", ble produsert i 2008 etter en idè av Nils Petter Mørland. Forestillingen er inspirert av lekene barna i publikum tar med seg. Den har turnert det ganske land og den vide verden, og gjøre seg igjen klar for å dra ut på veien. Den spilte nylig på Markedet for scenekunst, og du kan se den på teatret 12., 19. og 26. mai kl 15.00.

Published 11.04.18

Les mer
Litt sex og (mye) singelliv

Litt sex og (mye) singelliv

Det er igjen klart for "Litt sex og (mye) singelliv" i cafeen søndag kl 19.00. Forestillingen hvor improvisatørene møtes for å snakke om, diskutere og dele personlige historier fra det mest intime og nære - nemlig eget kjærlighetsliv. Lyden tas opp til podcast.

Published 07.04.18

Les mer
HipHop Premiere

HipHop Premiere

Gratulerer med premiere på "HipHop og historier", som i disse dager turnerer Buskerud, med Camilla Frey, Veslemøy Mørkrid, Stian Gulli og Henrik Stoltz Vernegg.

Published 05.04.18

Les mer
Ingen Påske uten krim!

Ingen Påske uten krim!

Opp til flere mord vil bli begått på teatret når "Murder, she Improvised" er tilbake mandag 26. mars kl 20:00. I ekte Agatha Christie-stil blir vi introdusert for en rekke mistenkte med mer eller mindre rent mel i posen. En erfaren detektiv som tilfeldigvis er på stedet får jobben med å nøste opp alle trådene og finne morderen. Vil du finne ut hvem den skyldige er bør du ta turen til teatret i påska. Spilles også 27. og 28. mars kl 20:00... Og annenhver lørdag ut sesongen.
GOD PÅSKE!

Published 26.03.18

Premiere på Teaterkomiteen

Premiere på Teaterkomiteen

Gratulerer med premiere på den improviserte barneforestillingen "Teaterkomiteen". Spilles i disse dager på Brageteatret i Drammen, og er et samarbeidsprosjekt med Det Andre Teatret med Nils Petter Mørland på regi.

Published 08.03.18

Les mer
Avgangsforestilling på KhiO

Avgangsforestilling på KhiO

Benytt sjansen til å se avgangsforestillingen til vår egen Andreas Tønnesland, "Det latterlige mørke", av Wolfram Lotz, 6/3 kl 18 og 7/3 kl 13.

Published 07.03.18

Les mer
NORGESPREMIERE

NORGESPREMIERE

Denne forestillingen vokste frem på en turné i Sør-Afrika, og nå setter vi den opp i Norge med premiere fredag 16/3 kl 19:30. Vi tar utgangspunkt i en samtale med én fra publikum, som setter temaet for forstillingen. Korte scener kan bli en del av en lengre historie, og målet er at det skal blir rart og snålt, fint og trist, morsomt og tøysete på en gang. På scenen ser du to av disse tre Kristin Jess Rodin, Eirik Skarsbø og Cathrine Frost Andersen.

Published 11.03.18

Les mer
Vi får gjester!

Vi får gjester!

Gå ikke glipp av sesongens første gjester fra England, The Glenda J Collective! Du ser dem fredag 9/3 kl 21:00 og lørdag 10/3 kl 19:00. Spilles på engelsk! The Glenda J Collective are four superheroes of improv, ready to smash your minds with improvised songs, sketches and japes created right there on the spot.

Published 03.03.18

Les mer
Sangimprokurs 10.-11. mars

Sangimprokurs 10.-11. mars

Bli med på en workshop utenom det vanlige med noen av Europas mest erfarne improvisatører innen sang og musikk, Josie Lawrence kjent fra «Whose line is it anyway?» og Pippa Evans kjent fra «Showstoppers», sammen med våre egne sang- og musikkimprovisatører Simen Hovd og Håvard Gressum Antonsen. Med i prisen er en billett til forestillingen «Såvidt en hit» lørdag 10. mars kl.22.00. Kurset krever noe erfaring innen improvisasjon.

Published 28.02.18

Les mer
Andre Historier

Andre Historier

Blod er tema for Andre Historier torsdag 1/3 kl 20:00. Vi benker oss i Den Andre Cafeen for å høre kjente og ukjente komikere, fortellere, poeter og andre utøvere dele morsomme, rare, triste og rørende øyeblikk fra sine egne liv. Her får du de historiene du ikke får høre andre steder, som både er så utrolige at de må være sanne og så lite trolige at de umulig kan være sanne. Spilles i Den Andre Cafeen.

Published 26.02.18

Les mer
Speechless

Speechless

Søndag 25/2 kl 19:00 ser du Speechless i Den Andre Cafeen. Her testes improvisatørene til det ytterste når de må improvisere foredrag og taler uten noe forberedelse, og en Powerpoint de aldri har sett. Vi blander det beste fra humor og næringslivet i håp om å gi utøverne jernteppe og deg latterkrampe!

Published 24.02.18

Les mer
Life Game

Life Game

Life Game ser du lørdag 24/2 kl 19:00, forestillingen der vi krysser talkshowsjangeren med improvisert teater. Vi inviterer noen fra ensemblet, eller gjester utenfra til å fortelle om sine liv. Improvisatørene lager teater av minnene og historiene som gjesten deler. En unik forestilling hvor vi får innblikk i vanlige folks fantastiske historier. Vi gleder oss til å ta et dypdykk i hverandres og våre gjesters liv!

Published 22.02.18

Les mer
Instant Broadway

Instant Broadway

Sikre deg billetter til vår helaftens improviserte musikal Instant Broadway torsdag 22/2 kl 21:00. Ja det høres ut som en umulig oppgave, men tro det eller ei, det funker (nesten) alltid. Er det utsolgt på nett er det en bunke i døra.

Published 18.02.18

Les mer
Drømmelørdag - SESONGPREMIERE!

Drømmelørdag - SESONGPREMIERE!

Lørdag 17. februar ønsker vi velkommen til vårens første Drømmelørdag, med gratis workshop for deg fra 5. klasse og oppover kl 13.30, etterfulgt av en forestilling kl 15 for alle fra 6 år og oppover. I "Drømmelørdag" kan alt du drømmer om bli oppfylt. Kanskje du har lyst til å se en forestilling som foregår på soverommet ditt, eller se en historie om en kreps som blir forelsket i en gammel enhjørning? Da er det Drømmelørdag noe for deg! Forestillingen er laget av improvisatørene på Det Andre Teatret sammen med unger fra impro-workshopen.

Published 15.02.18

Andre Historier I ♥ U

Andre Historier I ♥ U

Kjærlighetsbrev er tema for Andre Historier torsdag 15/2 kl 20:00. Til Andre Historier kommer kjente og ukjente komikere, fortellere, poeter og andre utøvere for å dele morsomme, rare, triste og rørende øyeblikk fra sine egne liv. Her får du de historiene du ikke får høre andre steder, som både er så utrolige at de må være sanne og så lite trolige at de umulig kan være sanne. Spilles i Den Andre Cafeen.

Published 11.02.18

Litt sex og (mye) singelliv

Litt sex og (mye) singelliv

Søndag 11/2 kl 19:00 er det igjen duken for Litt sex og (mye) Singelliv i Den Andre Cafeen. I denne forestillingen møtes improvisatørene for å snakke om, diskutere og dele personlige historier fra eget kjærlighetsliv. Vi forsøker å sette nytt lys på gamle temaer og snakke om ting vi sjelden deler. Har du vært forelsket? Fått hjertet ditt knust? Fått den du ville ha? Aner ikke hva vi snakker om? Da er dette forestillingen for deg, på toppen av det hele tas lyden opp til podcast. Vi sees og hørs!

Published 09.02.18

Les mer
Q&A med Siri Kristiansen

Q&A med Siri Kristiansen

Med ny tittel på forestillingen kan du få med deg sesongpremieren med Siri Kristiansen torsdag 8/2 kl 21:00. Hun tar med seg tre panel-deltagere som hjelper deg med dine problemer basert på egne feil, fordommer og erfaringer. I tillegg stiller Improvisatører fra DAT opp for å teste om deltagernes løsninger fungerer i praksis. Ta turen og kanskje du får svar på noen av dine problemer!

Published 03.02.18

The Scene

The Scene

Gjør deg klar for en skuespillers verste mareritt, eller snakker vi paradis på jord, i kveld kl 19.30! Se for deg å bli tildelt én karakter, som du deretter skal spille i en hel time, på kun én location, HELT UTEN MANUS! Du kan ikke dra, du kan ikke ombestemme deg og du MÅ holde på til lyset går ned. Sikre deg en billett og finn ut om det blir himmel eller helvete for både deg og de på scenen!

Published 02.02.18

Les mer
Sesongpremiere

Sesongpremiere

Vi er klar for en ny runde med Andre Historier torsdag 1/2 kl 20:00. Til Andre Historier kommer kjente og ukjente komikere, fortellere, poeter og andre utøvere for å dele morsomme, rare, triste og rørende øyeblikk fra sine egne liv. Her får du de historiene du ikke får høre andre steder, som både er så utrolige at de må være sanne og så lite trolige at de umulig kan være sanne. Kveldens tema er nabolaget. Spilles i Den Andre Cafeen.

Published 31.01.18

Les mer
Improkurs for barn

Improkurs for barn

Vi gleder oss, onsdag er vi i gang med kurs for barn mellom 10 og 14 år. Vi har delt kursene opp i to bolker, fra 17.30 til 18.30 er det for de fra 10-11 år, og fra 17.30 til 19.45 er det for de fra12-14 år! Kurset går over 8 onsdager, les alt om påmelding og kurset på hjemmesiden. Nesten som et ordentlig kurs, bare litt morsommere!

Published 29.01.18

Les mer
Sesongpremiere

Sesongpremiere

Den populære forestillingen Instant Broadway er endelig tilbake torsdag kl 21:00. En helaftens improvisert musikal i to akter. Høres ut som en umulig oppgave, men tro det eller ei, det funker (nesten) alltid. Sikre deg billetter, de forsvinner fort, er det utsolgt på nett er det en bunke i døra.

Published 23.01.18

Les mer
Premiere Karatekidden

Premiere Karatekidden

Evelyn Rasmussen Osazuwa ble verdensmester i slampoesi 2017, og står for sesongens første premiere 18. januar kl 21:00 med forestillingen "Karatekidden". En forestilling om å aldri kunne stå stille, sitte stille, være stille. Om å leve fritt og få drømmer oppfylt i en problemfri hverdag - helt til alt forandrer seg og det kun er ett ønske som betyr noe på lista. Om å vente på svar fra myndighetene som 14- åring. Kommer pappa hjem til jul? Med seg på scenen har hun beatboxer/ Master of Awesomeness; Beatur.

Published 13.01.18

Les mer
Sesongåpning på lørdag

Sesongåpning på lørdag

Lørdag 13/1 kl 20.00 ønsker vi velkommen til sesongåpningsforestilling! Vi er i gang med vår 14. sesong og det må feires, sikre deg billett til forestillingen og heng med oss i cafeen etterpå. Syns du det er lenge til lørdag kan du varme opp med "Micetro" onsdag 10/1 og Gorillateater på fredag 12/1. Nå er vi i gang folkens!

Published 03.01.18

Godt nytt år!

Godt nytt år!

Vi er super klare for å komme i gang med vår 14. sesong. Allerede onsdag 10/1 er vi tradisjon tro klar med sesongens første forestilling, "Micetro", og lørdag 13/1 inviterer vi til sesongåpningsforestilling og markerer at sesongen for alvor er i gang! Ta på deg noe du føler deg bra i og ta turen, det blir nesten ordentlig sesongåpning, bare litt morsommere!

God Jul!

God Jul!

God jul og godt nyttår, fra alle oss på teatret! Tusen takk for at dere fyller salen sesong etter sesong og gjør det mulig for oss å fortsette festen! Vi gleder oss til vise dere gamle klassikere, kurs og helt nye forestillinger. Vårens program og billetter ligger allerede ute for salg. Vi sees neste år folkens!

NULL STRESS

NULL STRESS

Julegavetips fra Det Andre Teatret, et GAVEKORT hvor du bestemmer summen selv. Det kan kjøpes på nett, eller i teatrets billettluke og kan brukes på hvilken forestilling du vil innen et år, og så tar det jo så liten plass! Nesten som en ordentlig gave, bare litt morsommere!

Published 10.12.17

Don't Kill Your Darlings er tilbake!

Don't Kill Your Darlings er tilbake!

Etter å ha blitt nominert til Norwegian Fringe Excellence Award på NOFringe i Bergen i september, er Don´t Kill Your Darlings endelig tilbake på teatret! En forestilling som er rarere, finere og morsommere enn det meste - i alle fall i begynnelsen. Det kan være lett å starte på ting, være fint i midten, men vanskeligere med avslutningen. Don´t Kill Your Darlings er forestillingen hvor slutten kommer alt for tidlig, for begynnelsen er jo alltid best ikke sant? Sesongpremiere 30/11 kl 19.30, spilles også 1/12, 7/12 og 8/12 kl 19.30. Velkommen!

Published 30.11.17

Sesongpremiere

Sesongpremiere

Torsdag 30/11 kl 19.30 er "Dont Kill Your Darlings" tilbake! I tillegg til å ha spilt på teatret i vår, var den å se under NoFringe Festivalen i Bergen. En forestilling som er rarere, finere og morsommere enn det meste, i alle fall i begynnelsen. Don´t Kill Your Darlings er forestillingen hvor slutten kommer alt for tidlig, for begynnelsen er jo alltid best ikke sant? Spilles også 1/12, 7/12 og 8/12 kl 19.30. Velkommen!

Published 27.11.17

Les mer
Nesten som natt

Nesten som natt

Søndag 26/11 kl 19.00 & 21.00 er det siste sjans til å få med seg soloforestillingen "Nesten som natt", med tidligere teatersjef Nils Petter Mørland! En mann får beskjed om at han er enearving etter en kvinne han ikke kjenner. Hva slags umoral er det å gi sitt døde liv i noen fremmedes hender sånn uten videre? En soloforestilling om å arrangere begravelse for noen man ikke kjenner, slutten og begynnelsen på universet og usikkerheten for om vi kan si noe sikkert i det hele tatt egentlig.

Published 23.11.17

Les mer
Gavekort til JUL

Gavekort til JUL

Sliter du med tunge poser og gaver det er vanskelig å gjemme i leiligheten? Vi har julegaven som er lett i vekt og tar liten plass! Kan kjøpes på nett og i billettluka. Nesten som en ordentlig julegave bare litt morsommere.

Published 25.11.16

Veslemøy på Teater Ibsen

Veslemøy på Teater Ibsen

Gratulerer Veslemøy Mørkrid, Jo Adrian Haavind og Frank Ole Sætrang med PREMIERE på forestillingen "Dødsdansen" av August Strindberg, på Teater Ibsen i Skien 17. november. Spilles også 18. november i Skien før den reiser ut på turnè.

Published 16.11.17

Les mer
Andre Historier

Andre Historier

Torsdag 16. november kl 20:00, er det igjen duket for Andre Historier i Cafeen. Her får du høre de historiene du ikke får høre andre steder, små og store opplevelser som både er så utrolige at de må være sanne og så lite trolige at de umulig kan være sanne. Kveldens fantastiske line-up består av Margreth Olin, Fredrik Høyer, Charlotte Øster, Janne Rønningen og Morten Giæver. Kveldens MC er Lars Berrum og tema for kvelden er "Mørke og skam". Vi gleder oss!

Published 16.11.17

TYRANNEN

TYRANNEN

Gå ikke glippa av sesongens siste runde av soloforestillingen "Tyrannen", med Kristin Jess Rodin, torsdag 16/11 og fredag 17/11 kl 19.30!  Dette er historien om en tyrann som utslettet sitt eget folk og som eneste gjenlevende prøver hun å fortsette livet som normalt. Det er tross alt mye morsomt man kan finne på i eget selskap. Anbefales!

Published 14.11.17

Les mer
Tidligere teatersjef går solo!

Tidligere teatersjef går solo!

Få med deg soloforestillingen "Nesten som natt" i kveld kl 19.30, med tidligere teatersjef Nils Petter Mørland! En mann får beskjed om at han er enearving etter en kvinne han ikke kjenner. Hva slags umoral er det å gi sitt døde liv i noen fremmedes hender sånn uten videre? En soloforestilling om å arrangere begravelse for noen man ikke kjenner, slutten og begynnelsen på universet og usikkerheten for om vi kan si noe sikkert i det hele tatt egentlig. Spilles også søndag 26. november kl 19.30.

Published 12.11.17

Les mer
PREMIERE

PREMIERE

Lørdag 11/11 kl 19.30, er det PREMIERE på soloforestillingen "Nesten som natt", med tidligere teatersjef Nils Petter Mørland! En mann får beskjed om at han er enearving etter en kvinne han ikke kjenner. Hva slags umoral er det å gi sitt døde liv i noen fremmedes hender sånn uten videre? En soloforestilling om å arrangere begravelse for noen man ikke kjenner, slutten og begynnelsen på universet og usikkerheten for om vi kan si noe sikkert i det hele tatt egentlig. Spilles også søndag 12. og 26. november kl 19.30.

Published 09.11.17

Les mer
SESONGPREMIERE

SESONGPREMIERE

Soloforestillingen "Tyrannen", med Kristin Jess Rodin, gikk for fulle hus i vår og er nå tilbake på plakaten. Idag (9/11) kl 19.30 kan du få med deg sesongpremieren til denne fine forestillingen. Dette er historien om en tyrann som utslettet sitt eget folk og som eneste gjenlevende prøver hun å fortsette livet som normalt. Det er tross alt mye morsomt man kan finne på i eget selskap. Spilles også 10/11, 16/11 og 17/11. Anbefales!

Published 09.11.17

Les mer
Gratulerer!

Gratulerer!

Olli Wermskog fra ensemblet og Mats Holm, gratulerer med premiere på Kardemommeby med Riksteateret, torsdag 2. november kl 18:00! Vi gleder oss til å se dere som røvere, og lykke til med Norgesturnè. Se en smakebit av forestillinga.

Published 04.11.17

Les mer
Improfestival i Sør Afrika!

Improfestival i Sør Afrika!

Kristin Jess Rodin, Eirik Skarsbø og Henrik Stoltz Vernegg, fra ensemblet, reiser til "Mama City Improv Festival" i Cape Town, for å representere Det Andre Teatret. Den internasjonale improv comedy festivalen går av stabelen 24. til 29. oktober, så er du tilfeldigvis i byen bør du sjekke det ut. Vi er klare for å innta en ny verdensdel!
Gestespill støttet av Utenriksdepartementet (UD) ved Danse- og Teatersentrum (DTS).

Published 22.10.17

Les mer
Lørdagsrådet live på rockefeller

Lørdagsrådet live på rockefeller

Skaff deg billetter allerede i dag til en heidundrende kveld, med gode, elendige og morsomme råd: Lørdagsrådet fra P3 improviserer nye løsninger, tirsdag 19.sesember - LIVE på Rockefeller!

Published 15.10.17

Les mer
Drømmelørdag Kick-off for De Andre Barna!

Drømmelørdag Kick-off for De Andre Barna!

Lørdag 14.oktober er du velkommen til "Drømmelørdag" her på Det Andre Teatret kl 15.00.  Forestillingen er åpen for alle fra 6 år og oppover, og GRATIS, siden det er premiere!

