Lukk mediabox ved å klikke utenfor rammen
  Book Oss

Kort om teatret

Spilleplan:

Det Andre Teatret (DAT) åpnet dørene i september 2011 som Norges første og eneste teater med fokus på improvisasjon.

Siden da har teatret vokst for hvert år som er gått, og de siste årene har vi hatt besøk av mer enn 30 000 publikummere hvert år. I løpet av året viser vi forestillinger og holder kurs for både voksne og barn. Vi viser internasjonale og norske gjestespill og tilbyr kurs og workshoper både på og utenfor teatret. Teatret har en stor gruppe frivillige som bidrar til å holde stedet i drift ved å hjelpe til med alt fra billettsalg, vask, rydd og rigg til teknisk avvikling av forestillingene. Vi har en liten, men fantastisk stab som sammen med ensemblet utgjør ryggraden i teatret. Til enkelte prosjekter og forestillinger er vi så heldige å motta støtte, noe som bidrar til at vi kan tilby et variert og fyldig program gjennom hele året. Fra og med 2014 har vi også mottatt litt driftsstøtte fra Oslo kommune. Er du interessert i å være frivillig her hos oss, send en e-post til frivillig@detandreteatret.no.

 

Hilsen fra kunstnerisk leder

Kjære publikummer!

En ny sesong står for døren, og som alltid gleder vi oss skikkelig til å sette igang. Vi er kanskje spesielt glade denne sesongen fordi vi dette året har fått en halv million ekstra å rutte med av Oslo Kommune. Det betyr at vi kan lage enda mer rart og skranglete teater, for både barn og voksne, samtidig som de mange folka som vier fritid og ekstra arbeidstimer til Det Andre Teatret, kan få til smør på brødskiva.

Denne sesongen har vi hentet tilbake noen gamle klassiskere på programmet. Både Lifegame og Murder she improvised har hatt et par sesonger fri, men er nå tilbake med full kraft. De er litt på motsatt ende av skalaen, med Lifegame som gjør et hederlig forsøk på å lage teater ut av livet til en gjest – og Murder she improvised som som oftest bare er reinspikka tullball. På sett og vis markerer de to forestillingene litt av målet denne sesongen – både å lage tullball, men også lage noen ordentlige historier som kan bli med hjem og bli værende noen dager.

I løpet av sesongen får vi også gjestespill som gjenspeiler dette målet. Vi får besøk av supergruppa Glenda J Collective, satt sammen av utøvere fra Storbrittanias fremste improgupper. De gjør små sketsjer, dikt og sanger. Fra Los Angeles kommer den hardtslående gjengen fra Impro Theatre LA som spiller Tennessee Williams uten manus. I tillegg kommer to rå damer fra Edmonton, med forestillingen Rå Power.

Vi fortsetter trenden med å lage solo-forestillinger, og denne sesongen er det tre nye som kommer på plakaten. ”Naboen” med Kristin Jess Rodin, ”På vei.Ned” med Marte Mørland og ”Karatekidden” med Evelyn Rasmussen Ozasuwa. Det blir skikkelig spennede å se hva de finner på.

Og som om alt dette ikke var nok, har vi i samarbeid med Dramatikkens Hus skaffet oss vår første husdramatiker. Fredrik Høyer blir fast inventar her de neste to årene. Han har tidligere laget og spilt forestillingen «Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping» her på DAT, i tillegg til mega-suksessen «Grønlandssutraen» på Nationaltheatret.  Snakk om fangst! Vi gleder oss ordentlig til å ha ham snusende rundt i gangene her.

Hjertelig velkommen til en ny sesong! Vi gleder oss til å møte deg!

Mvh
Mats Eldøen

Takk for støtten

                   

 

Er du interessert i å være frivillig her hos oss, send en e-post til frivillig@detandreteatret.no

 rss

Verdt vite

Nesten som en vanlig julegave, bare litt morsommere!

Nesten som en vanlig julegave, bare litt morsommere!

Vi har gavekort hele året, men minner om det nå som vi nærmer oss jul! JA det er julegaven til den som har alt!  Du velger summen, kan benyttes når som helst innen et år, veier lite, men rommer mye. NB! Kjøpes kun på nett. 

Published 02.12.18

Les mer

Meld deg p vrt nyhetsbrev

Det Andre Teatrets besøksadresse:
Ivan Bjørndalsgate 9, 0472 OSLO, NORGE
post@detandreteatret.no

Klikk her for ytterligere kontaktinformasjon
Dette nettstedet er utviklet og driftet av Orgdot AS

Takk for støtten

         
 

english

Det Andre Teatrets besøksadresse:
Ivan Bjørndalsgate 9, 0472 OSLO, NORGE
post@detandreteatret.no

Klikk her for ytterligere kontaktinformasjon
Dette nettstedet er utviklet og driftet av Orgdot AS

Takk for støtten

         
 

english

aid=2524