IMG 1084

Kurs på Det Andre Teatret

Har du lyst til å prøve impro? Meld deg på kurs!

Det Andre Teatret har i en årrekke tilbudt kurs i improvisasjon som er åpne for alle som måtte ønske. Vi har de siste årene jobbet med å utvide tilbudet og kan nå presentere en kursrekke på fem ulike kurs, som gir en solid innføring i improvisasjon! Våre Impro Basic kurs er åpne for alle og ingen forkunnskaper er nødvendig. Vi har også et kurs utelukkende for profesjonelle skuespillere og en årlig sommerskole. I tillegg dukker det innimellom opp internationale gjester som holder åpne workshops, som blir annonsert her. Bli bedre på presentasjonsteknikk, formidling, tilstedeværelse og risikotagning!

Velkommen til improkurs på Det Andre Teatret!

Retningslinjer for på- og avmelding finner du under hvert enkelt påmeldingsskjema.

Kurs for nybegynnere

Impro Basic 1

Dette er en innføring for nybegynnere i improvisasjon hvor vi jobber med grunnleggende prinsipper omkring lek, spontanitet, aksepteringer og blokkeringer. Målet er å erfare større trygghet og sikkerhet foran andre og få en forståelse av hva som må til for å improvisere, uten å fokusere på å opptre foran et publikum. Sentrale begreper er spontanitet, trygghet og samarbeid.


Kurset går over fem mandager fra kl.19:00 til 21:00 og koster 2500 kr.

Kurset holdes av et av våre ensemblemedlemmer.


Våren 2021 går Impro Basic 1 følgende datoer:

  • mandag 11. januar til 8. februar
  • mandag 15. februar til 15. mars
  • mandag 15. mars til 26. april (ikke kurs på helligdager)
  • mandag 26. april til 7. juni (ikke kurs på helligdager)

Impro Basic 2

Kurset bygger videre på den grunnleggende kunnskapen som er gjennomgått i Impro Basic 1. Fokus på dette kurset er leker og øvelser som er ment for et publikum. Gjennom klassiske improøvelser som for eksempel “ett og ett ord”, “snakke med én stemme”, jobber vi med de sceniske elementene ved improvisasjon. Det blir også arbeid med status og et dypere blikk på akseptering og blokkering, samt at vi lukter på enkle narrative strukturer og måter å lage en god historie på. Kurset avsluttes med en visning. Grunnet COVID-19 vil denne være lukket for et ordinært publikum, men vil vises for andre kursdeltakere på huset.

Sentrale begreper er akseptering/blokkering, status, plattform/tilt og få partneren din til å se god ut.

Kurset går over åtte tirsdager og koster 2800 kr.

Kurset holdes av et av våre ensemblemedlemmer.

Våren 2021 går Impro Basic 2 følgende datoer:

  • tirsdag 2. februar til 23. mars (Impromasjon 16. mars)
  • tirsdag 6. april til 25. mai (Impromasjon 25. mai)

Impro Basic 3

Dette kurset er ment som et mellomledd mellom Impro Basic 2, og «Å fortelle historier»/"Skuespillerteknikk for improvisatører". Kurset er en videreføring av det man har jobbet med i Impro Basic 1 og 2, men med mer fokus på historiefortelling. Gjennom games og åpne scener forsker vi og trener oss i å finne byggesteinene en god historie inneholder. Man lærer enkel dramaturgi og historieoppbygging og jobber med begreper som plattform, tilt og endring. Alt innenfor en trygg ramme.

Kurset er åpent for alle og avsluttes med en visning. Grunnet COVID-19 vil denne være lukket for et ordinært publikum men vil vises for andre kursdeltakere på huset.
Dette er det tredje grunnleggende kurset som må taes for videre kursgang.

Kurset går over åtte kvelder og koster 2800 kr.

Kurset holdes av en av våre ensemblemedlemmer.

Våren 2021 går Impro Basic 3 følgende datoer:

  • tirsdager 2. februar til 23. mars (Impromasjon 16. mars)
  • onsdag 7. april til 25. mai (merk! Impromasjon er TIRSDAG 25. mai)

Kurs for viderekomne

Å improvisere historier

Med navn etter Keith Johnstones andre bok er dette et kurs for deg som ønsker å jobbe dypere med scener og historier uten at det ledsages av øvelser og teknikker. Du vil få økt kunnskap rundt historiefortelling, og ta et skritt nærmere det å improvisere på en scene.