I "Drømmelørdag" inviterer vi barn fra mellomtrinnet til å ta kontroll over teatret; bestemme hva vi skal spille, hvordan scenografien skal se ut, være skuespillere, ja hele pakka! Det blir spennende og gøy! Velkommen!

OBS! Går du i 5.klasse og oppover kan du altså være med på workshop fra klokken 13.30 og være med på scenen!

Published 13.10.17

Les mer
Fredrik Høyer er tilbake!

Fredrik Høyer er tilbake!

Torsdag 12. oktober kl 21.00 er "Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping" tilbake! Sammen med Nils Petter Mørland på regi, har Fredrik Høyer utviklet en flunkende ny forestilling hvor slampoesi, muntlig fortelling og Det Andre Teatrets publikumsnære og løsslupne teatertuttrykk møtes. Anbefales på det varmeste!

Published 10.10.17

Les mer
Ny aspirant ved teatret!

Ny aspirant ved teatret!

Vi er superglade over å kunne annonsere at Waad AbouAmer er ansatt som vår nye aspirant! Waad er ansatt i en 70%-stilling med oppstart nå i oktober og vil bl.a jobbe med utvikling av scenografi, samt bidra som produksjonsassistent og koordinator i ulike prosjekter i tiden som kommer. Stillingen er støttet av Norsk kulturråd og ansettelsen har en varighet på 17 måneder.

Published 09.10.17

Improkurs for De Andre Barna

Improkurs for De Andre Barna

Vi er endelig tilbake med tilbud til De Andre Barna! Er du mellom 10 og 12 år kan du melde deg på improkurs med Caroline Johansen fra ensemblet. Det vil være over 8 tirsdager fra kl.17:30-19:00 med oppstart 10. oktober. Les alt om kurset og påmelding her. Det blir nesten som en ordentlig tirsdag, bare litt morsommere!

Published 30.09.17

Les mer
Tidshopperne

Tidshopperne

Forestillingen mange har savnet på programmet er endelig tilbake! To improvisatører  prøver å fortelle en enkel historie, men når som helst kan lydmannen sende dem tilbake i tid for å spille ut scener fra fortiden. I løpet av 50 minutter sys fortid og nåtid sammen i en historie som kan være både litt fin, veldig morsom og som kan gå skikkelig på trynet. Anbefales på det varmeste!

Published 26.09.17

Les mer

Lørdagsrådet live på rockefeller

Skaff deg billetter allerede i dag til en heidundrende kveld, med gode, elendige og morsomme råd: Lørdagsrådet fra P3 improviserer nye løsninger, tirsdag 19.sesember - LIVE på Rockefeller! Har du et problem du vil ta opp? Send det inn til lr@detandreteatret.no, eller ta det med deg inn i salen!

Published 29.09.17

Les mer
Me & Robin Hood

Me & Robin Hood

Vår venn Shôn Dale-Jones fortsetter å blande fiksjon og virkelighet i et forsøk på å lage en bedre verden. Du har mulighet til å donere penger til «Street Children United», en engelsk interesseorganisasjon som jobber med gatebarn, målet er å inspirere dem gjennom idrettsaktiviteter, kunst og kultur for å skape bedre fremtidsutsikter! Spilles på engelsk. Få med deg gjestespillet fredag 22/9 og lørdag 23/9.

Published 15.09.17

Les mer
Split Decision

Split Decision

Torsdag 14/9 og fredag 15/9 er våre venner fra BATS i San Fransisco tilbake i Norge. De har utfordret oss til å bli med i forestillingen "Split Decision", som vil gi oss nordmenn en real hjernetrim. Spilles på engelsk.

Published 11.09.17

Les mer
Don´t Kill Your Darlings" til Fringe i Bergen!

Don´t Kill Your Darlings" til Fringe i Bergen!

Er du i Bergen 12. september har du mulighet til å få med deg vår soloforestillingen "Don´t Kill Your Darlings" under Norway Fringe Fesival, som går av stabelen 11. til 14. september. En forestilling hvor slutten kommer alt for tidlig, for begynnelsen er jo alltid det beste, ikke sant? Rarere, finere og morsommere enn det meste - i alle fall i begynnelsen. 

Published 02.09.17

Les mer
Se "The Scene" på fredag!

Se "The Scene" på fredag!

Gå ikke glipp av "The Scene" på fredag kl 19.30! Dette er forestillingen hvor improvisatørene blir tildelt én karakter, som de må spille i en hel time, på kun én location, HELT UTEN MANUS! Du kan ikke dra, du kan ikke ombestemme deg og du MÅ holde på til lyset går ned. I «The Scene» gøtser vi beinhardt på å lage teater ulikt noen andre improviserte forestillinger. Det nærmeste du kommer teater-ekstremsport!

Published 30.08.17

Live Sitcom!

Live Sitcom!

Lørdag 2/9 kl 19.30 på intimscenen, kan du få med deg gjesteforestillingen "Live Sitcom", som spilles fire lørdager på teatret gjennom høsten. En helt ekte sitcom akkurat som på amerikansk fjernsyn! Med ekte manus, ekte folk som kommer inn og ut av døra, rare naboer, situasjoner og komedie. Skrevet og fremført av Odin Eiriksson, Francisco Briceno, Jim Swann og Amir Asgharnejad. Vi gleder oss til å ha dem hos oss i høst!

Published 31.08.17

Les mer
Flere sesongpremierer!

Flere sesongpremierer!

Denne sesongen utnytter vi til det fulle at vi har to scener. Fredag har du valget mellom "The Scene" kl 19.30 på intimscenen og "Tidshopperne" kl 19.00 på hovedscenen. Torsdag er "Kvikksølvguttene & Veslemøy" i gang, fredag er "Improtent" på plass, og lørdag kan du for første gang hos oss se gjesteforestillingen "Live Sitcom", samt "St. Lilleborg High" og "Olli Wermskogs Improvors"! Høsten er for fult i gang og vi gleder oss til resten.

Published 28.08.17

Lets get ready to rumble!

Lets get ready to rumble!

Lørdag kl 19:00 er det PREMIERE på sesongens storsatsning, "Fight Night", som skal gå annenhver lørdag sesongen gjennom. Det blir lag mot lag på scenen som kjemper beinhardt for å vinne poeng fra dommerne og publikum. Forestillingen er den perfekte blanding av lav- og høykultur,  teater og sport, kunst og gjøgleri! Sitter du i salen og drømmer om å stille med lag, kan du sende en mail til ingvild@detandreteatret.no.

Published 23.08.17

Les mer
Sesongåpningsfest!

Sesongåpningsfest!

Lørdag 19. august kl 18.00 er vår 13. sesong offisielt i gang med åpningsfest og forestilling! Det blir "Gorillateater" med ensemblet kl 19.30 og fest i cafeen både før og etter forestilling. Velkommen!

Published 17.08.17

Sesongstart med Micetro!

Sesongstart med Micetro!

Onsdag 16. august kl 20:00 kicker vi i gang sesongen med "Micetro", forestillingen som inspirerte til å starte Det Andre Teatret i 2011. På scenen ser du en blanding av erfarne og mindre erfarne improvisatører kjempe om å bli kveldens vinner av den vandrende 100-lappen. I forkant av forestillingen er det en åpen workshop fra kl 18-19. Velkommen!

Published 15.08.17

Ny økonomiansvarlig!

Ny økonomiansvarlig!

Vi er svært glade for å kunne melde at Ane Helseth er blitt ansatt som ny økonomiansvarlig her på Det Andre Teatret. Ane har utdannelse i økonomi og administrasjon, bakgrunn som adjutant i forsvaret og skal videreutdanne seg i kultur og ledelse ved siden av å holde styr på økonomien her hos oss. Samtidig takker vi av Dennis N. Redzep som har holdt orden på økonomien for oss helt siden 2012. Tusen takk for innsatsen og lykke til i videre studier!

Published 14.08.17

Nytt medlem i ensemblet!

Nytt medlem i ensemblet!

Vi gratulerer og feirer at Mari O. Thingelstad er tatt opp i ensemblet! Gjennom de siste årene har Mari bl.a markert seg i Micetro-forestillingen her på teatret og som medlem i gruppa Lausungene. De siste sesongene har hun også vært med på turné og som cast i flere andre forestillinger. F.o.m i høst får du se henne i husets ensembleforestillinger og andre kule prosjekter.

Published 14.08.17

Programmet er klart!

Programmet er klart!

Nå er det aller meste av høstens program med både kurs og forestillinger ute på nett! Vi gleder oss til å presentere noen helt nye forestillinger, spennende gjestespill og selvfølgelig noen gamle klassikere for dere. Denne sesongen er vi også tilbake med program for De Andre Barna på lørdager! Mer info om dette kommer etterhvert. Velkommen til vår 13. sesong!

Published 14.08.17

Vi er straks tilbake

Vi er straks tilbake

Vi jobber for tiden med programmet og nettsidene for vår 13. sesong. Se frem til noen helt nye konsepter, gjestespill og gamle klassikere. Følg med her på vår hjemmeside hvor programmet bli lagt ut fortløpende. Mer info kommer.

Published 31.07.17

Kurs på Teatret

Kurs på Teatret

Høstens kurs er nå lagt ut på nett! Har du lyst å lære impro er det bare å kaste seg rundt og melde seg på. Kurset passer for alle uansett bakgrunn, og kan også være en fin gave. Les alt om kurset og påmelding her.

Published 01.08.17

Les mer
God sommer - med Sommerimpro!

God sommer - med Sommerimpro!

Kjære publikum, takk for nok en sesong på Det Andre Teatret! Våren har vært innholdsrik med ny teatersjef, nye forestillinger, soloprosjekter og pengestøtte som gjør at vi kan fortsette å utvikle oss videre. I disse dager ferdigstiller vi høstprogrammet for vår 13. sesong med noen helt nye konsepter, gjestespill og gamle klassikere. Følg med på hjemmesiden vår så vil programmet bli lagt ut i løpet av sommeren, og er du i Oslo er du hjertelig velkommen til Sommerimpro i Den Andre Cafeen fra onsdag til lørdag kl 21:00 gjennom hele juli!

Published 02.07.17

Oslo Pride

Oslo Pride

I dag (Lørdag 1/7) går vi for de som ikke kan! Vær med å feire Oslo Pride som har arrangementer over hele byen. Klokka 21 spiller vi Sommeimpro i kjærlighetens tegn her på Det Andre Teatret!

Published 30.06.17

Les mer
Alice i Eventyrland

Alice i Eventyrland

Andreas Tønnesland fra ensemblet går andre året ved Teaterhøgskolen i Oslo. Klassen hans spiller i disse dager Sommerteater i Frognerparken, "Alice i Eventyrland". Forestillingen er en musikalsk forundringspakke som passer for barn fra 4 år og oppover. Andreas ser du i rollen som den hvite kaninen. God sommer!

Published 22.06.17

Les mer
Meld deg på sommerskolen 2017

Meld deg på sommerskolen 2017

Velkommen til årets sommerskole, fem hele dager med  improvisasjon fra 19. til 23. juni. Krever ingen forkunnskaper om improvisasjon, men passer også for deg som har drevet litt med impro og har lyst på mer! Alt om sommerskolen og påmelding finner du her. Vi gleder oss!

Published 21.05.17

Les mer
Dont Kill Your Darlings - PREMIERE

Dont Kill Your Darlings - PREMIERE

Få med deg ukas premiere, soloforestillingen "Dont Kill Your Darlings" 26. mai kl 19.30. Ensemblemedlem Ingvild debuterer med sin første selvskrevne soloforestilling. Hvor mange ganger kan en forestilling begynne? Så mange som mulig. For starten er alltid best. Ikke sant? Med utgangspunkt i alle ideene hun normalt ikke får gjennomføre har Ingvild laget en rar, fin og morsom soloforestilling, i alle fall i begynnelsen. Spilles også 2., 9. og 16. juni.

Published 23.05.17

Les mer
Takk for støtte!

Takk for støtte!

Vi er så heldige å ha fått 700 000 kr i støtte fra Sparebankstiftelsen! For disse skal vi kjøpe inn kameraer til hovedscenen både for å dokumentere og for å kunne streame utvalgte forestillinger. Tusen takk, vi gleder oss til å komme i gang!

Published 20.05.17

Tyrannen for full sal!

Tyrannen for full sal!

Soloforestillingen til Kristin Jess Rodin, "Tyrannen", har gått for full sal siden premieren! I kveld er siste forestilling også utsolgt, men fortvil ikke den kommer tilbake på programmet til høsten!

Published 18.05.17

Instant Broadway

Instant Broadway

Benk deg i salen og få med deg vår improviserte musikal Instant Broadway torsdag 18. mai kl 21:00! Med improvisert musikk, sang og “dans” skal de enkle historiene fortelles gjennom store ensemblenummer, tankefulle soloer og røffe duetter mellom folk som både elsker og hater hverandre på samme tid.

Published 16.05.17

Les mer
Sisters Three

Sisters Three

Torsdag 11. og fredag 12. mai kl 21:00 gjester våre gode venner Elana Fishbein og Elena Skopetos, fra The Magnet Theatre i New York, teatret med forestillingen "Sisters Three". Forestillingen får masse skryt og havnet nylig på New York Times Critics Pick. Spilles på engelsk. ENG: Sisters Three is a play: a fast paced, multi-character comedy about a family’s reluctant reunion seamlessly performed by two actors with relentless whimsey.

Published 08.05.17

Les mer
Tyrannen - Premiere

Tyrannen - Premiere

Vår kjære Kristin Jess Rodin har premiere på sin soloforestilling "Tyrannen" fredag 28. april kl 19.30. Dette er historien om en tyrann som utslettet sitt eget folk og som eneste gjenlevende prøver å fortsette livet som normalt. Det er tross alt mye morsomt man kan finne på i eget selskap. Det er også en historie om den vakre og vanskelige kjærligheten.

Published 21.04.17

Les mer
WE NEED YOUR PHOTOS!

WE NEED YOUR PHOTOS!

"CLICK!" Your pictures. Our stories. Tim Orr from San Fransisco and Inbal Lori from Tel Aviv, take their inspiration from photographs provided by the audience. Send pictures to henrik@detandreteatret.no with the subject “Click” before April 20. As they say: “a picture is worth a thousand words”. Forestillingen spilles på engelsk fredag 21/4 kl 21:00. 

Published 18.04.17

Ingen påske uten krim!

Ingen påske uten krim!

Opp til flere mord vil bli begått på teatret når "Murder, she Improvised" er tilbake mandag 10. april kl 20:00. I ekte Agatha Christie-stil blir vi introdusert for en rekke mistenkte med mer eller mindre rent mel i posen. En erfaren detektiv som tilfeldigvis er på stedet får jobben med å nøste opp alle trådene og finne morderen. Vil du finne ut hvem den skyldige er bør du ta turen til teatret i påska. Spilles også 11. og 12. april kl 20:00.

Published 07.04.17

Les mer
Vårens siste Såvidt en Hit!

Vårens siste Såvidt en Hit!

Har du ennå ikke fått sett "Såvidt en Hit!", har du siste sjansen 7. april kl 19.00 på hovedscenen! Dette er Simen og Håvards fantastiske sangimproshow! Du velger sjanger, og sangene og musikken utvikles og fremføres på stedet. Det er som den beste konserten du har vært på, konserten du virkelig skulle ønske du var på, og konserten du kanskje aldri hadde tenkt å dra på! Velkommen!

Published 31.03.17

Les mer
FTL - Spill til du dør, i kveld!

FTL - Spill til du dør, i kveld!

Få med deg verdens første gamingteater, FTL - Spill til du dør, fredag kl 19.30! Et lite romskip er på flukt gjennom galaksen. Hakk i hel følger opprørsflåten og den sikre undergang. Karakterene kjemper bokstavelig talt for sine liv fordi historien dikteres direkte av det nådeløse dataspillet “Faster Than Light.” Døden, og dermed forestillingens slutt, lurer i skyggen av hver planet.

Published 22.03.17

Les mer
Boklansering

Boklansering

Vår egen Nils Petter Mørland har skrevet et kapittel om den improviserte barneforestillingen "Lekene slår tilbake" i boka "Deltakelse og interaktivitet i scenekunst for barn" av Lise Hovik og Lise Marie Nagel. Boka lanseres torsdag 30. mars på sentralen i Oslo.

Published 30.03.17

Les mer
Andre Historier

Andre Historier

Fredrik Høyer er konferansier under sesongens siste Andre Historier torsdag kl 20:00. Tema for kvelden er "Første Gang" med line-upen Else Kåss Furuset, Torgrim Mellum Stene, Cathrine Frost Andersen, Andreas Obrenovic, Kari Slaatsveen og Kjetil Stavenes. Hos Andre Historier hører du de historiene du ikke får høre andre steder; små og store personlige opplevelser som både er så utrolige at de må være sanne og så lite trolige at de umulig kan være sanne. Det hele skjer i Den Andre Cafeen, så benk deg med noe godt i glasset og nyt kvelden!

Published 27.03.17

Les mer
"Der Kluge Fischer", Gjestespill

"Der Kluge Fischer", Gjestespill

Nils Petter Mørland reiste til Tyskland og hadde regi på forestillingen "Der Kluge Fischer"/"Den kloke fiskeren", som gjester teatret mandag 27/3 kl 19:00. En fisker sover i båten sin da en fotograferende turist plutselig drar ham ut av søvnen. Den fremmede har en idè om hvordan fiskeren kan endre livet og bygge en skikkelig karriere. Sammen tar de en turbulent og underlig reise inn i fremtiden. Underveis undres de over om det finnes andre veier til lykke? NB! Spilles på tysk.

Published 27.03.17

Les mer
Lørdagsrådet og DAT på Rockefeller

Lørdagsrådet og DAT på Rockefeller

Siri Kristiansen og Lørdagsrådet tar med seg noen av sine beste rådgivere til Rockefeller 22 mars. I tillegg stiller Det Andre Teatret med noen av sine beste improvisatører. Sammen skal de både løse og spille ut publikum sine problemer. Send inn ditt problem til lr@nrk.no, merk problemet med "rockefeller" og vinn billetter til showet, eller kjøp billett hos Ticketmaster

Published 20.03.17

Ekstra forestilling med Fredrik Høyer!

Ekstra forestilling med Fredrik Høyer!

På søndag kl 19:00 gir vi deg muligheten til å se forestillingen som har vært utsolgt hver kveld! Forfatter og slam-poet Fredrik Høyer, har etter en kort og intensiv prøveperiode sammen med Nils Petter Mørland på regi, laget denne fine forestillingen  "Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping". Hva er egentlig løping? Er det en flukt, streben, en kamp eller avkobling? Kanskje får du noen svar i løpet av forestillingen?

Published 16.03.17

Les mer
Såvidt en Hit!

Såvidt en Hit!

Gå ikke glipp av "Såvidt en Hit!", Simen og Håvards fantastiske sangimproshow, kl 19.30! Du velger sjanger, og sangene og musikken utvikles og fremføres på stedet. Det er som den beste konserten du har vært på, konserten du virkelig skulle ønske du var på, og konserten du kanskje aldri hadde tenkt å dra på! Spilles også 24/3 og 31/3 kl 19.00. Velkommen!

Published 17.03.17

Les mer
Såvidt en hit premiere i kveld!

