feb
15
fre
2019
Gullrekka
feb 15@21:00-23:00
Gullrekka

Gullrekka fortsetter jakten på den beste fredagsunderholdningen! Legg fra deg fjernkontrollen og benk deg i salen.

Våre beste improvisatører skal gjøre alt de kan for å knuse samtlig annen underholdning ned i støvlene. Fire improvisatører får 20 minutter hver til å gi deg den beste fredagsunderholdningen. Gullrekka er den nye gullrekka!

I sine tildelte 20 minutter kan den ansvarlige regissøren gjøre HVA DEN VIL for å finne ut av hva som er den beste underholdningen. Ja – virkelig – HVA DE VIL! Hva synes egentlig publikum er den beste underholdningen? Kunst? Tøv? Fjas? Ekte følelser? Unaturlige karakterer? Slapsticks? Dype dialoger?

Annenhver fredag gjennom hele sesongen skal fire nye improvisatører få prøve sine ideer, og publikum få si sin mening. De andre skuespillerne på scenen gjør alt de kan for å oppfylle prosjektet. Biljakt, curling, dance-off eller dyreshow – alle steiner skal snus, nå tar vi opp kampen for å finne ut hva som fenger folket! Vi skal være den nye gullrekka, bare nytt hver gang!

feb
16
lør
2019
Life Game
feb 16@19:00-21:00
Life Game

Lifegame er forestillingen der vi krysser talkshowsjangeren med improvisert teater. Hver forestilling inviterer vi en gjest utenfra til å fortelle om sitt liv. Improvisatørenes jobb er å lage teater av minnene og historiene som gjesten deler. Dette er en unik forestilling hvor vi får innblikk i vanlige folks fantastiske historier. Å være menneske er, som vi vet, både utrolig og vanskelig. Vi gleder oss til å ta et dypdykk inn i selve livet!

Olli Wermskogs Improvors
feb 16@22:00-23:00
Olli Wermskogs Improvors

Verdens farligste improshow Se for deg det beste vorspielet du aldri glemmer. Og så ser du for deg de morsomste folka du veit om, de du ler mest av og alltid vil ha med på vors. Og så kombinerer du disse to tingene. Hva har du da? Jo, Olli Wermskogs Improvors! Olli Wermskog inviterer landets morsomste improvisatører til en time med galskap, impro, skåling og rølpete humor. Drikke kan kjøpes i baren og tas med inn i salen. Det hele lydlegges av Norges beste impro-DJ’er! Kom, ta med deg vorspielet, sett deg ned og kos deg!

Vinner ÅRETS SCENESHOW INDIE – Humorprisen 2018

feb
17
søn
2019
The National Theatre of the World’s – THE SCRIPT TEASE PROJECT
feb 17@19:00-20:00
The National Theatre of the World's – THE SCRIPT TEASE PROJECT

To sider av et nytt teaterstykke – resten finner vi på.Scripttease er et format utviklet av den prisvinnende og internasjonalt anerkjente gruppen National Theatre of the World. En dramatiker får i oppgave å skissere opp karakterer, scenografi og de to første sidene av et nytt teaterstykke. Scenen forberedes av scenografen vår, og teksten leses av utøverne for første gang på scenen foran publikum. Deretter improviseres resten av stykket der og da. Med andre ord – dette kan være dramatikerens største mareritt eller våteste drøm! Kom og se oss sjonglere kjente dramatikeres nyfødte barn. Ferskere får du ikke!

Forestillingen er blitt til i samarbeide med Dramatikkens hus.

På scenen: Camilla Frey, Veslemøy Mørkrid, Mikkel Niva, Nils Petter Mørland, Torgny Aanderaa og Stian Gulli

Dramatikere:

27. januar : Rolf Kristian Larsen

Rolf Kristian Larsen (1983) kommer fra Stavanger, men bor i Oslo. Han er kjent som skuespiller fra en rekke filmer og tv-serier og debuterte som dramatiker på Det Norske Teatret i 2018 med l.i.f.e.g.o.e.s.o.n. Larsen er husdramatiker ved Dramatikkens hus 2018/2019.