Vi analyserer og plukker fra hverandre scener og ser på hvilke mekanismer som hindrer oss og hjelper oss til å komme fremover i historien. Vi ser også mer på tilstedeværelse og hvordan vi kan være gode partnere på scenen. Kurset avsluttes med en visning. Grunnet COVID-19 vil denne være lukket for et ordinært publikum, men vil vises for andre kursdeltakere på huset.

Kurset går over åtte tirsdager fra kl. 19.00-21.00 og koster 2900 kr.

Våren 2021 går "Å improvisere historier" følgende datoer:

  • tirsdag 6. april - 25. mai (Impromasjon 25. mai)

Søknadsfrist er fire uker før kursstart, og svar på om du har fått plass på kurset gis tre uker før kursstart.
Hvis du får plass, er det bindende fra to uker før kursstart.

Helgekurs og Masterclass

The art of failure- an introduction to clowning

Through games and exercises, we will dive into the fundamentals of clowning -- play, the flop, saving flops, and discovering laughs while ‘in the shit.’

In clowning, the goal isn’t just to make the audience laugh. It’s to draw belly laughs from the audience using what is uniquely funny and ridiculous about you.

We’ll explore the fundamental difference that separates clowning from all other forms of comedic performing (improv, standup, sketch acting).

How to read/follow the audience to make them laugh so hard they pee their pants.

And how to turn failure into a superpower so you feel free every time you’re on stage.

It will be challenging! But you will leave this workshop a more free, impulsive, and lovable performer!

This workshop is suitable for all levels of performers, including those who have yet to be on stage.

About Darius Emadi

Darius Emadi is an international-touring comedian and clown from New York City who performs outrageous comedy worldwide.

He is a graduate of the prestigious École Philippe Gaulier in France where he studied with master clown teacher Philippe Gaulier. Notable graduates include Sacha Baron Cohen, Emma Thompson, Phil Burgers (Dr. Brown), and Trygve Wakenshaw.

A performer in the New York City comedy scene, Darius is the winner of Stand Up NY’s ‘Comics Bring It’ award and has featured videos on MTV’s 'The New Tom Green Show'.

His international clown company Kissing Cousins debuted an ensemble clown show at the Edinburgh Fringe in 2018. Darius debuted his solo character clown show entitled ‘CANCELLED’ at the Edinburgh Fringe the following year which played for a full run, followed by a run in America in 2020.

Workshop details:

Saturday 23rd and 24th of January 2021
11.00-16.00
Fee: 2.000 NOK / 1.800 NOK
At Det Andre Teatret

This workshop is taught in English.

Improkurs for profesjonelle skuespillere

Kurs for profesjonelle skuespillere og sceneutøvere

Etter å ha tilbudt kurs til det generelle publikum i en årrekke ønsker vi igjen å invitere til en kursserie som utelukkende tilbys til profesjonelle skuespillere og sceneutøvere. Målet med kurset er å lære bort improvisasjon som et verktøy, med utgangspunkt i deltagernes kompetanse og tidligere erfaring.


Improvisasjon trener oss på tilstedeværelse, spontanitet, intuitivitet, evnen til å endre oss på scenen, viljen til å gå inn i det ukjente og gleden ved å feile. Vår erfaring er at disse elementene kan hjelpe skuespillere til en enda mer leken og produktiv prøveprosess, finne en større autonomi som skuespiller, øke gleden av å jobbe spontant og være tilgjengelig i skuespillerarbeidet.

Kurset starter med øvelser og leker der vi jobber med sentrale begreper innenfor faget. Videre ser vi på hva som bidrar til å lage en god improvisert historie, jobber med endringsvilje og emosjonell tilgjengelighet.

Kurset går på dagtid og strekker seg over fem dager og passer alle profesjonelle utøvere som ønsker å lære mer om improvisasjon. Kriteriet for bakgrunn er treårig utdannelse innen utøvende scenekunst eller relevant yrkeserfaring som strekker seg over 3 år.

Kurset går fra 12. til 16. april 2021, kl. 11:00-15:00 hver dag.
Pris: 2500
Kurset holdes på intimscenen på Det Andre Teatret og kursholder er Cathrine Frost Andersen

Kurs og workshop til bedrifter

Kurs og workshop til bedrifter

Det er også mulig å booke oss til å holde workshop eller improkurs! Send en e-post til booking@detandreteatret.no!

Kurs for barn

Se våre tilbud for barn