Såvidt en hit premiere i kveld!

Gå ikke glipp av PREMIEREN på "Såvidt en Hit!", Simen og Håvards fantastiske sangimproshow, kl 19.30! Du velger sjanger, og sangene og musikken utvikles og fremføres på stedet. Det er som den beste konserten du har vært på, konserten du virkelig skulle ønske du var på, og konserten du kanskje aldri hadde tenkt å dra på! Spilles også 17/3 kl. 19.30, 24/3 og 31/3 kl 19.00. Velkommen!

Published 10.03.17

Fredrik Høyer med premiere i kveld!

Fredrik Høyer med premiere i kveld!

Med en kort og intensiv prøveperiode bak seg, med Nils Petter Mørland på regi, har endelig forfatter og slam-poet Fredrik Høyer PREMIERE på forestillingen "Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping" i kveld kl 21:00! Hva er egentlig løping? Er det en flukt, streben, en kamp eller avkobling? Det får vi kanskje svar på i kveld? Spilles også søndag 12/3 kl 19:00 og torsdag 16/3 kl 20:00.

Published 09.03.17

To premierer

To premierer

Vi river i med hele to premierer på rappen. Torsdag 9. mars kl 21.00 har forfatter og slam-poet Fredrik Høyer premiere på forestillingen "Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping". Hva er egentlig løping? Er det en flukt, streben, en kamp eller avkobling? Tidligere kunstnerisk leder Nils Petter Mørland har regi. Dagen etter fredag 10. mars kl 19.30 kan du se "Såvidt en Hit", med Simen Hovd og Håvard G. Antonsen fra ensemblet. Med instrumenter, en looping stasjon og noen raske hoder lager de sanger på stedet, alt kan bli en låt!  

Published 01.03.17

Teater av knapper og glansbilder​​

Teater av knapper og glansbilder​​

Selv om vi er små, prøver vi å få mest mulig teater ut av de begrensede midlene vi har. Med kun et par ukers prøvetid, og et meget begrenset budsjett kaster Det Andre Teatret seg atter en gang ut på dypt vann, og utvikler hele tre soloforestillinger og en duo forestilling i løpet av våren. Slampoeten Fredrik Høyer er den første som hiver seg utfor stupet, med "Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping" som har premiere 9. mars. Les mer om alle de spennende solo prosjektene.

Published 24.02.17

Les mer
Veldedighetsforestilling

Veldedighetsforestilling

Under årets Edinburgh-festival falt vi fullstendig for "The Duke", en forestillingen av vår gamle venn Shôn Dale-Jones. Torsdag 23. og fredag 24. februar kl 21.00, kan du få med deg  forestillingen som gjester teatret. Halvparten av pengene som kommer inn doneres til Redd Barna/Save The Children og flykningekrisen. Hjelp oss å hjelpe ved å spre eventet og fylle salen. Spilles på engelsk/English.
Har du ikke mulighet til å komme, men vil gi allikevel? VIPPS Redd Barna på 10328!
"You won't find a show with a bigger, better heart " - What's On Stage | 4 Star Review

Published 13.02.17

Vår kjære Åsleik Engmark er død

Vår kjære Åsleik Engmark er død

Det var med stor sorg vi i går mottok den forferdelige beskjeden om at Åsleik Engmark er gått bort.

Published 14.02.17

Les mer
Vi fortsetter å globetrotte

Vi fortsetter å globetrotte

Helene Abrahamsen, Veslemøy Mørkrid og Eirik Skarsbø fra ensemblet, representerer Det Andre Teatret og Norge under Throwdown-International TheatreSports Festival i Vancouver. Rock festivalen og scenen i møte med teatersportlag fra India, USA og Canada.

Published 12.02.17

En velfortjent pris!

En velfortjent pris!

Gratulerer Nils Petter Mørland, tidligere kunstnerisk leder, for prisen Worldie Awards som deles ut av The National Theatre of The World. Nils Petter løftes frem og hedres for sitt engasjement og arbeid i og for miljøet gjennom etableringen av Det Andre Teatret, og for kritikerroste forestillinger i flere land.

Published 11.02.17

Ferske fjes

Ferske fjes

Torsdag (9.2) kl 19.30 på intimscenen kan du få med deg noen av teatrets ferskeste fjes igjen. Denne gangen er det U.F.F. (United Federation of Friends) som spiller Mer eller Mindre, en forestilling der publikum får bestemme hva de ønsker å se mer eller mindre av. Flaks for deg, for da kan du selv velge hva du vil se mer av. Sjekk ut eventet og ta turen. Du rekker også "Kvikksølvguttene & Veslemøy" kl 21.00 på hovedscenen.

Published 08.02.17

"Brilliant" - The UP coming

"Brilliant" - The UP coming

Nils Petter Mørland og Torgny Aanderaa spilte "Nær sagt Ibsen" under The London Jam 2017! "This was improvisation at its very best. Slick, assured and brilliant". Det er bare en av tingene du kan lese om forestillingen i anmeldelsen til theupcoming.co.uk. Gratulerer!

Published 26.01.17

Les mer
Ferske fjes!

Ferske fjes!

Få med deg vårens nyhet, "Ferske fjes", med PREMIERE torsdag kl 19.30 på intimscenen. I denne forestillingen får du se noen av de nye fremadstormende gruppene i byen by på helt nye shows som ingen har laget før. Dette er folka som kommer til å prege den norske improscenen i fremtiden! Du ser dem annenhver torsdag våren gjennom.

Published 24.01.17

Les mer
Gratulerer Camilla Frey

Gratulerer Camilla Frey

Vi Gratulerer Camilla Frey med premieren på forestillingen "Kollaps i kulissene" ved Riksteatret, med Kim Haugen på regi og terningkast 5 i VG!

Published 23.01.17

The Sufferets

The Sufferets

I kveld er siste sjansen, mens vi har dem i Norge, til å få med deg de prisbelønte damene fra Canada. De er kule, skarpe, snåle og skikkelig morsomme, så gå ikke glipp av kanadisk impro på sitt beste kl 19:00 i kveld! Forestillingen spilles på engelsk så perfekt for deg med internasjonale venner. Les mer om forestillingen her.

Published 21.01.17

Les mer
PREMIERE

PREMIERE

I kveld (21/1) er det premiere på en av vårens nyheter «St. Lilleborg High». Vi tar deg med tilbake til skolen med doble gymtimer, klining, smugrøyking og frynsete lærere. En regissør kjemper hardt for å holde orden på elever og lærere i det skoleklokka ringer, benk dere ved pultene så sees vi på skolen!

Published 21.01.17

Les mer
The Sufferettes

The Sufferettes

De prisbelønte damene fra Canada er tilbake! De er kule, skarpe, snåle og skikkelig morsomme, gå ikke glipp av to bra damer og kanadisk impro på sitt beste fredag 20/1 kl 19:30 og søndag 22/1 kl 19:00. Forestillingen spilles på engelsk så perfekt for deg med internasjonale venner. Les mer om forestillingen her.

Published 18.01.17

Les mer
Andre Historier er tilbake!

Andre Historier er tilbake!

Torsdag 19/1 kl 20 kan du benke deg med god mat og drikke i Cafèen og få med deg premieren på klassikeren fra første sesong. I Andre Historier dukker det opp kjente og ukjente komikere, fortellere, poeter og andre utøvere for å dele morsomme, rare, triste og rørende øyeblikk fra sine egne liv. Her får du historiene du ikke får høre andre steder, og sitter du inne med en historie du har lyst å dele ta kontakt med silvia@detandreteatret.no, så ender du kanskje opp med et publikum.

Published 15.01.17

Les mer
Nær sagt Ibsen til London

Nær sagt Ibsen til London

Etter å ha spilt "Nær Sagt Ibsen" Off-Broadway i New York, reiser Nils Petter Mørland og Torgny G. Aanderaa til London for å spille forestillingen under "The London Jam Festival of Improvised Comedy & Theater". Du ser dem på Wilton´s Music Hall 17. januar.

Published 03.01.17

Les mer
Vegetarisk BBQ hos G L Ø R

Vegetarisk BBQ hos G L Ø R

Gutta i G L Ø R dekker opp til en skikkelig grillfest på Det Andre Teatret 10. Januar, med god mat og noe digg i glasset fra Den Andre Cafeen. 

Published 06.01.17

Les mer
God jul og godt nyttår!

God jul og godt nyttår!

Takk for nok en fantastisk sesong med 5 års jubileum, åpning av ny scene, festival, USA turnè og nå matservering fra GLØR i cafeen. Ingenting av dette hadde skjedd uten alle dere som kveld etter kveld fyller teatret. Vi gleder oss allerede til våren og vår 12. sesong med både nye og gamle klassikere på programmet. Godt nyttår fra ledelsen, staben, ensemblet og alle frivillige!

Published 22.12.16

Snart jul!

Snart jul!

Vi har gavekort til forestillinger som kan kjøpes på nett og på teatret. Sjekk også ut hjemmesiden vår for å få med deg vårens forestillinger med billetter som allerede ligger ute for salg. God jul!

Published 15.12.16

Les mer
Amerikanerne skriver om oss!

Amerikanerne skriver om oss!

Les intervjuet med kunstnerisk leder Mats Eldøen i The Huffington Post, hvor han snakker om impro og vår USA turne. Vi har spilt på scener i Atlanta, San Francisco, LA og New York, med fantastisk mottakelsen fra både publikum og teatrene. Vi spiller i New York til 11. desember. Kos dere med intervjuet, så sees vi snart på DAT!

Published 10.12.16

Les mer
Nær sagt Ibsen til London

Nær sagt Ibsen til London

Etter å ha spilt "Nær Sagt Ibsen" Off-Broadway i New York, reiser Nils Petter Mørland og Torgny G. Aanderaa til London for å spille forestillingen under "The London Jam Festival of Improvised Comedy & Theater". Gutta ser du på Wilton´s Music Hall 17. januar.

Published 12.12.16

Les mer
Hønefoss Noir

Hønefoss Noir

Mari Oleane Thingelstad og Andreas Semstad Tønnesland tar deg med til Hønefoss for å fortelle historiene som ikke fikk plass i historiebøkene; småbyhistoriene og hverdagshistoriene, historier om drømmer som ble oppfylt og drømmer som ble knust. Historiene er improviserte så de veit ikke hvordan det vil ende - men er det noe vi veit, så er det at de i likhet med byen kommer til å merke deg for livet. Spilles 1. og 8. desember kl 19.30.

Published 25.11.16

Les mer
PREMIERE

PREMIERE

"Avhøret" er en helt ny improvisert forestilling med Mats Eldøen, Veslemøy Mørkrid og Stian Gulli. Det blir intrikate krimplott, storpolitisk spill og skjøre familierelasjoner i det de prøver å fange sjelen til nordisk krim. Et hovedvitne er innkalt til avhørsrommet og derfra spinner historien bokstavelig talt hvor som helst - de aner ingenting når de begynner og vet altfor mye når det tar slutt. Blir saken oppklart finner de og dere ut 24/11 kl 19.30!

Published 20.11.16

Les mer
"Da de møttes" på DNS

"Da de møttes" på DNS

Mandag reiser Mats Eldøen, Camilla Frey, Nils Petter Mørland og Kristin Jess Rodin til Bergen for å spille den romantiske komedien "Da de møttes" på DNS. Forestillingen har ikke bare blitt populær her hjemme, den har også gjestet Sverige, Nederland, Canada og Tyskland. Benytt sjansen om du er i Bergen å få med deg den improviserte publikumssuksessen. Anbefales på det varmeste!

Published 19.11.16

Les mer
Barnelørdag

Barnelørdag

Lørdag kan du ta med deg leken din å se den improviserte barneforestillingen "Lekene slår tilbake". Er barbiedukken din en hemmelig spion, eller hoppetauet ditt en livsfarlig maskin?
"Lekene slår tilbake" består av improviserte historier basert på lekene barna i publikum har med seg. Historiene forandres fra gang til gang, og passer fra 5 år og oppover. Nesten som en vanlig lørdag, bare litt morsommere!

Published 18.11.16

Les mer
Scripttease

Scripttease

Forfatter Tale Næss har fått oppgaven å skissere opp karakterer, scenografi og de to første sidene av et nytt teaterstykke. Improvisatører leser manuset for aller første gang foran publikum, og resten av stykket improviseres der og da i scenografi og kostymer skreddersydd etter manus. Formatet er utviklet av den prisvinnende og internasjonalt anerkjente gruppen National Theatre of the World. Ferskere dramatikk får du ikke fredag 18/11 kl 19.30!

Published 16.11.16

Les mer
Nær sagt Ibsen spiller Off-Broadway

Nær sagt Ibsen spiller Off-Broadway

Få med deg vår improviserte Ibsen forestilling med Torgny Aanderaa, Camilla Frey og Nils Petter Mørland. Siste sjanse er 17/11 kl 19.30 før de reiser på USA turnè for å spille den på Off-Broadway teateret Barrow Street Theatre i New York! Med en tittel fra publikum, gammeldagse kostymer og scenografi, samt tre gode hoder blir tekst og handling til der og da. Anbefales på det varmeste.

Published 15.11.16

Les mer
Barnelørdag

Barnelørdag

Velkommen til Barnelørdag og den improviserte forestillingen "Ønskedrøm" hvor historiene er basert på drømmene til publikum. Det er vafler og aktiviteter i cafeen både før og etter forestilling. Nesten som en vanlig lørdag bare litt morsommere.

Published 11.11.16

Les mer
The History of Romance

The History of Romance

Benytt anledningen å få med deg sketsje-forestillingen "The History of Romance" torsdag 10. og fredag 11. november kl 21.00. Vancouver TheatreSports & Hip Bang fra Canada gir deg en romantisk forestilling som rommer alt fra Romeo og Juliet til dagens moderne dating. Her vil du oppdage romantikk du ikke visste du ville ha, men som du virkelig alltid har hatt behov for!

Published 04.11.16

Les mer
Vi får gjester fra Sverige

Vi får gjester fra Sverige

Gå ikke glipp av gjesteforestillingen "Heder & Samvete" torsdag 3. november kl 21.00. Publikum er jury i århundrets rettssak. Ett mord, tre vitner og tre ulike historier. Deretter stemmer juryen skyldig eller uskyldig. Det hele avsluttes med at alle bitene pusles sammen, og vi får se hva som egentlig skjedde!

Published 30.10.16

Les mer
Jon Almaas er gjest hos Harald!

Jon Almaas er gjest hos Harald!

Jon Almaas gjester Harald Eias Eksperimentelle søndagsshow! Jon og Harald vil teste ut sine uprøvde ideer og planer på et knippe uskyldige improvisatører fra ensemblet. Hvilke ideer de har på blokka, og hvordan skuespillerne takler oppgavene ser du søndag kl 19.00.

Published 28.10.16

Les mer
Meld deg på kurs

Meld deg på kurs

Vi kicker i gang siste "Impro Basic 2" før jul med oppstart 1. november kl 19.00. Har du tatt "Impro Basic 1" er dette skrittet videre, og har du tatt "Impro Basic 2"  passer det også for deg om du vil fordype deg enda mer. Kast deg rundt og meld deg på, og les alt om påmeldingen her.

Published 25.10.16

Les mer
Harald Eias Eksperimentelle søndagsshow

Harald Eias Eksperimentelle søndagsshow

Hvor en gjest med kjent fjes og Harald tester ut sine uprøvde ideer og planer på et knippe uskyldige improvisatører fra ensemblet. Hvilke ideer de har på blokka, og hvordan skuespillerne takler oppgavene ser du søndag kl 19.00.

Published 26.10.16

Les mer
Gå ikke glipp av årets aller viktigste musikalske reisekomedie.

Gå ikke glipp av årets aller viktigste musikalske reisekomedie.

Har du ikke fått med deg "Aladdin og Hans Magiske Europa flykningturnè 2016-17", med Åsleik Engmark og Jon Rørmark, har du fortsatt mulighet. Spilles 21. 23. og 25. oktober. Med en blanding av levende musikk, historiefortelling, fysisk teater, dukketeater, standup og litt hjelp fra salen, forsøker duoen å komme på innsiden av hva vi tenker om flyktningkrisen.

Published 20.10.16

Les mer
Premiere 21. oktober

Premiere 21. oktober

"Scripttease" er stykket hvor en dramatiker får oppgaven å skissere karakterer, scenografi og de to første sidene av et nytt teaterstykke. Skuespillerne leser teksten foran publikum for første gang, deretter improviseres resten av stykket. Dette kan være dramatikerens største mareritt eller våteste drøm! Utviklet av National Theatre of the World. Fredag er det Karsten Fullu som står for teksten. Velkommen!

Published 16.10.16

Les mer
Barnelørdag

Barnelørdag

I dag er høstens første Barnelørdag med Improkurs for barn og forestillingen "Lekene slår tilbake", forestillingen hvor lekene til publikum er utgangspunktet for historiene. Ta med deg en leke og ta turen. Det er vafler og aktiviteter i cafeen både før og etter kurs og forestilling. Nesten som en vanlig lørdag bare litt morsommere.

Published 14.10.16

Sten Rudstrøm - Action Theatre

Sten Rudstrøm - Action Theatre

Gå ikke glipp av denne gjesteforestillingen fredag kl 19.00. En litt annerledes improvisert soloforestilling hvor kropp, lyd, bevegelse og språk er likeverdig, og alle impulser blir tatt inn og utviklet videre. Sten Rudstrøm har etablert seg som en ledende kunstner på verdensbasis i denne litt ukjente formen kjent som "Action Theater". Se også Norges premieren på "Aladdin og Hans Magiske Europa flykningturnè 2016-17" like etter kl 21.00!

Published 12.10.16

Les mer
Aladdin og Hans Magiske Europa flykningturnè 2016-17

Aladdin og Hans Magiske Europa flykningturnè 2016-17

Arets aller viktigste musikalske reisekomedie med Åsleik Engmark og Jon Rørmark. Forestillingen hadde verdenspremiere under Fringe Festivalen i Edinburgh i år. Med en blanding av levende musikk, historiefortelling, fysisk teater, dukketeater, standup og litt hjelp fra salen, forsøker duoen å komme på innsiden av hva vi tenker om flyktningkrisen. Se også Sten Rudstrøm - Action Theater samme kveld kl 19.00!

Published 10.10.16

Barnelørdag

Barnelørdag

Barnelørdagsesongen starter opp 15. oktober! Annen hver lørdag blir det improkurs for barn mellom 5 og 10 år. Og hver lørdag vil vi vise én barneforestilling. Blandt annet "Lekene slår tilbake!" og "Ønskedrøm" kommer tilbake. Meld deg på kurs og heng hos oss i høst! Velkommen!

Published 05.10.16

Lørdagsrådet Impro-edition.

Lørdagsrådet Impro-edition.

Siri Kristiansen, tar søndag 2/10 med seg Kristine Riis, Christian Fredrik Mikkelsen og Jon Almaas som rådgivere i Lørdagsrådet Impro-edition. I denne versjonen tester husets Improvisatører om rådgivernes løsninger fungerer i praksis; løser problemet seg, eller går det til helvete? Har du problemer du vil ta opp send dem til lr@detandreteatret.no, eller ta de med deg inn i teatersalen.