17. februar: Fredrik Brattberg

Fredrik Brattberg (1978)  dramatikk er oversatt til nærmere 20 språk og iscenesatt i like mange land. Han har vært kortlistet av Berlinerfestspiele tre ganger, vært nominert til den franske Le Prix Godot, mottatt Den nasjonale Ibsenprisen, Ferdinand Vanek Award og Porsgrunn kommunes kulturpris. Brattberg var husdramatiker ved Dramatikkens hus i 2014/2015.

24. mars: Malmfrid Hallum

Malmfrid H. Hallum (1979) er utdannet ved Rose Bruford College og Universitetet i Oslo. Hallum vant Den nasjonale Ibsenprisen i 2018 og var nominert til Prix Europa 2017 for Solveigs 2. sang (NRK Radioteatret og Teater Innlandet). Samarbeidet med regissør Øystein Johansen ble belønnet med Osloprisen for beste teaterforestilling i 2013 og Amsterdam Fringe Silver Award i 2014. Hallum var husdramatiker ved Dramatikkens hus 2016/2017.

7. april: Maria Tryti Vennerød

Maria Tryti Vennerød (1978) debuterte på Norsk Dramatikkfestival i 2002 med Meir. Ho har sida fått Den nasjonale Ibsenprisen for Dama i Luka (2005), Eurodram for Nasjonal prøve (2015) og nominasjon til Heddaprisen for Ikkje direkte råka. Ho skreiv Snøkvit for Det Norske Teatret i 2017. Stykka er omsette til over ti språk og presentert i fleire land. Vennerød var husdramatikar ved Dramatikkens hus 2015/2016.

feb
20
ons
2019
Micetro
feb 20@20:00-21:00
Micetro

Et rotterace av en forestilling der veteraner fra ensemblet går i nærkamp med ferske kursdeltakere og andre som har mot til å stille opp. Et par håndfuller med utøvere kjemper om publikums gunst gjennom å løse oppgaver gitt av to regissører.

Overraskende, morsomt og knallhardt!

Dette er husets klassiker som har vært spilt ukentlig siden åpningen i 2011. Dette er forestillingen med lavest terskel, men real fallhøyde, for det er publikum som gir poeng og tilbakemeldingen er nådeløs – var scenen verdt 1, 2, 3, 4 eller 5 poeng? Gjennom eliminasjon av de med lavest poengsum sitter vi igjen med kremen til slutt. Improvisasjonens variant på evolusjonen!

Åpen, gratis workshop kl.18-19. Bare å møte opp!

Spilles på hovedscenen: Hver onsdag frem til sommerferie

feb
21
tor
2019
Teatersport FIGHTNIGHT @ DET ANDRE TEATERET
feb 21@20:00-22:00
Teatersport FIGHTNIGHT @ DET ANDRE TEATERET

Gjør deg klar for ekte teatersport, der vi skal finne ut hvem som er best i å finne på teater i farta! I første del av Teatersport FIGHTNIGHT får de ferskeste improvisatørene prøvd seg på scenen, før veteranene fra ensemblet tar over scenen i andre akt! Det er den perfekte blanding av lav- og høykultur! To lag gir hverandre utfordringer, og svarer etter beste evne. Etterpå er det opp til dommerne å bestemme hvem som klarte seg best. Til slutt står det igjen én vinner. Så gjør deg klar til å heie fram ditt favorittlag!

Du kan også være med på scenen om du vil! Send en mail til mari@detandreteatret.no for å melde din interesse!

feb
22
fre
2019
Såvidt en hit
feb 22@19:00-20:00
Såvidt en hit

Start fredagen med et POW! ZAZAZA! OOOH! 

Utstyrt med noen instrumenter, en looping-station og raske hoder lager Simen og Håvard hits på stedet og alt kan bli til en låt! Her kan det komme en trist ballade om kronprinsparets siste tweet. En fet rap om det dårlige forholdet ditt og alt det som irriterte deg ved ekskjæresten din. Eller en opera om det du spiste til frokost.

Legg fredagspilsen til Det Andre Teatret og se arbeidsplassen din bli til en sang! Alt kan bli en låt i “Såvidt en hit!”

 

OBS!! Merk at forestillingen spilles på forskjellige tidspunkter på de forskjellige datoene:

Spilles på hovedscenen: 25/1, 8/2 og 5/4 kl.19:00
Spilles på Den andre scenen over veien: 22/2 og 8/3 kl.19:30

På scenen: Simen Gunstrøm Hovd og Håvard Gressum Antonsen
Lydtekniker: Fartein Netland
Videoimprovisatør: Taral Guldahl Seierstad
Lysimprovisatør: Waad Amer

Blind Date
feb 22@21:00-22:30
Blind Date

Ingenting er som spenningen på første date I smash-hit-forestillingen Blind Date, vil du få oppleve all den begeistringen og spenningen som ny kjærlighet byr på, når Mimi går på en blind date med en ny mann hver kveld – plukket rett ut av publikum! Endelig kan vi ønske velkommen til den norske versjonen av denne kritikerroste forestillingen. Etter utsolgte runs i New York, Toronto og Londons West End, er denne kjappe og morsomme fusjonen av improvisasjon, teater og sosialt eksperiment i Norge.

Du vil garantert bli forelsket i Mimi og heie på hennes publikums-gjest, kveldens romantiske helt. Blind date is licenced exclusively to Det Andre Teatret in Norway through Northan Industries Inc and is a form of Spontaneous Theatre created by Rebecca Northan.

Spilles på hovedscenen:

NYHET!NYHET! The PREMIERE 22/2 suits an English audience

På scenen: Veslemøy Mørkrid, Cathrine Frost Andersen og Rebecca Northan
Lysimprovisatør: Waad Amer
Lydimprovisatør: Kristin Krogh Boge

feb
23
lør
2019
Blind Date
feb 23@19:00-20:30
Blind Date

Ingenting er som spenningen på første date I smash-hit-forestillingen Blind Date, vil du få oppleve all den begeistringen og spenningen som ny kjærlighet byr på, når Mimi går på en blind date med en ny mann hver kveld – plukket rett ut av publikum! Endelig kan vi ønske velkommen til den norske versjonen av denne kritikerroste forestillingen. Etter utsolgte runs i New York, Toronto og Londons West End, er denne kjappe og morsomme fusjonen av improvisasjon, teater og sosialt eksperiment i Norge.

Du vil garantert bli forelsket i Mimi og heie på hennes publikums-gjest, kveldens romantiske helt. Blind Date is licenced exclusively to Det Andre Teatret in Norway through Northan Industries Inc and is a form of Spontaneous Theatre created by Rebecca Northan.

Spilles på hovedscenen:

1/3, 8/3 kl.21:00 | 23/2, 24/2, 2/3, 3/3, 9/3 og 10/3 kl.19:00

NYHET!NYHET!

På scenen: Veslemøy Mørkrid, Cathrine Frost Andersen, Eirik Skarsbø, Mats Eldøen og Mari O. Thingelstad
Lysimprovisatør: Waad Amer
Lydimprovisatør: Kristin Krogh Boge

Olli Wermskogs Improvors
feb 23@22:00-23:00
Olli Wermskogs Improvors

Verdens farligste improshow Se for deg det beste vorspielet du aldri glemmer. Og så ser du for deg de morsomste folka du veit om, de du ler mest av og alltid vil ha med på vors. Og så kombinerer du disse to tingene. Hva har du da? Jo, Olli Wermskogs Improvors! Olli Wermskog inviterer landets morsomste improvisatører til en time med galskap, impro, skåling og rølpete humor. Drikke kan kjøpes i baren og tas med inn i salen. Det hele lydlegges av Norges beste impro-DJ’er! Kom, ta med deg vorspielet, sett deg ned og kos deg!

Vinner ÅRETS SCENESHOW INDIE – Humorprisen 2018