Published 29.09.16

Pernille Sørensen er Haralds søndagsgjest

Pernille Sørensen er Haralds søndagsgjest

Harald Eia og Pernille Sørensen vil teste ut sine uprøvde ideer og planer på et knippe uskyldige improvisatører fra ensemblet. Hvilke ideer de har på blokka, og hvordan skuespillerne takler oppgavene ser du på "Haralds eksperimentelle søndagsshow" søndag (25/9) kl 19.00.

Published 23.09.16

Les mer
Torgny i ny TV-krim

Torgny i ny TV-krim

Vår egen Torgny G. Anderaa spiller den blinde advokaten Magnus Braseth i advokatkrimen "Aber Bergen" som har premiere torsdag kl 21.55 på TV3. Gratulerer, vi gleder oss til å se deg på skjermen!

Published 22.09.16

Les mer
Tusen takk for festen!

Tusen takk for festen!

Vår uke med feiring av teatret er over, og vi takker både ensemble, frivillige, gjester og publikum for en vellykket festival! Dere har lagd magi og fyllt scenerommet med latter og følelser. Over 1800 publikummerne som var innom. Vi har laga oss en lite film som forteller litt åssen det føles for oss å ha drevet et teater i 5 lange gode år!

Published 19.09.16

Les mer
Festivaldag 5

Festivaldag 5

Vi lar to menn i pysj avslutte Den Andre Teaterfestivalen. Pajama Men gjør stor suksess verden over med sine herlig snåle sketsjeshow. I dag bør du få med deg "Pterodactyl Nights" med de to gutta fra USA. I tillegg gir vi deg to sjanser til å skaffe deg en billett til festivalens merkeligste teateropplevelse "Guided Meditation" med Nick Coyle, og ikke minst "Mortal Combat" med våre gode venner fra The Loose Moose Theater. Billettluka og cafeen er åpen fra kl 16.00. Velkommen til vår siste fesivaldag!

Published 18.09.16

Festivaldag 4

Festivaldag 4

Vår venn Trygve Wakenshaw gjør det stort på festivaler verden over. Han utviklet forestillingen "Kraken" da han gjestet teatret sist, men i dag kan du se hans siste forestilling "Nautilus", i tillegg har vi godbiter som "Guided Meditation" med Nick Coyle, "The Shell Game" med våre gode venner fra The Loose Moose Theatre  i Canada, "The Society Of Strange" og til slutt  "Late Night Festival Show - Game Of Thrones Improedition". Billettluka, Foodtruck og cafeen er åpen fra kl 16.00. Det er lørdag, la det bli seint!

Published 17.09.16

Festivaldag 3

Festivaldag 3

I dag kan du få med deg hele seks forestillinger, en av dem er "Guidet Meditation" med Nick Coyle, som tar deg med på en komisk reise inn i deg selv. I tillegg gleder vi oss til å se vår venn Viggo og Zach i "Thunderflop", "The Showstoppers: The Improvised Musical" som har vunnet flere store priser, "Magnet Theatret" med de beste folka fra New York, "The Beast" med Stuart Bowden og til slutt "Late Night Festival Show - Improvors - World Edition". Billettluka, Foodtruck og cafeen er åpen fra kl 16.00, vi sees!

Published 16.09.16

Festivaldag 2

Festivaldag 2

Stuart Bowden er fra Australia, har vunnet flere priser, er en god venn av teatret, har vært gjest i Salongen på P2 og spiller to forestillinger under festivalen! Få med deg Stuart og fire andre forestillinger i dag! "Me & My-Ex", "She Was Probably Not a Robot" med Stuart Bowden, "Magnet Theater" fra New York, "På Grensen til sang - Festival Edition" med ensemble og gjester og til slutt "Late Night Festival Show - Norway for Dummies". Billettluka, Foodtruck og cafeen er åpen fra kl 16.00. Vi gleder oss vanvittig!

Published 15.09.16

Festivaldag 1

Festivaldag 1

I dag starter festen og Den Andre Teaterfestivalen! Om du ikke allerede har skaffet deg billetter til i kveld og resten av uka er det bare å sjekke programmet sporenstreks! I kveld inviterer vi til "Micetro Festival Edition" kl 19.00, med ensemble og gjester, etterfulgt av en real åpningsfest. Det servers mat i Foodtruck og drikke i cafeen, fem år skal feires i fem dager, og vi starter nå!

Published 14.09.16

Festivalen nærmer seg!

Festivalen nærmer seg!

Den Andre Teaterfestivalen kicker i gang onsdag 14. september kl 19.00 med "Micetro festival-edition", og åpningsfest hvor alle er invitert! Det blir matservering fra Foodtruck utenfor, og god drikke i cafeen. Skaff deg billetter allerede nå! Stuart Bowden er tilbake, Trygve Wakenshaw og The Magnet Theater for å nevne noen. Sjekk programmet her. Vi sees.

Published 09.09.16

Premiereforestilling på ny scene!

Premiereforestilling på ny scene!

Vår splitter nye scene åpner dørene torsdag 8/9 kl 19.30 med premiere på forestillingen "Jess og Frost". En improvisert langform hvor Kristin Jess Rodin og Cathrine Frost Andersen prøver å finne ting som er viktig for dem gjennom en dialog med publikum, med hverandre og de historiene som måtte oppstå.

Published 05.09.16

Les mer
Sesongpremiere på Instant Broadway

Sesongpremiere på Instant Broadway

Publikumssuksessen er endelig tilbake, torsdag 8/9 kl 21.00. Et lite knippe utøvere under ledelse av en regissør stuper inn i musikalens emosjonelle irrganger. Med improvisert musikk, sang og “dans” skal de enkle historiene fortelles gjennom store ensemblenummer, tankefulle soloer og røffe duetter mellom folk som både elsker og hater hverandre på samme tid.

Published 04.09.16

Les mer
Lørdagsrådet Impro-edition

Lørdagsrådet Impro-edition

Siri Kristiansen, tar søndag 4/9 med seg Else Kåss Furuseth, Håvard Lilleheie og Hans Olav Brenner som rådgivere i Lørdagsrådet Impro-edition. I denne versjonen tester husets Improvisatører om rådgivernes løsninger fungerer i praksis; løser problemet seg, eller går det til helvete? Har du problemer du vil ta opp send dem til lr@detandreteatret.no, eller ta de med deg inn i teatersalen. 

Published 02.09.16

Ting som skjer på Lilleborg!

Ting som skjer på Lilleborg!

Vi syns det er utrolig hyggelig å få være en del av Lilleborg, et område i stadig utvikling. Hver første lørdag i måneden arrangeres gratis aktiviteter for hele familien i området under navnet 8.2 (som er lengden på Akerselva), bra tidspunkt å stikke innom og besøke noen av alle stedene. 

Published 30.08.16

Les mer
Premiere på St. Lilleborg Politistasjon

Premiere på St. Lilleborg Politistasjon

Lørdag kl 19.00 er det endelig premiere på denne høstens nye godbit. Vi beveger oss fra suksessen "St. Lilleborg hospiltal" over til politienheten, hvor hvite legefrakker byttes ut med slitte skinnjakker og stivpressede uniformer. Hver lørdag gjennom hele sesongen blir det drama, mysterier og action i vår egen versjon av den klassiske politiserien. Likte du Pacific Blue, NYPD Blue, Med hjartet på rette staden og KOPPS? Da er DETTE underholdningen for deg.

Published 24.08.16

Les mer
Sølvrekka-premiere på TV2 Humor

Sølvrekka-premiere på TV2 Humor

Gratulerer Kristin Jess Rodin og Caroline Johansen med premiere på humorprogrammet "Sølvrekka" på TV2 Humor tirsdag kl 22.30! På skjermen ser du vår egen Kristin sammen med Even Torgan, Emilie Skolmen, Henrik Fladseth, Oda Djuplasti og Matthias Luppichini med vår kjære Caroline på regi! Gjengen harseler og lager sine egne versjoner av kjente tv-programmer. Vi gleder oss til å se dere på skjermen tirsdager kl 22.30.

Published 22.08.16

Les mer
Premiere på ny musikal i oktober

Premiere på ny musikal i oktober

"Aladdin og Hans Magiske Europa Flyktningturné 2016-17" er tittelen på årets viktigste musikalske reisekomedie som har premiere på teatret 14. oktober. På scenen ser du Åsleik Engmark og Jon Rørmark briljere i den helt nyskrevne musikalen som nylig har hatt urpremiere på Fringefestivalen i Edinburgh. Gratulerer så mye! Vi gleder oss vanvittig til å få den på teatret i høst! Sjekk programmet og  www.asleikjon.com og AsleikJon på Facebook, Twitter og Instagram.

Published 21.08.16

Velkommen til sesong 11!

Velkommen til sesong 11!

Velkommen til min siste sesong som kunstnerisk leder på Det Andre Teatret. Etter nesten 2 år med forberedelser og deretter 5 år i drift er det rart å skulle rydde pulten. Vi har gjennomlevd en nærmest utrolig suksess både i publikumstall og på den kunstneriske siden, både nasjonalt og internasjonalt. Denne høsten feirer vi altså vårt første jubileum og markerer det med en egen liten festival og en turné gjennom USA på teatre i New York, Los Angeles, San Fransisco og Atlanta.

Published 19.08.16

Les mer
FESTIVALBÅNDET ER LANSERT!

FESTIVALBÅNDET ER LANSERT!
Kun 30 stk! Masse rabatt!

I høst blir Det Andre Teatret fem år, og vi feirer med å arrangere "Den Andre Teaterfestivalen" fra 14-18. september!
For 400,- har du nå mulighet til å skaffe deg årets festivalbånd som gir drøyt gode rabatter til alle forestillinger og mulighet til å forhåndskjøpe billetter til enkeltforestillingene før alle andre. For alle som ønsker å se mer enn 4 forestillinger er båndet lønnsomt. OBS! Festivalbåndet finnes i kun 30 eksemplarer. Ved kjøp mottar du info om hvordan du skaffer deg billetter tidlig.
Nysgjerrig på hvem som kommer til festivalen? Sjekk program her!

Published 17.08.16

Les mer
Mats og Nils Petter gjester Sommeråpent

Mats og Nils Petter gjester Sommeråpent

Skru på TV´n og få med deg våre kunstneriske ledere på Sommeråpent. Sist de gjestet programmet var for nøyaktig fem år siden. Året var 2011 og vi skulle åpne vår veldig dårlige businessidè. Nå fem år etter har vi utvidet med en helt ny scene, arrangerer jubileumsfestival med internasjonale gjester og fyller salen kveld etter kveld. Vi er utrolig stolte over å kunne dukke opp på skjermen igjen og si, jepp vi lever fortsatt! Vi gleder oss til høsten og vår 11. sesong som Det Andre Teatret. Takk publikum!

Published 18.08.16

Les mer
Det Andre Teatret spiller på Festiborg

Det Andre Teatret spiller på Festiborg

For tredje året på rad arrangeres det Festiborg fra 15/8 til 21/8 i Sarpsborg, en festival bygget opp av ildsjeler og drevet av frivillig innsats akkurat slik vi liker det. I år gjester en gjeng fra Det Andre Teatret festivalen for å spille publikumssuksessen "St.Lilleborg Hospital", som tar en pause fra sesongens program. Så fikk du ikke sett det, eller bare må se det en gang til har du muligheten nå. Vår egen Andreas Tønnesland dukker også opp. Sjekk program og kurs på festiborg.no.

Published 15.08.16

Les mer
Billettene er nå ute for salg!

Billettene er nå ute for salg!

Endelig er høsten her, vi er blitt fem år og setter i gang med vår 11. sesong! Hele programmet ligger på nett så nå har du sjansen til å sikre deg en billett. Vi kan friste med helt nye forestillinger, gamle klassikere og jubileumsfestival i september. Tradisjon tro starter vi sesongen med "Micetro" onsdag 17. august kl 20.00 og inviterer til åpningsforestilling og fest lørdag 20. august. Vi gleder oss!

Published 13.08.16

Torgny G. Aanderaa

Torgny G. Aanderaa

I høst vil du ikke bare kunne se Torgny fra ensemblet på scenen her på teatret. Han blir også å høre i "Lyden av Tandberg", en unik direktesendt Radioteatermusikal med premiere 11. august i Stormen Konserthus i Bodø, et samarbeid mellom Nordland Musikkfestuke, NRK Radioteateret og KORK. Gå heller ikke glipp av Torgny i Maridalsspillet som kan oppleves fra 16.-20. august i Maridalen.

Published 11.08.16

Ny improscene på Vestlandet

Ny improscene på Vestlandet

I privat regi og med frivillig arbeid, slik Det Andre Teatret ble opprettet i sin tid, åpnes nå en splitter ny improscene på Sotra like utenfor Bergen med navnet "Bakscenen". Det Andre Teatret vet hvor viktig det er med oppbacking i en sånn fase og har valgt å gi dem støtte. Vi syns det er så kult at de tar sjansen og brenner for prosjektet... Les mer >>

Published 05.08.16

Les mer
Årets brukerundersøkelse

Årets brukerundersøkelse

Vi blir veldig gla om du setter av noen små minutter og svarer på årets brukerundersøkelse. Hjelp oss til å forstå dere og oss selv litt bedre. Det er også mulig å vinne noen gratisbilletter.

Published 23.06.16

Les mer
Ny kunstnerisk leder ved Det Andre Teatret!

Ny kunstnerisk leder ved Det Andre Teatret!

Ved generalforsamling torsdag 9. juni ble Mats Eldøen enstemmig valgt til ny kunstnerisk leder og teatersjef ved Det Andre Teatret. 

Published 20.06.16

Les mer
Sommerimpro

Sommerimpro

Vi holder stemninga oppe gjennom hele sommeren med sesongpremiere på sommerimpro 29. juni kl 21.00. Vi disker opp med leskende drikke i baren og sommerfriske improvisatører på scenen. Kort og godt god sommer folkens!

Dette kurset følger også retningslinjene for på- og avmelding som du finner unner fanen "Kurs og workshops på Det Andre Teatret".

Published 20.06.16

Les mer
Ruffen og den flyvende Hollender

Ruffen og den flyvende Hollender

Ta med deg et barn eller kom uten, i dag er det nemlig premiere på årets sommerteater i Frognerparken, hvor vår egen Nils Petter Mørland har hatt regi. I år kan du se "Ruffen og den flyvende Hollender" basert på boka av Tor Åge Bringvsærd, fremført av 2. års-studentene ved Teaterhøgskolen. Forestillingen passer fra 5 år og oppover, varer i ca 50 minutter og spilles helt frem til 17. juli. Les mer og kjøp billetter på www.sommerteateret.no.

Published 16.06.16

Les mer
Nils Petter Mørland går av som teatersjef

Nils Petter Mørland går av som teatersjef

I dét Det Andre Teatret straks er ferdig med sin 10-ende sesong, og er på vei inn i høstens femårsjubileum og jubileumssesong har Nils Petter Mørland gitt beskjed om at han ønsker å avslutte sitt engasjement som teatersjef og kunstnerisk leder.

Published 09.06.16

Les mer
Sommerskole i improvisasjon

Sommerskole i improvisasjon

Ønsker du å jobbe med improvisasjon en hel uke med noen av Norges aller fremste lærere? Da har du muligheten i sommer fra 20.-24. juni på Det Andre Teatret. Sommerskolen krever ingen forkunnskaper om improvisasjon, og passer for de med ingen, lite eller middels erfaring. Kurset gir et lite dykk ned i de ulike områdene av impro.

Published 07.06.16

Les mer
Lørdagsrådet IMRPO-EDITION

Lørdagsrådet IMRPO-EDITION

Torsdag 26. mai kl 21 kan du se Lørdagsrådet live på teatret. Siri Kristiansen har med seg Bård Tufte, Helen Vikstvedt og Solveig Kloppen som kveldens rådgivere for å hjelpe deg med dine problemer. I Lørdagsrådet Impro-Edition vil du få muligheten til å se hvor gode rådene faktisk er! Improvisatører fra DAT tester om rådgivernes løsninger fungerer i praksis; løser problemet seg eller går det til helvete? Har du problemere du ønsker å ta opp? Send inn til lr@nrk.no eller ta med deg inn i teatersalen.

Published 24.05.16

Mats Eldøen i danseforestilling

Mats Eldøen i danseforestilling

Gå ikke glipp av vår egen Mats Eldøen i danseforestillingen "SHAKE A TOWER" på Dansens Hus fra 26. til 29. mai kl 19. Dansekompaniet Th´Line består av dansekunstnerne Kristina Søetorp og Ida Wigdel, som har invitert med Mats fra Det Andre Teatret, i eksperimenteringen med teatersport og samtidsdans. I tillegg til disse tre ser du også Martin Lervik på scenen. Vi gleder oss vilt!

Published 22.05.16

Les mer
De Andre Barnas kostymestafett!

De Andre Barnas kostymestafett!

Lørdag 21. mai kl 14:00 blir det gratis kostymestafett her på teatret, før forestillingen "Brune" vises kl 15:00. Er du mellom 5-10 år og liker å kle deg ut? Med kostymer kan man forvandles til mye rart: kanskje en superhelt, en lege eller en gammel bestemor? Ta med mamma og pappa til Det Andre Teatret lørdag 21.05, og lek med teatrets kostymer en time før vi viser forestilling. Arrangementet er selvfølgelig gratis, men om man vil spise vafler og brus eller se forestilling er det lurt å ta med seg litt lommepenger. Vi gleder oss til å se deg!

Published 18.05.16

Les mer
Barnelørdag med gjestespillet "Brune"

Barnelørdag med gjestespillet "Brune"

Lørdag 21. mai kl 15.00 kan du se barneforestillingen "Brune", en historie om vennskap, mot og om å ta igjen. Om dagen er Rune Rune, men om natten er Rune Brune -superhelten som ikke er redd for noen ting. Teater Jokers dramatisering er basert på boken BRUNE av Håkon Øvreås, som vant Nordisk Råds Litteraturpris i 2014. Teaterforestillingen er et samarbeid med Akershus Teater.

Published 13.05.16

Les mer
LØRDAGSRÅDET IMPRO-EDITION!!

LØRDAGSRÅDET IMPRO-EDITION!!

Lørdagsrådet kommer hit til Det Andre Teatret torsdag 19. mai og torsdag 26. mai kl 21:00!! Lørdagsrådet tar med seg tre rådgivere som hjelper deg med dine problemer basert på egne feil, fordommer og erfaringer. Vi bruker hodet, magen og hjertet når vi tar tullete ting på alvor, og tuller med alvorlige ting.

Published 10.05.16

Les mer
Sommerimpro

Sommerimpro

Fortvil ikke det blir sommer i år også! Vi lover iskald drikke i vår frodige uteservering, og lettbeint underholdning tvers gjennom sommern. Med andre ord ingen grunn til å reise avgårde med badebuksa di! Alle billetter er nå tilgjengelig på nett så her er det førstemann til mølla.

Published 04.05.16

Les mer
Gjest Henriette Steenstrup

Gjest Henriette Steenstrup

Henriette Steenstrup gjester Haralds eksperimentelle søndagsshow, hvor hun sammen med Harald Eia tester ut nye ideer på et knippe av teatrets improvisatører. Få med deg eksperimentene søndag 24. april kl 19.00. Kan være lurt å sikre seg en billett i god tid. Vi sees.

Published 17.04.16

Les mer
Premiere i Tyskland

Premiere i Tyskland

Teatersjef Nils Petter Mørland har vært i Tyskland store deler av våren gjennom et  samarbeidsprosjekt mellom DAT og Theater Münster, hvor han har regi på en forestilling. Vi gratulerer med premieren på fredag, og sender Marie Ulsberg og Dennis Redzep fra ledelsen ned med blomster og champis i bagasjen.

Published 14.04.16

Les mer
Ønskedrøm

Ønskedrøm

Lørdag kl 15.00 kan drømmene til publikum gå i oppfyllelse i den improviserte forestillingen "Ønskedrøm", hvor publikums drømmer er utgangspunktet for historiene. "Den vanlige verden er ikke nødvendigvis kjedelig, men den er bare veldig, veldig vanlig. Men, når vi drømmer – våkne eller sovende – kan det være rart, spennende, fantastisk og skummelt, men absolutt ikke vanlig."
På scenen ser du Mikkel Niva, Stian Gulli og Ingvild Haugstad. Passer for 10-13 år.

Published 11.04.16

Les mer
BARNELØRDAG

BARNELØRDAG

"Borte, borte vekk", er lørdagens barneforestilling kl 15.00, og handler om lek, minner, og frykten for å glemme noen man har mistet. JEG SKAL ALDRI LEKE IGJEN! roper den lille jenta, og forlater de to dukkene Askepott og Måne i det lille huset ved verdens ende. På scenen ser du Olli Wermskog, Camilla Frey og Ingvild Haugstad Gundersen. Passer fra 8 år og oppover. Velkommen!

Published 07.04.16

Les mer
Ny aspirant!

Ny aspirant!

Vi er superglade over å kunne annonsere at Silvia Rodriguez Gimenez er ansatt som vår nye aspirant! Hun begynner i en 70%-stilling nå i mars, og blir værende på teatret i tilsammen 17 måneder. Silvia vil jobbe sammen med de andre i staben og bidra som koordinator og produsent i ulike prosjekter og prosesser. Stillingen er støttet av Norsk Kulturråd.

Published 04.04.16

"Improvorse" er tilbake!

"Improvorse" er tilbake!

Ingen grunn til å sitte hjemme folkens, for Olli Wermskog inviterer til vorspiel igjen! Lørdag 2. april kl 22.00, og annenhver lørdag fremover kan du ta med deg festen til teatret. Vi sees! (Og ja - skjenkebevilningen vår er tilbake :))

Published 27.03.16

Les mer
Ingen påske uten krim!

Ingen påske uten krim!

Opp til flere mord vil bli begått på teatret i vårt improviserte mordmysterie "Murder She Improvised". I ekte Agatha Christie-stil blir vi introdusert for en rekke mistenkte med mer eller mindre rent mel i posen, og en erfaren detektiv får jobben med å nøste opp alle trådene. Velkommen til årets påskekrim 21., 22. og 23. mars kl 20.00.

Published 16.03.16

Les mer
Barnelørdag

Barnelørdag

Lørdag (12/3) kl 15.00 kan drømmene til publikum gå i oppfyllelse i den improviserte forestillingen "Ønskedrøm", hvor publikums drømmer er utgangspunktet for historiene.

Published 10.03.16

Les mer
Marte Mørland har premiere i Molde!

Marte Mørland har premiere i Molde!

I disse dager spiller ensemblets kjære Marte Mørland på Teatret Vårt i Molde. Vi gratulerer med premieren på forestillingen "Den hellige Johanna fra slaktehusene" av Bertolt Brecht!! Tvi, tvi med forestillinger og turnè!"

Published 29.02.16

Les mer
Cathrine og Veslemøy i Tadsjikistan!

Cathrine og Veslemøy i Tadsjikistan!

I november var vi i Dushanbe og underviste i impro og hvis du er nysgjerrig på hva som skjedde på turen kan du få et lite innblikk gjennom filmen Kim Falck-Jørgensen har laget i etterkant av turen!

Published 24.02.16

Les mer
Now in Norway!

Now in Norway!

Bring your English speaking friends and see "3 For All" Thursday 18/2 at 8pm and Friday 19/2 at 9pm. Rafe Chase, Stephen Kearin, Tim Orr have thrilled audiences with their open scene work and a completely improvised "movie". They hit the stage in 1996, and they continue to play to sold-out houses and rave audience reviews in the San Francisco Bay Area as well as Los Angeles, New York, Chicago, Austin, Atlanta, Finland and Amster.

Published 15.02.16

Barnelørdag

Barnelørdag

Gjør lørdagen litt morsommere og ta turen til sesongens aller første Barnelørdag. Første bolk med workshopen "Gjør det nå!", strekker seg over fire lørdager med teater- og improlek for barn i alderen 5-7 år og 8-10 år.  Vi topper lørdagen med den populære barneforestillingen "Lekene slår tilbake" som består av improviserte historier basert på lekene barna i publikum har med seg. Ta med en leke hjemmefra og kom!

Published 07.02.16

Olli Wermskog i Märtha: The Musical

Olli Wermskog i Märtha: The Musical

Vår egen Olli Wermskog spiller i Latter sin nye musikal Märtha: The Musical, og vi gratulerer både med premiere og terningkast 5 i Dagbladet!! Olli spiller ingen ringere enn den lidenskaplige ridder Ari, og Mats Ernstsen (som spiller jevnlig i Micetro her på teatret) er med i rollen som konspirasjons-Jesper. Masse gratulerer til ham også!

Published 01.02.16

Les mer
Claudia Hoppe & Mørland

Claudia Hoppe & Mørland

Tidligere i januar var vi i Berlin med "Da de møttes", og i den anledning ble teatersjefen sjøl intervjuet av Claudia Hoppe. Hør Nils Petter Mørland  fortelle om Det Andre Teatret og impro i podcast nr. 33!

Published 25.01.16

Les mer
Serveringsbevillingen tilbake!

Serveringsbevillingen tilbake!

Det er endelig dønn diil at vi igjen kan åpne dørene til kaféen med masse deilig å drikke. Kom tidlig og bli seint, lissom!

Published 30.12.15

Les mer
Gi noe bra, og støtt noe bra!!

Gi noe bra, og støtt noe bra!!

Jula nærmer seg med lange gavelister og tunge bæreposer, men fortvil ikke vi har en lettere løsning, gavekort på Det Andre Teatret med et års varighet og valgfri sum! Kan kjøpes på nett og i billettluka. Nesten som en ordentlig julegave bare litt morsommere.. Lag et gavekort med den summen du selv synes er perfekt. Klikk her og gjør unna julehandelen! (PS. I tillegg er det kjempebra for oss!)

Instagram og twitter

Instagram og twitter

Følger du oss på Instagram og Twitter også? Du finner oss under navnet "detandreteatret" begge steder. Motsetting til andre teatre, oppfordrer vi folk til å ta bilder og dele under forestilling, så lenge dere gjør det uten lyd og blitz. Husk å marker bilder og twitter meldinger med #detandreteatret.

BARNEHELG på Teatret

BARNEHELG på Teatret

I anledning Showbox (Scenekunstbrukets festival for barn- og unge) arrangerer vi en full barnehelg her på teatret 4. - 6. desember! På programmet står "Balladen om Steven von Gutenberg og Robert Robertsen", det blir huspremiere på den nye forestillingen "Ønskedrøm", Rasmus og Verdens Beste Band kommer og lager julestemning på huset, og vi inviterer til gratis aktivitetsverksted for barn mellom 5 og 13 år. Mer info om billettkjøp, målgrupper og påmelding i lenkene.

Published 04.12.15

Kjære alle venner!

Kjære alle venner!

Vi har kommet i en skikkelig vanskelig situasjon her på teatret og vi er derfor litt bekymret for driften de neste månedene. Vi håper du har tid til å lese hele denne meldingen fra oss.

Published 06.10.15

Les mer
Se Veslemøy i Okkupert

Se Veslemøy i Okkupert

Vi syns det er kult at vår egen Veslemøy Mørkrid fra ensemblet spiller Politietterforskeren Ingrid Bø i TV2-satsningen"Okkupert" som har premiere søndag 4. oktober. Får du lyst å se henne i levende live også, er hun å se på teatret i flere av våre forestillinger.

Les mer
Da de møttes

Da de møttes

På lørdag (3/10) kan du oppleve vår improviserte romantiske komedie. Kryp inntill din kjære, eller bli kjær i det høsten nærmer seg på alvor. Håpløst forelskede par kjemper seg gjennom et hav av forviklinger for å få hverandre, mens både elskelige og plagsomme karakterer og situasjoner kommer i veien. Vitser og følelser i en deilig blanding utgjør den perfekte oppvarming for en bra lørdagskveld.

Published 28.09.15

Les mer
Dan Hodapp og Micah Sherman fra The PIT/NYC

Dan Hodapp og Micah Sherman fra The PIT/NYC

Denne uka får vi besøk av to veldig flinke fyrer fra New York som kommer for å spille forestillingen «Sherman & Hodapp» på fredag og for å jobbe med utøverne i ensemblet vårt. I tillegg setter vi også opp en åpen workshop på torsdag fra kl 17-19.

Sherman & Hodapp

Sherman & Hodapp

Gå ikke glipp av våre gjester fra USA i forestillingen "The Scene" på fredag (25/9), en improivsert enakter fra The PIT i New York. Forestillingen er på engelsk så nå er sjansen her for å ta med alle dine internationale venner. Vi gleder oss veldig!

Les mer
Hvor er Bolla Pinsvin?

Hvor er Bolla Pinsvin?

Lørdag (17/9) kan barna bli med på en interaktiv reise sammen med kjente og kjære karakterer fra Prøysens sanger og verker. Forteller Torgrim Mellum Stene forteller historier hvor barna er hovedpersonene akkompagnert av musiker Morten Minothi Kristiansens. "Hva betyr det å følge hjertet sitt? Hvorfor er det så stille i skogen? Og ikke minst - Hvor er Bolla Pinnsvin?"

Les mer
Samspill spill podcast

Samspill spill podcast

Seks av guttene på teatret har gått sammen med Monster Entertainment og laget spillpodkast. Mats, Olli, Andreas, Mikkel, Simen og Stian snakker i en drøy time om spilla de spiller for tida, hva de husker fra barndommen og hva de gleder seg til i fremtiden.Tune inn for en spillpodkast for folk som ikke spiller så innmari mye.

Published 10.09.15

Les mer
Barnelørdag i høst

Barnelørdag i høst

12. september er årets første Barnelørdag med workshopen "Gjør det nå" og vår improviserte barneforestilling "Lekene slår tilbake". Workshopene gir undervisning i improvisasjon for aldersgruppene 5-7 år, 8-10 år og 11-13 år, og går over fire lørdager. Barna som deltar på workshopen får gratis forestilling etterpå.

Vårens suksesser fortsetter ut høsten

Vårens suksesser fortsetter ut høsten

Vårt urbane hiphop-alibi "Hip-Hop historier", er blitt en av lørdagens headeliner. Se husets beste rim-smeder lage timeslange improviserte musikaler med tunge rytmer basert på forslag fra publikum. En annen forestilling som har tatt reisen opp til lørdagskvelden er vår romantiske komedie "Da de møttes", som allerede har spilt på flere festivaler rundt om i verden. En kveld med hip-hop eller romantikk? Ja takk begge deler sier nå vi.

Teenage Lovesongs 4

Teenage Lovesongs 4

Gratis workshop i improvisasjon for ungdom med de beste fra Det Andre Teatret  6. september på Det Andre Teatert.
Påmelding og mer informasjon finner du her.

Les mer
St. Lilleborgs Hospital

St. Lilleborgs Hospital

Få med deg premieren på sesongens nye storsatsning "St. Lilleborg Hospital", lørdag 29. august kl 19.00. Sjeldent står så mye i livet på spill som når man er på sykehus. Det blir sex, utroskap, kjærlighetssorg og nære venner, alt en sykehusserie inneholder innpakket i en deilig tilfeldig komedie.

Les mer
Sesongstart!

Sesongstart!

Da er høstsesongen i gang her på Det Andre Teatret og vi gleder oss til masser av godbiter som kommer utover. Les mer om dem i vårt sesongprogram som ligger rykende ferskt og venter på deg her på teatret, eller les mer her på web! På fredag er Improtent tilbake med forestillinger etter en spillepause og vi feirer både det og sesongstarten i cafeen etter forestilling. Kjøp billett, kom og sjekk ut den nye snacksmenyen i cafeen og kom og fest med oss på fredag!

Published 19.08.15

Teatersport NM kvalik

Teatersport NM kvalik

Lørdag 15. august er det uttak til NM i Teatersport på Det Andre Teatret. Lag fra ulike deler av Østlandet barker sammen på scenen i kampen om å kvalifisere seg til Norgesmesterskapet i Teatersport for amatører. Har du lyst til å stille med lag har du fortsatt mulighet. Send en mail til helene@detandreteatret.no, med siste frist fredag 14. august. Alle lagene får workshop med Tony Totino på dagtid, før kampen settes i gang kl 19, og på toppen av det hele er det gratis!

Skarsbø i fengsel i afrika

Skarsbø i fengsel i afrika

I oktober reiste vår egen Eirik Skarsbø fra Det Andre Teatret til Afrika, for å jobbe i et av Sør Afrikas verste fengsel. Les mer på nettavisen

Published 03.08.15

Les mer
Barnas lekestue

Barnas lekestue

Krisin Jess Rodin fra ensemblet tok seg en liten tur til Høylandet i sommer. Les mer på Trønder Avisa

Published 27.07.15

Les mer
Sommerimproskole for barn

Sommerimproskole for barn

Det er fortsatt noen få plasser igjen på vår Sommerimproskole for barn. Er du mellom 10 og 14 år og har lyst til å jobbe med improvisasjon fem fulle dager fra 10. til 14. august, kan du være heldig å sikre deg en plass nå! Mer info her...

Published 18.07.15

Les mer
Frivillig på Det Andre Teatret?

Frivillig på Det Andre Teatret?

Fredager og lørdager trenger vi fortsatt litt folk. Det Andre Teatret hadde aldri fungert uten innsatsen fra de frivillige. Les mer om hvordan du kan bidra her.

Les mer
Sommerkurs i karakterer

Sommerkurs i karakterer

Benytt sjansen i sommer og meld deg på "Sommer-karakterworkshop" med Veslemøy Mørkrid! Kurset var så populært i vinter at vi ønsker å tilby deg muligheten helga 18. og 19. juli. Gå inn på hjemmesiden for å lese mer om kurset og påmelding. God sommer fra oss!
TRYKK HER FOR PÅMELDING!

Sommerferie er for pyser!

Sommerferie er for pyser!

Selv om Hovedscenen tar ferie så holder vi kafeen oppe i sommer med "Sommerimpro" hver onsdag, torsdag og fredag kl 21. Vi starter opp onsdag 1. juli og spiller helt fram til 7. august. Sjekk også ut sommerkursene våre, ett for voksne og ett sommerkurs for barn fra 10-14-åringer. Noen få plasser igjen på begge to.

Published 15.06.15

FRI FIGUR FESTIVAL

FRI FIGUR FESTIVAL
Internasjonal figurteaterfestival

UNIMA Norge presenterer sommerens vakreste og nifseste eventyr når den internasjonale figurteaterfestivalen FRI FIGUR inntar scenene på Oslo Nye Trikkestallen og Det Andre Teatret 12.-14. juni.

Published 22.05.15

Les mer
Sommerskole i improvisasjon

Sommerskole i improvisasjon

Lyst å jobbe med impro hver dag i en hel uke? Vi arrangerer to sommerskoler i sommer, en for voksne og en for barn. Det blir noen inspirerende dager hvor du får jobbe tett med de samme menneskene over tid. En perfekt gave til deg selv, eller noen du har lyst å inspirere.

Les mer
Brukerundersøkelse!

Brukerundersøkelse!

Pliiiiiis hjelp oss å bli bedre. Og vinn gratisbilletter. Bruk noen minutter på brukerundersøkelsen!

Published 20.05.15

Les mer
Ny frivilligkoordinator!

Ny frivilligkoordinator!

Vi er svært glade for å kunne melde at Cathrine Røed Dahl er blitt ansatt som ny frivilligkoordinator her på Det Andre Teatret. Vi mottok 60 søknader til jobben, og åtte godt kvalifiserte kandidater ble innkalt til intervju.

Published 11.05.15

Les mer
Sommerskole i improvisasjon

Sommerskole i improvisasjon

Lyst å jobbe med impro hver dag i en hel uke? Vi arrangerer to sommerskoler i sommer, en for voksne og en for barn. Det blir noen inspirerende dager hvor du får jobbe tett med de samme menneskene over tid. En perfekt gave til deg selv, eller noen du har lyst å inspirere. Les mer...

Published 10.05.15

Les mer
Vi har gjester på teatret hele uka

Vi har gjester på teatret hele uka

Vi har besøk av teateret Rapid Fire fra Canada. Fire fra ensemblet jobber med dem hele uka, og reiser til Canada i sommer for å spille med dem. Det Andre Teatret har eksistert i snart 4 år, Rapid Fire har drevet teater i nesten 30 år, så her har vi mye erfaring å dra nytte av. Marie vår daglige leder blir derfor med til Canada for å se hvordan Rapid Fire driver teateret sitt der borte.

Published 04.05.15

Les mer
Gull til Gulli

Gull til Gulli

Vi er utrolig stolte over å kunne gratulere vår egen Stian Gulli med pris for beste lyddesign under fagprisutdelingen til Gullruten 2015!

The Society Of Strange

The Society Of Strange

Imorgen (17/4) får vi besøk av noen av Londons helt klart aller beste improvisatører, og i deres forestilling "British Weird Tales" får du en time med skumle og bisarre improviserte historier som passer perfekt som inngang til resten av helga. Les mer & kjøp billetter på nett, informer og inviter med folk du kjenner!

Published 16.04.15

Les mer
NY PRØVEKANING IMORGEN!

NY PRØVEKANING IMORGEN!

Prøvekaninene våre er kvelder der utøvere fra huset kan søke om å få teste ut ideer de har. I morgen (16/4) er det "To stk opp takk!"... Ingen oppsett, ingen regi, ingen planer. Bare øyeblikk for øyeblikk! To stk opp takk!

Les mer
The Eagle har Landed i Buskerud

The Eagle har Landed i Buskerud

Vår forestilling for barn "The Eagle has Landed" starter nå på en 7 uker lang turné i Den Kulturelle Skolesekken i Buskerud.

Les mer
Påskefri og alt er lov!

Påskefri og alt er lov!

Vi tar helligdagene fri og lar påsken seile sin egen sjø. Vi er tilbake etter påskeferien 8.april med Micetro impro. I mens kan dere se våre folk på TV2 lørdags kveld med Alt er lov! God påske!!!

Les mer
Trippelmord i påsken.

Trippelmord i påsken.

30, 31.mars og 1.april blir det like mange Murder-forestillinger som Kinderegg har overraskelser. Tre mordmysterier på rappen i anledning påsken og drapet på Jesus. Få med deg alle tre!

Les mer
Det Andre Teatret i Skien og Slemmestad

Det Andre Teatret i Skien og Slemmestad

Lørdag 21.mars spiller vi "Nær sagt Ibsen" på Parkbiografen i Skien og søndag 22.mars spiller vi "Lekene slår tilbake!" for barn på Sekkefabrikken i Slemmestad.

Ny runde med improkurs for barn!

Ny runde med improkurs for barn!

Førstkommende lørdag er det oppstart på en ny runde med "Gjør det nå!", vårt morsomme improkurs for barn. Fire lørdager på rad tilbys et timeskurs som fokuserer på lek, moro, trygghet på scenen, historiefortelling og samarbeid. Les mer og meld deg på her

Published 11.03.15

Les mer
Barnelørdag med nypremiere på "Borte borte vekk"

Barnelørdag med nypremiere på "Borte borte vekk"

"Borte borte vekk", den første forestillingen i Annerledesprosjektet, har vært igjennom en liten bearbeiding og fått nye folk i rollene, og nå gleder vi oss til å vise denne fine og litt skumle forestillingen på nytt. “Borte borte vekk” er en forestilling om minner, og om frykten for å glemme noen man har mistet, og passer for barn fra 9 år og oppover. Utøvere i forestillingen: Kristin Jess Rodin, Olli Wermskog og Ingvild Haugstad. Regi: Mats Eldøen.

Published 06.03.15

Les mer
Veslemøy og Torgny i "Spill meg" på NRK

Veslemøy og Torgny i "Spill meg" på NRK

I løpet av seks programmer kan du se Veslemøy og Torgny improvisere ut scener fra livene til programmets gjester som blir intervjuet av Vågard Unstad. Første gjest ut er Leo Ajkic, senere deltar folk som Trond Viggo Torgersen, Linda Eide, Kari Traa, Ailo Gaup og Marit Voldsæter.

Published 03.03.15

Les mer
Premiere på "ALT ER LOV!"

Premiere på "ALT ER LOV!"

Nå til lørdag er det endelig premiere på "ALT ER LOV" på TV2, hvor Mats Eldøen, Ingvild Haugstad, Mikkel Niva og Nils Petter Mørland er med som faste paneldeltagere. Følg med på folka våre og andre gjester kl 20 på lørdagene framover. Se denne smakebiten på facebook:

Veslemøy Mørkrid er nominert til kanonpris!

Veslemøy Mørkrid er nominert til kanonpris!

Vår egen Veslemøy er nominert til kanonprisen for beste kvinnelige hovedrolle for sin rolle i "Jakten på Berlusconi", og vi blir både stolte og gratulerer masse! Prisen blir delt ut under Kosmorama Filmfestivalen 5. mars.

Barnelørdag

Barnelørdag

Etter stor suksess i høst, fortsetter vi vår satsning på barn og unge gjennom et eget program også i vår. Hver "Barnelørdag" inneholder tilbud om kurs i teater- og improlek for barn i tillegg til forestillinger i salen og aktiviteter i cafeen. Første Lørdag er allerede nå til helgen med "Gjør det nå" og "Lekene Slår tilbake"!

Les mer
Det Andre Teatret i Amsterdam

Det Andre Teatret i Amsterdam

Denne er Camilla, Torgny og Nils Petter på Improv Amsterdam sitt 20års jubileum som festival. Vi spiller Nær Sagt Ibsen på engelsk for første gang!

Les mer
Morten Ramm på besøk

Morten Ramm på besøk

Haralds eksperimentelle søndagsshow har sesongpremiere 18.jan og med seg for å teste ut idéer fra notatblokka er altså Torsdag kveld-helten.

Les mer
Det Andre Teatrets folk i ny VGTV-serie!

Det Andre Teatrets folk i ny VGTV-serie!

I dag (8.januar) er det premiere på «Hva hvis!» - en ny humorserie på VGTV med bl.a. Torgny, Marte, Ingvild og Nils Petter fra teatret! Det blir rart og morsomt hører vi rykter om!

Les mer
DAT for miljøet!

DAT for miljøet!

Neste fredag (9.januar) kl. 20 tilbyr vi vaskekte Klimaimpro i samarbeid med Klimafestivalen §112. Du får se bl.a. Olli, Simen og Veslemøy presse ut fønniness basert på klimarelaterte problemstillinger!

Les mer
Jan Gunnar Røise og Ine Marie Wilmann på besøk

Jan Gunnar Røise og Ine Marie Wilmann på besøk

Sundance-aktuelle Ine Marie Wilmann og kjendisskuespiller Jan Gunnar Røise gjester Mats&Mørland førstkommende fredag. De blir kastet ut i improviserte fortellinger for første gang!

Les mer
Else stepper inn for Erlend

Else stepper inn for Erlend

Desverre har Erlend lo blitt syk i kveld og kan ikke være med på Haralds eksperimentelle søndagshow. Men frykt ikke, Harrald har flere venner på lur! Istedet stepper hele norges Else Koss Furuseth inn!

Trond Fausa «Lilyhammer» Aurvåg på besøk!

Trond Fausa «Lilyhammer» Aurvåg på besøk!

Mats&Mørland inviterer venner fra teater- og filmnorge til improviserte viderverdigheter før jul. Førstemann ut er Trond nå førstkommende torsdag 11.des.

Les mer
Reisen til jorden på Showbox 2014

Reisen til jorden på Showbox 2014

Marte Mørland spiller "Reisen til jorden" 6. desember kl 12 på teater Manu under Showboxfestivalen. Dette er Det Andre Teatrets tredje forestilling under Annerledesprosjektet.

Les mer
Alt er lov!

Alt er lov!

På TV2 til våren får du se Mats, Mikkel, Ingvild og Nils Petter er faste deltagere i det nye store underholdningsprogrammet Alt er lov! hvor det er leker og improvisasjon på høygir! Se teaser her.

Les mer
KRAKEN kommer!

KRAKEN kommer!

En av dette årets definitive hits på Edinburgh Fringe Festival kommer hit i desember. Ordløs komikk fra Trygve Wakenshaw som besøkte oss med Squidboy i januar er altså tilbake 5. og 6.desember.

Les mer
Det Andre Teatret på tur!

Det Andre Teatret på tur!

Denne uka drar Mats, Cathrine og Olli for å representere oss på Teatersportfestival i Helsinki, samtidig som barneforestillingen The Eagle has Landed drar til Mini Midi Maxi-festivalen i Bergen. Vi er overalt folkens.

Special guest Derek Flores!

Special guest Derek Flores!

This Saturday (15.11) at 19:00 and 22:00, mr. Derek Flores (CAN) will join us on stage in «Gorillateater» with Improotent and in «Olli Wermskogs Improvors». For our english-speaking audience there will be scenes and stories in a language you understand, and for everybody; you will get to know a great improviser who has worked for among others Loose Moose Theatre Company,  Second City Theatre and has traveled the world with workshops and great comedy. 

Feil er bra

Feil er bra

Dette lærer vi elever i Sør-Trøndelag i ukene som kommer. Og barn i Oslo har lært det samme forrige måned i workshopen som heter nettopp "Feil er bra!". Olli, Simen, Andreas og Frode bytter på å reise rundt, og tar etter nyttår også en runde i Akershus. Les mer i denne artikkelen fra Periskop.no

Les mer
Vær publikum for TV2-program

Vær publikum for TV2-program

Mats, Mikkel, Ingvild og Nils Petter fra våre rekker er blant de faste deltagerne i "Alt er lov", et nytt underholdningsprogram på TV2. Kom og vær pulblikum under innspilling! Programmet sendes på nyåret. Meld deg på her!

Les mer
Sofia Flux og det magiske høreapparatet

Sofia Flux og det magiske høreapparatet

Ny dramaserie på NRK Super i disse dager har bl.a. Nils Petter og Camilla fra huset på rollelista. Går hver søndag fremover.

Les mer
Litt av et par

Litt av et par

Camilla Frey setter seg straks i turnébussen til Riksteatret og freser ut med en real farse med sjølveste Nils Vogt og Sven Nordin på laget. Premieren er i Nydalen i Oslo 2.oktober og deretter står Hamar for tur. God reise til alle sammen!

Les mer
Nils Petter og Camilla side om side

Nils Petter og Camilla side om side

I første episode av humorserien Side om Side på NRK1 får du se både teatersjef Nils Petter og ensemblemedlem Camilla Frey. Sjekk ut episoden

Les mer
Jakten på Berlusconi!

Jakten på Berlusconi!

I kveld der det premiere på den nye norske komedien hvor vår egen Veslemøy Mørkrid medvirker. Få med deg denne og "Børning" hvor Camilla Frey er med. Vi er overalt på det store lerretet denne høsten!

Les mer
Impropodcast: Kort Applaus

Impropodcast: Kort Applaus

Både Og har hentet inn våre eminente improvisatører Caroline Johansen og Kristin Jess Rodin til å lede programmet. Hver uke inviterer Kristin og Caroline en ny gjest med seg i studio, for å improvisere frem historier som aldri har blitt fortalt før. Resultatet kan bli morsomt, spennende, rørende eller rett og slett bare skrekkelig dårlig. Det eneste som er sikkert, er at ingenting er sikkert. Last ned første episode med Magnus Devold i iTunes.
Neste episode er rett rundt hjørnet, så følg med på facebooksiden.

Les mer
Torsdag kveld med Niva

Torsdag kveld med Niva

Vår egen Mikkel Niva er med i høstens utgave av Torsdag Kveld fra Nydalen. Vi gratulerer og gleder oss til premieren 11.september. 

Les mer
Børning med Frey

Børning med Frey

Se vår egen Camilla Frey på alle norske kinoer fra og med i dag!
"Børning - the fast and the fønniest", en film om tidenes billøp fra Oslo til Nordkapp har kinopremiere i dag, og vi gleder oss til å se Camilla på stort lerret sammen med Jenny Skavland og co.

Les mer
Det er en glede å ønske dere velkommen til sesong 7

Det er en glede å ønske dere velkommen til sesong 7

Vi har blitt tre år gamle og er ikke lenger de nye folka på festen. Vi har massevis av publikummere som kommer igjen og igjen. Litt driftstøtte fra Oslo Kommune har vi også fått. I det hele tatt er vi litt stolte av det vi har fått til og føler oss litt voksne, selvom vi prøver så godt vi kan og ikke virke sånn.

Les mer
Det Andre Teatret på Peer Gynt-stemnet 2014

Det Andre Teatret på Peer Gynt-stemnet 2014

Denne uka reiser ensemblemedlemmene Cathrine, Mats og Nils Petter opp til Gålå for å delta på Peer Gynt-stemnet. Der skal de bl.a improvisere fortellinger for barn. Og på gyntiansk vis gjør skrøner og fantasi at både ekte gjenstander og sanne historier blir mer actionfylt og spennende. Med på musikk er Håvard Gressum Antonsen.

Les mer
Ibsenfestivalen

Ibsenfestivalen

Det Andre Teatrets improviserte Ibsen-forestilling blir en del av Nationaltheatrets Ibsenfestival i høst. Vi spiller forestillingen her på huset 8 og 9.september kl.20.

Brukerundersøkelse!

Brukerundersøkelse!

I år som i fjor ønsker vi å få grundige tilbakemeldinger fra våre publikummere og venner. Ingen store endringer fra undersøkelsen i fjor, men veldig viktig at så mange som mulig svarer igjen i år, så vi kan se trender og sånn. Pliiis bruke frem minutter og hjelp oss å bli bedre. Og -  du kan vinne gratisbilletter! Takk.

Les mer
Påskekrim på Det Andre Teatret!

Påskekrim på Det Andre Teatret!

I anledning påsken setter vi opp to runder med improviserte mordmysterier mandag 14. og tirsdag 15. april. For de som hadde stor glede av «Murder She Improvised» da det gikk for fulle hus tidligere i vinter, for de som ikke har sett det før og for alle som feirer bypåske; kom til oss og få svar på hvem som er morderen! Biletter kjøper du enkelt på hjemmesiden vår, og cafeen serverer god mat og drikke fra kl 17. Velkommen!

Vi er åpne igjen!

Etter gårsdagens vannlekkasje og avlysningen er vi atter åpne igjen!
Velkommen til forestilling ikveld!

Nominert til årets kanonpris

Nominert til årets kanonpris

Vår teatersjef, Nils Petters debut som filmmusikkomponist endte med prisnominasjon sammen med Kate Havnevik, Stein Johan Grieg Halvorsen og Eyvind Andreas Skeie for musikken til "Mormor og de åtte ungene". For et stjernelag å stå på liste sammen med. Grattis til dere alle!

Published 24.03.14

Les mer
Folk på teatret

Folk på teatret

Lurer du på hvem folka på og bak scenen her på teatret? Her finner du en real oversikt over folket.

Les mer
Folkestyre 2014

Folkestyre 2014

På torsdag (27. feb) har Riksteatret premiere på "Folkestyre 2014" med bl.a. vår egen ensemblemedlem Veslemøy Mørkrid. Forestillingen spilles på Riskteatrets scene i Nydalen og billetter kan kjøpes på Riksteatret.no

Les mer
Siste "Murder..." denne sesongen

Siste "Murder..." denne sesongen

Siste sjangse for å få med deg "Murder, she improvised " denne sesongen er Fredag 28. februar. Med tanke på at hver eneste forestilling i år har vært utsolgt bør du kjappe deg å få fatt i billett.

Les mer
Kjøkkenet åpent med ny meny!

Kjøkkenet åpent med ny meny!

Etter noen uker med frafall for mat på teatret har vi fått inn en ny kokkevikar med masse nytt og godt på lur til menyen. Allerede har aromaen av hennes retter svevet som en magisk dunst gjennom Den Andre Cafeen. Så nå er det bare å planlegge fredagens "Alle hjerters" daten til teatret!

Les mer
Improvisert Sangkonkurransen!

Improvisert Sangkonkurransen!

Få med deg lørdagens PREMIERE kl 22, "På grensen til sang"! En improvisert sangkonkurransen!

Les mer
Trygve Wakenshaw

Trygve Wakenshaw

I hele januar har vi besøk av en utrolig kul fyr som heter Trygve Wakenshaw fra New Zealand. Han var en av de store snakkisene under fringefestivalen i Edinburg i år. I kveld (31/1) viser han sin forestilling "Squidboy". 

Les mer
Ny runde DKS EXPO

Ny runde DKS EXPO

Få med deg barneforestillingen "Katastrofen" 1. februar kl 15. Da er vi nemlig i gang med vår andre runde med DKS EXPO. Fire lørdager i løpet av våren kan du oppleve et knippe fine barneforestillinger som har turnèrt Den Kulturelle skolesekken. I etterkant blir det samtale med fagpersoner og aktører med åpning for spørsmål fra salen.

Les mer
Hold deg oppdatert!

Hold deg oppdatert!

Hver måned sender vi ut nyhetsbrev hvor du kan oppdatere deg på siste nytt fra teatret. Her kan du lese om alt fra kommende forestillinger, folka på huset, kurs og mye mer. Lyst å få nyhetsbrevet sendt på mail? Da kan du skrive eposten din i teksfeltet på venstre side. Du trenger heldigvis ikke vente en hel måned,  her finner du brevet for januar.


Første episode av Berrum & Beyer

Første episode av Berrum & Beyer

Verdens Beste Talkshow, med vår egen Lars Bærum fra Kvikksølvguttene og Veslemøy sammen med Marin Beyer-Olsen, får besøk av en av verdenshistoriens mest ondskapsfulle menn, men han vil bare snakke om kylling. Se hele første episode på p3.no

Et talkshow som vil få deg i knestående

Et talkshow som vil få deg i knestående

På onsdag begynner det mest absurde talkshowet du noensinne har sett. Med vår egen Lars Bærum fra Kvikksølvguttene og Veslemøy sammen med Marin Beyer-Olsen. Se promovideoen på NRK.no

Sesong 6 er igang

Sesong 6 er igang

Idag starter vi sesong 6 med Nyttårsbonanza! Og det er veldig hyggelig å se at den forestilling alt er utsolgt på nett. Men fortvil ikke, for som med alle forestillinger er det sjanse for å kjøpe en håndfull billetter i døren 1 timer før forestilling. Deler av programmet for neste sesong er også oppdatert på nettsidene, og det kommer mer!

Vi tar juleferie, GOD JUL!

Vi tar juleferie, GOD JUL!
Husk at vi har gavekort på nett!

Takk for en fantastisk sesong alle sammen! Vi jobber allerede hardt med programmet for neste. Følg med på nettsidene over nyttår, da vi har masse spennede godsaker i ermet. Neste Micetro blir 13. Januar, men før det vil vi ønske dere alle en god jul og et godt nyttår!

Husk at du fortsatt kan kjøpe gavekort på nett for de sene romjuls gavene. (Billett lenken tar deg dit)

Lyst til å delta som frivillig?

Lyst til å delta som frivillig?

Det nærmer seg et nytt år og ny sesong, og vi åpner dørene for flere frivillige! Har du lyst å jobbe med en knall bra gjeng frivillige og stab, få gratis mat når du er på vakt og få både billige og gratis forestillinger? Da er du hjertelig velkommen til oss! Bare send en mail til frivillig@detandreteatret.no. Det er nesten som en ordentlig jobb, bare litt morsommere!

Født med tusj på beina

Født med tusj på beina

Noen gang lurt på hvem som tegner alle de fete plakatene og sånt til teatert. Bendik Kaltenborn er han som står bak nesten hele teatrets profil. Nå er han klar med lansering av ny bok. Les artikkelen om ham på NRK sine sider.

Les mer
Episodevis Improvisert Sci-fy spenning

Episodevis Improvisert Sci-fy spenning

Forrige uke hadde vi premiere på våre egen rom-odyssé TACHYON DRIFT, hvor vi ble kjent med persongalleriet som vi følger gjennom fem fredager, på deres inter-galaktiske reise mot det ukjente. Gikk du glipp av første episode har du fortsatt sjanse til å komme a jour, ettersom vi gir deg en re-cap av seriens hendelsesforløp før hver forestilling. Idag (fredag 15.) er det duket for andre kapittel.

Les mer
TEATERSJEFENS VIDEOBLOG 13/11/13

TEATERSJEFENS VIDEOBLOG 13/11/13

Her er den nyeste episoden av Teatersjef Nils Petter sin videoblog hvor han oppsummerer og ser inn i framtida!

Les mer
"Vakker og gåtefull forestilling"

"Vakker og gåtefull forestilling"
- Idalou Larsen

Les anmeldelsen av vår andre annerledes forestilling "The Eagle Has Landed" på periskop.no. Stykket er skevet av Idalou Larsen.

Les mer
Feil er bra!

Feil er bra!

I disse dager holder teatrets Simen hovd og Frode Eggen workshop kurs med ungdomsskole barn. Workshopen «Feil er bra!» gir skoleungdom en innføring i improvisasjon og teatersport. Hvilket utbytte kan en niendeklasse få av å jobbe med improvisasjon og lære å spontant skape en historie i felleskap?Les artikkelen til Jon Wesseltoft.

Les mer
Christian Capozzoli gjester fra New York!

Christian Capozzoli gjester fra New York!

Han er en av Nord Amerikas beste improvisatører, og vi gleder oss til å ha ham med i en rekke av forestillingene denne uken! Du kan allerede se ham i "Mats & Mørland redder verden"  tirsdag kl 20, hele forestillingen blir da på engelsk! Onsdag dukker han opp i "Micetro! Torsdag på Veslemøy og Kvikksølvgutten for så å avslutte på Directors Cut på Lørdag! Nå har du sjansen til å ta med din onkel fra Amerika, eller kusine fra Frankfurt til noen skikkelig bra kvelder på teatret! Vi gleder oss!

Les mer
Få GRATIS billetter

Få GRATIS billetter

til "The Eagle Has Landed" kl 15 lørdag, inkludert i drop-in kurset "Gjør det nå!" Hjertlig velkommen til en litt annerledes lørdag!

Les mer
Vinnere etter spørre-undersøkelsen

Vinnere etter spørre-undersøkelsen

Den store bruker-undersøkelsen er nå offisielt avsluttet og tre vinnere er trukket ut til å motta 5 gratisbilletter hver. Vi fikk masse bra tilbakemeldinger i undersøkelsen og det har kanskje gjort oss bedre rusta til å utvikle oss til å bli enda bedre teater for våre publikummere. Tusen takk til alle som svarte!

Les mer
Vi er nominert til "Byens beste under-holdning"!

Vi er nominert til "Byens beste under-holdning"!

Mediehuset dittOslo skal gjennom vår byguide skjeriOslo.no for andre gang kåre «Byens beste» i Oslo. Så stem på oss om du syns vi fortjener tittelen!

Les mer
Se årets komipris!

Se årets komipris!

Lørdag 24. sto Linn Skåber og Thomas Seltzer på scenen for den trettende Komiprisen direkte fra Chat Noir. Blant prisutdelerene fant vi selvfølgelig også to av våre egne. Veslemøy Mørkrid og Kristin Jess Rodin var der, men de hadde ikke helt fått med seg kleskoden . Se hele showet, eller klippet (01:13:00) på NRK nett tv.

Les mer
Popup Forestilling!

Popup Forestilling!

Skuespillerne har valgt å vise muskler på ny måte. På lørdag blir det IMPROKONKURRANSE: "JEG ER BEST" hvor 4 improvisatører, får 20 min hver, til å lage den beste improforestillingen. Kvelden er ledet av Olli Wermskog.

Les mer
Sesong 5 igang!

Sesong 5 igang!

Nettsidene er oppdatert med sesongens program. Her finner dere alt fra Scify føljetonger til Julespill actioneventyr. Samt en masse flotte prøvekaniner som teatersjefen selv sa "umulig å si om de er verdt penga." Så har vi pusset opp teatret og gleder oss til å se dere igjen!

Les mer
Sesongåpnings-FEST og GRATIS forestilling!

Sesongåpnings-FEST og GRATIS forestilling!

Velkommen til FEST!! Det må markeres at vi er i gang med vår 5. sesong! Ta på deg partytoppen og deodorant, vi satser på at det blir tett og hett! Vi starter det hele med en gratis forestilling kl 19.00, og holder koken til det stenger kl 00.30, og i cafeen får du kjøpt snacks og drikke. Ta med deg alle du kjenner og ta turen! Vi klør etter å komme i gang med sesongen! Sees på lørdag! Hilsen alle på teatret!

Les mer
Hjelp! Sesong 5 er snart igang!

Hjelp! Sesong 5 er snart igang!

Ny sesong står på trappene med fullt program, så fullt at vi trenger flere frivillige. Vårt teater har siden starten blitt driftet og styrt nesten utelukkende av frivillig innsats fra fantastiske mennesker. Uten dem går ikke dette teatret rundt. Om du vil bli en del av gjengen send en mail til frivillig@detandreteatret.no så kan du være med på å stable 5.sesong på beina.

Les mer
Det Andre Teatret på P4

Det Andre Teatret på P4

Hver ukedag på Poplunsj på P4 dukker Det Andre Teatret opp for å improvisere over innsendte historier om gniene folk. Slå på radioen litt før kl.1130. Neste uke er det Andreas, Simen og Mats som er å høre for det meste.

Les mer
God sommer!

God sommer!

Sesong 4 er avsluttet, og sommeren er igang. Men vi har tilbud også over sommeren for dem som blir lei av sola. Torsdager og Fredager fremover holder vi et eget Sommerimpro show! Ellers ses vi igjen til sesong 5 i August. Se Teatersjefen Nils Petter sin sommerhilsen fra hans videoblogg!

Les mer
Noen få plasser igjen på sommerskolen!

Noen få plasser igjen på sommerskolen!

Det er fortsatt ledige plasser på sommerskolen, men bare noen få. Fort deg å sikre din plass på denne fantastiske muligheten til å bli bedre i improvisasjons teater.

Les mer
Den Andre Podcasten!

Den Andre Podcasten!

Nå kan du jaggu bli enda bedre kjente med folka våre. Vi presenterer stolt: Den Andre Podcasten! Camilla, Mats, Tony og Nils Petter snikk-snakker om ferieformer, for høye lyder mens man har sex, følelser og litt til. Interessert i å bli bedre kjent med folka på Det Andre Teatret? Da er dette podcasten for deg.

Les mer
Å begrave en hund

Å begrave en hund

"Fy søren, så deilig det er å se nye fjes i norsk film" - VG.no.

Gå ikke glipp av årets sommer komedie som hadde premiere på kino igår. Der får du se blant annet vår egen Kristin Jess Rodin! Se traileren her!'

Les mer
Har du husket å melde deg på sommerskole?

Har du husket å melde deg på sommerskole?

På onsdag (5. juni) går fristen ut for påmelding til sommer-skolen! Gå ikke glipp av denne unike muligheten til å fordype deg i improvisert teater i sommer.

Les mer
Superscene

Superscene
m/DAT og Austentatious

Vi har super fine gjester fra England i helga, så hva er vel ikke bedre enn å spille en forestilling sammen! Et knippe av våre egne improvisatører møter gjengen fra Austentatious og spiller Superscene!

Les mer
Teenage Lovesongs #2

Teenage Lovesongs #2

Ingenting er vakrere og mer fryktelig enn ungdomstida. Den endeløse rekke med episoder fra livets vår fortjener å endevendes og lekes med. På mandag (27.5) er det premiere på forestillingen som er et direkte resultat av vår ungdoms workshop Teenage Lovesongs.

Les mer
All-girls forestilling

All-girls forestilling

Torsdag har jentene på teatret  har premiere på sitt stykke "Jenter i truse og sig." Er show hvor de påstår til skal sette lys på noen sannheter og kvele andre myter om deres eget kjønn.

Les mer
"Alt skal en prøve, og velge det beste"

"Alt skal en prøve, og velge det beste"

Nå er det endelig duket for "Nær sagt Ibsen" igjen! Husets mest Ibsenske improvisatører har lest seg opp, dykket ned og funnet frem en minste felles multiplum på hva Ibsen er. På bakgrunn av det improvisere de frem flunkende nye enaktere som om de kom fra Henriks egen hånd.

Les mer
Sara Benincasas kommer på besøk til oss

Sara Benincasas kommer på besøk til oss

Den Amerikanske komikeren, forfatteren, radioverten og bloggeren Sara Benincasa kommer til oss med internasjonal premiere på sitt andre soloshow; «Love and Other Indoor Sports». En personlig forestilling om katolsk oppvekst i New Yersey og eget forhold til kjærlighet og sex. 

I tillegg vil hun gjeste på Andre Historier.

Les mer
NRK's Høssing kommune infovideo kanal

NRK's Høssing kommune infovideo kanal

Teatersjef Nils Petter har vært manusansvarlig for denne merkelige webserien på nrk.no. Høssing Kommunes Infovideo Kanal tar mål av seg til å gi objektiv og subjektiv informasjon om Høssing kommune. Seks episoder kommer ukentlig fremover.

Les mer

Your 15 Minutes of Fame

På grunn av sykdom kommer Crumbs med soloforestillingen
"Your 15 Minutes of Fame" istede for CRUMBS Classic idag.

Imorgen spiller Torgny, Veslemøy, Cathrine og Nils Petter sammen med Lee fra CRUMBS!

Les mer
Vinn 5 gratis-billetter!

Vinn 5 gratis-billetter!

Hjelp oss bli bedre og ta vår bruker-undersøkele. Dette er veldig viktig informasjon for oss av flere grunner. For det første er vi veldig nysgjerrig på hva slags folk som kommer hit og hva de synes. For det andre er vi stadig i en dialog om støtte og bidrag med både privat næringsliv og offentlige instanser, og da er denne type informasjon gull verdt. For det tredje ønsker vi å bli bedre til å gi god informasjon på den beste måten.
Klikk her for å ta spørreundersøkelsen
 

Spesial event!

Spesial event!

På Fredag er det stor ståhei og besøk av noen av amerikas beste improvisatører når vårt vennskapsteater Dad's Garage fra Atlanta er på besøk.

Les mer
Linda Mahala på besøk

Linda Mahala på besøk

Linda Mahala - sist sett på Torsdag Kveld fra Nydalen - kommer til oss på tirsdag for Andre Historier! Det samme gjør vinneren av NM i Poesislam 2012, og Kevin Gilleese fra Dad`s Garage/Canada. Christer Torjussen er kveldens konferansier.

Les mer
På lufta med våre venner i vest.

På lufta med våre venner i vest.

For et par uker siden besøkte Torgny, Camilla, Mats og Nils Petter våre venner på teatret Dad's Garage i Atlanta, USA. Vi ble bl.a. invitert inn til deres podcast - som der kan høre her:

Les mer
Jan Erik Vold til Andre historier.

Jan Erik Vold til Andre historier.

Andre Historier har gleden av å informere om at Jan Erik Vold, en av våre mest folkekjære poeter, kommer for å opptre hos oss tirsdag den 9. april. Vold har lenge vært opptatt av det sterke vennskapet mellom forfatteren Gunvor Hofmo og østerriksk-jødiske Ruth Maier, en relasjon som skal ha preget Hofmos liv og diktning sterkt.

Les mer
Gestespill med klovner i kamp

Gestespill med klovner i kamp

Få med deg kveldens gjestespill Klinsj av Katja Lindeberg. Dette er en av fjorårets store turne suksesser. Adressavisa skrev bl.a: “Suveren boksekamp mellom latter og gråt. Lindeberg er den perfekte prinsesseklovn.” Mens avisa Nordland gav forestillingen terningkast 5 og skrev "“Katja Lindeberg tok publikum med i en henførende, overraskende, ustyrtelig morsom, og uendelig sår og trist forestilling". I kveld (5.april) kl 1830 spilles den på Det andre teatret!

Les mer
Vi tar Påskeferie!

Vi tar Påskeferie!

Kjære venner. Vi tar skia fatt og stikker på påskeferie. Derfor holder teatret og kafeen stengt frem til tirsdag 2. April. GOD PÅSKE!

Ringenes Impro - To tårn

Ringenes Impro - To tårn

POFF! Ut fra venstre kant dukker det plutserlig opp et stykke! Teatersjefene er ute av landet og fantene, tyvene og gatepakket fra Det Andre Teatrets mørke kroker kryper frem og lager tidenes mest episke søppelshow for dere. Det står ikke en gang i programmet! 

Les mer
Kanadisk komiker, vestlandse rykter og forfatterbesøk

Kanadisk komiker, vestlandse rykter og forfatterbesøk

På tirdag (12. mars) er Komiker Christer Torjussen tilbake på teatret som kveldens konferansier under Andre Historier. Kveldens tema er SLADDER! 

Forfatter Ingvild Rishøi, komiker Daniel-Ryan Spaulding og forteller Øystein Vestre kommer alle for å dele fra sine erfaringer knytta til rykter og sladder. Sammen med kveldens konferansier og to heldige utvalgte Åpen Mik-deltagere inviterer de til en morsom og underholdende kveld på Oslos koseligste cafescene.

Les mer
Jomfruer i nød

Jomfruer i nød

På tide å kaste noen ferske improviasører i skjærsilden. I kveld (5.mars) er det Impromasjon! En helt GRATIS forestilling med noen helt NYE improviatører. De skal vise hva de kan etter å ha fullført begge våre innledende improviasjons kurs, Basic og For scene.

Les mer
Huten tut, nesteman ut, I REGIENS VOLD!

Huten tut, nesteman ut, I REGIENS VOLD!

Få med deg premieren på prøvekaninen "I regiens vold", hvor en regikonge skal forsøke å temme improvisatører! "Prøvekanin" er prosjekterhvor improvisatører får muligheten til å teste ut nye ideer for et publikum til en billig penge. Det er avantgard... sort off...

Les mer
Siri Kristiansen kommer til teatret i kveld!

Siri Kristiansen kommer til teatret i kveld!

Andre Historier er tilbake i kveld (26.feb) med sin fjerde sesong, og Siri Kristiansen gjester som konferansier de to første kveldene. Hør henne og en rekke eminente utøvere fortelle om "Familien" allerede nå på tirsdag! Kl 20 i cafeen!

Les mer
Workshop i improvisasjon med de beste fra Det Andre Teatret, gratis!

Workshop i improvisasjon med de beste fra Det Andre Teatret, gratis!

For andre gang går Teater Liksom og Det Andre Teatret i gang med prosjektet Teenage Lovesongs. Ungdommer mellom 16 og 20 år får samarbeide med noen av Norges mest erfarne improvisatører om å lage en splitter ny forestilling.

Les mer
Det Andre Teatret imp(r)onerte stort på isFit 2013

Det Andre Teatret imp(r)onerte stort på isFit 2013

Teatrets Mats Eldøen, Camilla Frey, Veslemøy Mørkrid og Kristin Jess Rodin spilte denne uken en spesialoppsetning av Instaint Broadway under den internasjonale student festivalen i Trondheim.

Les mer
Top 10 grunner for valentines på Det Andre Teatret

Top 10 grunner for valentines på Det Andre Teatret

Vi på Det Andre Teatret har helt siden åpningen ment at vårt lille, rare teater er det perfekte stedet for en date. Så med Valentines Day rett rundt hjørnet (torsdag 14.feb) har vi samlet de topp 10 beste grunnene til hvorfor du bør ta med deg din Valentines på Det Andre Teatret.
 

Les mer
Vårens første prøvekanin!

Vårens første prøvekanin!

Få med deg premieren på The Scene. En improvisert enakter. Ett sted, én tid, og én karakter per skuespiller. Det kan bli mørkt som Arthur Miller, morsomt absurd som David Ives eller fantastisk som Roberto Aguirre-Sacasa.

Les mer
Podcast med Boller og Burritos

Podcast med Boller og Burritos

Gikk du glipp av P3 programmet med Olli Wermskog, Lars Berrum og Marte Mørland.

Legg til i iTunes eller kopier denne RSS adressen til ditt podcast program

Les mer
Boller og Burritos starter 28. januar

Boller og Burritos starter 28. januar

Det nye humor-programmet "Boller og Buritos" starter på på NRK P3 mandag neste uke (28.jan). Programmet vil bli ledet av kjendet ansikter. errrr... stemmer fra huset.

Les mer
Ny runde teatersport liga!

Ny runde teatersport liga!

Igjen tester improvisatørene muskler mot hverandre i en neglebitende spennende teatersport kamp. Lørdag denne helgen (26.Januar 19:00) er første runde. Billetter flyr ut fra nettet og flere forestillinger de siste ukene har vært utsolgt. Så ikke vent til siste øyeblikk med å kjøpe billetter. Billetter kan kjøpes her på nett eller i døren 2 timer før forestilling. 

Les mer om forestillingen på forestillings siden.

Les mer
Våre venner fra amerika

Våre venner fra amerika

Kommer på besøk til oss denne uken med forestillingen "THE AMERICAN TOURIST". Men vårt samarbeid med DAD'S GARAGE stopper ikke der. 

Les mer
Ny sesong starter idag!

Ny sesong starter idag!

og vi har mass på programmet.  Vi smeller i gang med "Improtent spiller Gorilla teater™" kl 19!!! Tett etterfulgt av "Olli Wermskogs Improvorse" kl 22! Kvelden er alt igang i cafeen så kom å opplev en helt dundrende ny og forhåpenligvis fuktig start!

Published 05.01.13

Les mer
Godt nytt år!

Godt nytt år!

En kort nyttårshilsen fra sjefen på vegne av teatret. Opprinnelig publisert på Facebook 29.Desember.

Les mer
På tide å invadere Radio universet også.

På tide å invadere Radio universet også.

Olli, Lars og Marte får i oppgaven å fylle plassen til Radioresepsjonen våren 2013. Steinar, Tore og Bjarte i Radioresepsjonen tar pause første halvdel av 2013. I sendetiden 11 – 13, mandag til torsdag, kommer et helt nytt program med Kvikksølv gutta Olli Wermskog og Lars Berrum som programledere. Med seg har de reporter Teater Liksoms Marte Mørland.

Les mer på p3.no

Les mer
Vi tar juleferie. God Jul!

Vi tar juleferie. God Jul!

Tusen takk for en fabelaktig og underholdende sesong. Vi jobber allerede hard med neste sesong programmet. Men nå er det juleferie. I god disney tradisjon. Fra alle oss til alle dere, en riktig god jul!

Les mer
Lurer du fortsatt på hva du skal gi i julegave?

Lurer du fortsatt på hva du skal gi i julegave?

Ikke no problem vi selger gavekort! Kjøp en Julegave som gleder og støtter ditt favoritt teater! Hva gir du en som har alt? Jo et gavekort til Det Andre Teatret inkuldert popcorn! Vi har masse spennende på programmet til våren, og med et gavekort kan man selv velge hva man vil se.

Les mer
Julekonsert på teatret denne helgen!

Julekonsert på teatret denne helgen!

Noen liker å kalle dem vår tids svar på Knudsen og Ludvigsen, og vi må si oss litt enig. For disse gutta er like fint for voksne som for barn. Rasmus og verdens beste band har konserter denne helgen på Det Andre Teateret. Kom å få en Hula me bra Julekonsert.

Published 14.12.12

Les mer

Teatersport Oslo er dessverre avlyst pga sykdom

... så i stedet setter vi opp en helt spesiell Det Andre Teatret All Star - forestilling! Med bl.a. Mats Eldøen og Nils Petter Mørland. Det blir full rulle impro før pause en en frådende konkurranse med spennende fortellinger etter pause med "Directors cut!".

Les mer
English speeking?

English speeking?

We got shows for you to! We will in the future try to make the English shows more accessible. But for now you should know this. Our friend from Britain, Steve Frost, is bringing some of his friends from the popular TV show "Whos line is it anyway!" to the theater. This Friday at 9pm they will be playing their show "Steven Frost Impro All Stars" one night only!

Already the day after you can se them again battle it out against the theaters own groupe in "Teatersport liga"

Les mer
Årets siste prøvekanin forestilling

Årets siste prøvekanin forestilling

Det har kommet mye spennende ut av vårt prøvekanin prosjekt i form at alternative underholdnings konsepter. Det er en tradisjon vi absolutt kommer til å fortsette med. På Fredag spiller Nær sagt Ibsen sin siste forestilling med improvisert Ibsendrama. Improvisert og økonomisk høykultur for kulturkvotent din. For som alle prøvekaniner koster disse forestillingene kun 70 kr!

Om du ikke blir met av det, så får vi storfint besøk av Steve Frost senere på kvelden. han tar med seg vennene sine fra det kjente TV programmet "Whoos line is it anyway" og spiller Steven Frost Impro All Stars.

Les mer
Det er nesten en hel måned til jul!

Det er nesten en hel måned til jul!

Og for de minste er det nesten uutholdelig lenge. Men en måte å gjøre ventingen lettere på er å komme til Det Andre Teatret hver lørdag i adventstida. Her kan barna fortelle nissen og hans hjelpere om alt de ønsker seg! Er de heldige finner alvene på et eventyr om ønsket deres eller viser dem hvordan ønskeleken deres blir laget! Vinternatt er en ny improvisert forestilling for barn som finner sted på nissens verksted, et sted hvor eventyr blir virkelighet og alt kan skje!

Les mer
Julen nærmer seg!

Julen nærmer seg!

...det gjør også "Rasmus og verdens beste band" med "Verdens beste jul". Tidligere har de vunnet Spellemannpris i barneplateklassen. Idag (18.nov) har de slippkonsert/forestilling på Clarion Hotel i Trondheim. 14-16 desember kommer de til Det Andre Teatret. Les om forventingene til dette bandet på adressa.no og se deres nyeste musikkvideo.

Les mer
Gjør det nå!

Gjør det nå!

Kjenner du eller har du selv kids mellom 6 og 9 år? Nå kommer det kuleste tilbudet i byen hver lørdag frem til jul. "Gjør det nå!" er teater- og improlek for barn fra kl.13 til 14.

Barna lærer om teater, snakke foran andre, finne på ting i farta og ha det inni granskauen gøy når vi har workshop i improvisasjon og dramalek hver lørdag frem til jul. Man kan være med så få eller mange ganger man ønsker. Målet er å ha det gøy.

Les mer
Et lite rykte må bekreftes.

Et lite rykte må bekreftes.

Neste uke har teatret besøk av Patti Stiles fra Australia som skal holde en rekke workshops. På fredag skal hun spille - og nå er det avgjort at hun skal spille en tomanns-forestilling sammen med improens og teatersportens grand master father guru - Tony Totino. De spilte begge på The Loose Moose Theatre i Calgary back in the days, og nå får vi muligheten til å se dem alene på scenen neste fredag.

Les mer
Jessica fletcher møter improvisert teater

Jessica fletcher møter improvisert teater

I kveld er det premiere på "Murder, she improvised"  kl. 21. Dette er "Cludo" / "Tante Agates testament" blandet med god engelsk krim og improvisert morro. Hvem dør og hvem er den skyldige? Ingen vet før i kveld. 

Om du kommer tidlig kan du også få med deg den siste prøvekaninen denne sesongen. "Nær Sagt Ibsen" har premiere kl. 19. Nerdeimpro som har som mål å spille et fullstendig Ibsenstykke på under en time.

Les mer
Micetro-kveld på Det Andre Teateret

Micetro-kveld på Det Andre Teateret
05.nov 2012 - hioa.no

Hver onsdag kveld arrangerer Det Andre Teater Micetro-show. Der kan både erfarne og ivrige amatørskuespillere konkurrere om hvem som skal bli kåret til ukens improvisatør. Hør radioreportasjen her...

Les mer
Else Kåss Furuseth på Andre Historier

Else Kåss Furuseth på Andre Historier

I tillegg til å være humorist på Torsdag kveld fra nydalen kan denne jenta kan virkelig fortelle historier. Hun var nylig aktuell med sitt eget stykke, "Kondolerer" på Nationaltheatret hvor hun fortalte om sitt forhold til døden. Høres tragisk ut, men når Else forteller blir det en rørende histore med herlig ironisk distanse og en humoristiskk vinkling. Hun kommer til Andre historier og skal dele sin histore om temaet mørketid. 

Les mer
Ha en "gruelig" halloween!

Ha en "gruelig" halloween!

I kveld er halloween og vi kommer til å ha morsomme grusomheter ut resten av uken! I kveld f.eks er det Micetro, og gjetter vi rett blir det fryktelig morsomt. Så til Fredag kjører vi vår Halloween spesial av det engelske prøvekanin showet Long Story Short. Dette kommer til å bli blodig så vær forberedt på noen underholdende men forstyrrende scener... Men det slutter ikke der, også lørdag byr på monster fra rommet og rabiate gorillaer!

Så i oppsummering kommer resten av denne uken til å bli FRYKTELIG og SKREKKELIG morsomt... muhahaha!

Les mer
Kjente ansikt på 5080

Kjente ansikt på 5080

NRK's nye satire program, Nyhetskanalen 5080 vises på NRK3 denne høsten. Duoen bak serien Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen gikk rett opp og fikk terningkast 6 i Dagbladet etter torsdagens premiere! Gratulerer!

Les mer
FIGHT 2 - Ready! ACT!

FIGHT 2 - Ready! ACT!

En ny runde av Teatersport Liga kjører igang på lørdag. Dette blir en episk kamp mellom kjemper av drama, komedie og improvisasjon da TnT møter Mirakelgutta. Tre dommere, to lag, en masse skittkasting og til slutt én vinner! Testoseron nivået blir høyt, hvem har mest glitter i pungen, alt dette får du svaret på førskommende lørdag! Gå ikke glipp av dette! 

Les mer
Stor Overraskelses Nils m/Skils

Stor Overraskelses Nils m/Skils

Sett Stor Overraskelses Nils m/Skils på VGTV? Se første episode her.

Les mer
Siste sjanse på fredag!

Siste sjanse på fredag!

På fredag er din siste sjanse for å få med deg "Mr.Morlands Early Late Night Talkshow" for denne gang. Kom å se improvisatører som ikke aner hvilke gjester de er før de kommer inn. Din vert Mr. Mørland bestemmer ALT!!! Se Mats Eldøen, Veslemøy Mørkrid og Torgny G. Aanderaa gjøre det de kan for å få det til å henge sammen.

Les mer
Morten Ramm på besøk

Morten Ramm på besøk

Husets badboys and girl - Kvikksølvguttene & Veslemøy - får denne torsdagen besøk av ingen ringere enn Torsdag Kveld fra Nydalen-stjernen Morten Ramm. 

Les mer
Frode og John fra nattskiftet slår seg sammen for teatersport ligaen

Frode og John fra nattskiftet slår seg sammen for teatersport ligaen

Mats Eldøen brillierer som sjarmerende Daniel på nattskiftet. Men kjente dere igjen Teater Liksom Frode Eggen som spiller "artistfetteren" til John Brungot? Nå melder Frode at John joiner han og Løvebakken Andreas i Mirakelgutta for teatersport ligaen. Få med dere neste episode av nattskiftet torsdag kl 22.40 på TV2. Neste runde av Teatersport liga: Miraktegutta vs TnT kan dere se 27. Oktober på Det Andre Teatret .

Les mer
Mats & Mørland redder verden

Mats & Mørland redder verden

Som et hell i uhell tar sjølveste Mats "Nattskiftet" Eldøen og Nils Petter "Løvebakken" Mørland over torsdagen der Teatersport Oslo måtte melde pass.

Les mer
Tuva Syvertsen fra Valkyrien Allstars gjester Stor Overaskelse.

Tuva Syvertsen fra Valkyrien Allstars gjester Stor Overaskelse.

På Tirsdag (2.Okt) er det ny forestilling med Gutta i Stor Overraskelse. Denne improviserte hip hop eventen er noe ferskt og nytt på teatret som du virkelig ikke burde gå glipp av. Batling, rim og lyrikk på høyt nivå. Og neste gang får de også besøk av den talentfulle Tuva Syvertsen fra Valkyrien Allstars!

Les mer
LifeGame er tilbake!

LifeGame er tilbake!

Dette orginale formatet fra loosemose og Keith Johnstone er tilbake på Det Andre Teatret på fredag 05. Oktober. Det var da endelig på tide. Lifegame er Halv Talk Show, halvt teater. 

Les mer
Årets Norgesmestere i Teatersport

Årets Norgesmestere i Teatersport

Gratulerer Teater liksoms Kristin Jess Rodin, Helene Abrahamsen og Frode Eggen som er Norgetsmestere i Teatersport 2012. Vi er så stolte av at dere er en del av teateret vårt.

Published 22.09.12

Les mer
Veslemøy på løvebakken i kveld

Veslemøy på løvebakken i kveld

I kveld kl 22:20 dukker selveste Veslemøy Mørkrid opp. Hun er blant annet aktuell på teatret med Kvikksølvguttene & Veslemøy, og en del av teatrets kunstneriske råd. 

Published 22.09.12

Les mer
Nattskiftet med Hr.Eldøen & co.

Nattskiftet med Hr.Eldøen & co.

I dag (20/9) kl 2240 kan dere se førte episode av "Nattskiftet" på tv2 med vår egen Mats Eldøen. Serien sendes i 12 avsnitt og er produseres av Monster Scripted. Den er basert på den islandske suksessen "Næturvaktin" så dette kan jo ikke bli annet en fantastisk morsomt. Still inn PVR decoderen til serieopptak og se traileren her.

Published 19.09.12

Les mer
Simon og far på Sent med Simen Sund

Simon og far på Sent med Simen Sund

Onsdag kveld kan du se Nils Petter og Simon som senere i høst har forestillingen "Father & Son in the 24th Century" i talkshowet SENT MED SIMEN SUND på TV2 Zebra. Opptaket er i morra tirsdag kveld. Viktoria Winge og Steinjo skal jaggu også der. 

Published 18.09.12

Les mer
Ble du lurt av Underkammer Henrik a.k.a. Fredrik?

Ble du lurt av Underkammer Henrik a.k.a. Fredrik?

På bestilling som et pr stunt fra Norsk Tipping og Finn.no fikk Underkammer Henrik Årdal i oppdrag i å overbevise hundrevis av mennesker at han var nyskapt lottomillionær som ville gi vekk alt han eide via finn.

Published 18.09.12

Les mer
Mange flotte bursdags-hilsner til Det Andre Teatret på sin 1 år idag!

Mange flotte bursdags-hilsner til Det Andre Teatret på sin 1 år idag!

På søndag (16.sep) hadde teatret overlevd i ett helt år, og selv ett-åringer kan få bursdagshilsener. Se de mange flotte hilsner fra hele værden her. Gikk du glipp av det? Bedre sent en aldri.

Published 16.09.12

Les mer
Vår egen Jon Sigve Skard blir å se på amerikanske kinolerret!

Vår egen Jon Sigve Skard blir å se på amerikanske kinolerret!

Den norske hulderfilmen «Thale» har fått amerikansk kinodistribusjon! Den kan også bli nyinnspilt, men vi vet jo alle at orginalen alltid er best.

Published 13.09.12

Les mer
Svenske kjøttboller

Svenske kjøttboller

Sveriges egen Carl Einar Häckner kommer til teatret denne helgen. Dette er noe vi har gledet oss til lenge og som du ikke vil gå glipp av. Billett salget er igang så fort deg å sikre dine billetter.

Peeps på Løvebakken

Peeps på Løvebakken

Det Andre Teatrets Andreas Skjellum Tønnesland, Veslemøy Mørkrid, Kristin Jess Rodin og Nils Petter Mørland er alle å se i denne sesongen av NRK's Løvebakken. Gikk du glipp av forrige episode? Se den på NRK nett TV.

Les mer
Sesongens første prøvekanin

Sesongens første prøvekanin

I prøvekaninene tester de mest erfarne improvisatørene våre ut helt nye idéer. Dette er et morsomt og ekperimelt teater du aldri har sett maken til. Og ikke bare det, det er også billig morro til kun 70 kr pr billett.

Sesongens første prøvekanin er Long story short. Hvor det gjøres et forsøk på å holde fokus på sjanger, og lege litt mer insatts til det visuelle. De spiller rett før vår populære instaint broadway, så hvorfor ikke ta en dobbel?

Teatersport Oslo in the house!

Teatersport Oslo in the house!

Yepp. Du leste rett. En ny sesong er igang, og bl.a. Norges mest kjente improvisatører vil spille hos oss regelmessig annenhver torsdag denne sesongen.

Hvem er Oslo teatersport?! Harald Eia, Jan Paul Brekke (for tiden in absentia i NY), Thorbjørn Harr og Helen Vikstvedt såklart!

OBS: Om billettene er utsolgt på nettet er det fortsatt mulig å kjøpe et begrenset antall billetter i døra.

Carl Einar Häckner

Carl Einar Häckner

Med kun 14 dager igjen til sesongstart må vi nesten avsløre noe av det dere kan forvente i sesongen som kommer. Vi kan blant annet annonsere at vi får besøk av sveriges morsomste og fineste komiker-improvisatør-tryllekunstner Carl Einar Häckner.

HØSTENS PROGRAM KOMMER SNART!

HØSTENS PROGRAM KOMMER SNART!

Som dere ser er programmet og spilletiden til våre gjengangere lagt ut. Men dette er ikke den offesielle lansering. Vi har noen overraskelser på lur som blir lansert snart. Følg med.

Published 01.07.12

Vi tar sommerferie frem til 15. August

Vi tar sommerferie frem til 15. August

Hele programmet for høsten 2012 blir lagt ut snart. Vi har noen overraskelser på lur så følg med.

Høstens program kommer neste uke!

Høstens program kommer neste uke!

"To-tres musketeros" er sesongens siste forestilling, og om bare en uke er den over. Men fortvil ikke, for neste uke legger vi ut programmet for neste sesong!

Les mer
En uke igjen til sommer-forestilling!

En uke igjen til sommer-forestilling!

Nå er det kun én uke igjen til "To-tre musketeros" har premiere. Vi gleder oss stort til å se våre tre fantastiske jenter kjempe for retten til å være rar!

Les mer

Takk for en fabelaktig sesong!

Sesongens faste program er avsluttet, men du må ikke gleme å ta med ungene / søskenbarn / søsken å se vår sommerforestilling To-tre musketeros!  

Følg med på oss igjennom sommeren dersom du vil vite hva som kommer. Vi har mange spennende kurs, shows og overraskelser på lager og starter vår tredje sesong den 15. August. 

Sesongsluttfest!

Sesongsluttfest!

En ny sesong er snart over, og vi trøkker til med en skikkelig fest for å feire at det snart er ferie og at det går så bra.

Les mer
"To-tre musketeros" er i gang!

"To-tre musketeros" er i gang!

Prøvene til sommerens store familie-forestilling, "To-tre Musketeros!" er i gang! 

Les mer?

Les mer
Uteservering med Harald Eia

Uteservering med Harald Eia

Vi har fått uteservering og ikveld, lørdag, kommer Harald Eia og Helen Vikstvedt på besøk for å teste ut et nytt format: Facebook-impro!

Les mer
Huset presenterer: Facebookimpro med Harald Eia, Helen Vikstvedt m.fl.

Huset presenterer: Facebookimpro med Harald Eia, Helen Vikstvedt m.fl.
- "facebook + impro = en uforglemmeligkveld!"

I dag presenterer huset en av de vi synes er skikkelig kule, nemlig John Brungot. han skal spille sammen med noen av husets beste folk, men allerede neste uke slår vi til igjen, med Facebookimpro, med Harald Eia og Helen Vikstvedt.

Published 19.05.12

Les mer
Gode og dårlige nyheter

Gode og dårlige nyheter

DAT er i avisen med både gode og dårlige nyheter. De dårlige først; vi tapte kampen mot Gratis Øl fra Tromsø! Vi blir gruset i avisa Nordlys og planlegger omkamp for å få dem til å komme med dementi.

Les mer
Intervju med The Crumbs!

Intervju med The Crumbs!

Her er et kort intervju med halvparten av duoen, Stephen Sim.

Published 03.05.12

Les mer
Lars og Olli med eget program på nett!

Lars og Olli med eget program på nett!

Vår egen Lars Berrum og Olli Wermskog fra Kvikksølvguttene, har fått eget program på P3-nett. "Kjendisprat med Lars Berrum!"

Les mer
Intervju med The Second City!

Intervju med The Second City!
Oh yeah!

Her er et lite intervju med Jet, Anthony, Marc og Dionna om det de elsker mest.

Published 20.04.12

Les mer
Påska er over, DAT is back!

Påska er over, DAT is back!

Vi håper alle våre fans og publikummere har hatt en nydelig påske. Vi har ihvertfall ladet batteriene og gjort oss klar for våren!

Les mer

Storfint gjestespill!
National Theatre of the World

Kommer førstkommende fredag (23) og lørdag (24 mars). De har vunnet en rekke priser i Canada Comedy Awards de siste årene og gjør for tida en liten Europa-turné. Hos oss gjør de "Impromptu Splendor" som er en improvisert enakter basert på en kjent dramatiker. Hver kveld blir det også plass til gjester fra våre egne folk, så etter pause blir det mulig å se Oslos beste folk bryne seg med kremen av Canada.

Det Andre Teatret - nyhetsbrev nr.4/12

Teaterets siste nyhetsbrev om bl.a. National Theatre of the World, Instant Broadway, Sunset BouleWHAT?, Nytt begynnerkurs, Kvikksølvguttenes Frank-Ole på NAV, Andre Historier, Maskeforestilling, New York, og Du er død, Mrs.Conway. JA! vi har så mye vi vil dele med dere!

Les mer
Gratulerer med 7 mnd dagen!

Gratulerer med 7 mnd dagen!

16.mars har vi holdt toget rullende i 7 mnd. Vi sa til oss selv når vi begynte at første mål var å holde det gående i 6 mnd uten å gå konkurs. Det gikk jo faktisk ;-)

Les mer
Storyslam på Andre Historier

Storyslam på Andre Historier

Torsdag 15.mars er det StorySlam på Andre Historier. Her konkurrerer ferske fjes og erfarne fortellere om å fortelle den beste historien og bli sendt til den nasjonale finalen i StorySlam under Fortellerfestivalen i mai!

Les mer
Instant Broadway går så det synger!

Instant Broadway går så det synger!
( pun intended )

Vi har hatt premiere på en av våre største, både i lengde og spillestil, improforestillinger så langt og det går strålende. Instant Broadway har vært utsolgt både på premieren og på forestilling nummer to!

Published 08.03.12

Les mer
Underkammer-medlem på rød løper!

Underkammer-medlem på rød løper!

Underkammer- og Det Andre Teatrets egen Jon Sigve Skard debuterer på det store lerretet med filmen Thale 17.februar.

Les mer
Lars på Brille!

Lars på Brille!

Mandag 13. februar kan du se Lars Berrum fra "Kvikksølvguttene og Veslemøy" på Brille!

Published 12.02.12

Les mer

Spilleplan:rss

Verdt å vite

Få med deg premieren på "2 for 1"

Få med deg premieren på "2 for 1"

Fredag (23/11) kl 19:30. Dette er Forestillingen hvor publikum bestemmer titlene.  Improvisatørene kjemper for å fortelle to historier og spille flere roller på samme tid. En god deal med andre ord to teaterstykker til prisen av en. Forestillingen er inspirert av det San Fransisco-baserte teatret BATS sin forestilling “Double Feature”, etter en idé av Rafe Chase. Vi gleder oss!

Published 19.11.18

Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Det Andre Teatrets besøksadresse:
Ivan Bjørndalsgate 9, 0472 OSLO, NORGE
post@detandreteatret.no

Klikk her for ytterligere kontaktinformasjon
Dette nettstedet er utviklet og driftet av Orgdot AS

Takk for støtten

         
 

english

Det Andre Teatrets besøksadresse:
Ivan Bjørndalsgate 9, 0472 OSLO, NORGE
post@detandreteatret.no

Klikk her for ytterligere kontaktinformasjon
Dette nettstedet er utviklet og driftet av Orgdot AS

Takk for støtten

         
 

english