Kurs på Det Andre Teatret

Har du lyst til å prøve impro? Meld deg på kurs!

Det Andre Teatret har i en årrekke tilbudt kurs i improvisasjon som er åpne for alle som måtte ønske. Vi har de siste årene jobbet med å utvide tilbudet og kan nå presentere en kursrekke på fem ulike kurs, som gir en solid innføring i improvisasjon! Våre Impro Basic kurs er åpne for alle og ingen forkunnskaper er nødvendig. Vi har også et kurs utelukkende for profesjonelle skuespillere og en årlig sommerskole. I tillegg dukker det innimellom opp internationale gjester som holder åpne workshops, som blir annonsert her. Bli bedre på presentasjonsteknikk, formidling, tilstedeværelse og risikotagning!

Velkommen til improkurs på Det Andre Teatret!

Retningslinjer for på- og avmelding finner du under hvert enkelt påmeldingsskjema.


Sommerskole

Sommerskolen 2022

Meld deg på årets sommerskole i impro på Det Andre Teatret! Hver sommer arrangerer vi improkurs for voksne, en hel uke til å lære om og jobbe med improvisasjon.

Sommerskolen på Det Andre Teatret krever ingen forkunnskaper om teater eller improvisasjon. Kurset passer for både de med ingen, lite eller middels erfaring, og gir et lite dykk ned i de ulike områdene innenfor impro. I løpet av uka jobber vi mye på gulvet, og det hele avsluttes fredag med en liten uhøytidelig forestilling hvor man inviter venner og kjente.

Sommerskolen på Det Andre Teatret går fra mandag 27. juni til fredag 1. juli, fra kl.10:00-15:00 hver dag.

Kurset koster kr. 3900,-. (Student/frivilligpris er kr 3300,-.)

I år arrangerer vi også for tredje gang "Sommerskole for viderekommende". Denne går fra lørdag 2. til tirsdag 5. juli, fra kl.10:00-15:00 hver dag.

Tar du begge kurs (både sommerskolen og sommerskolen for viderekommende) får du rabattert pris, og totalprisen blir: kr 6000,- (Student/frivilligpris kr 5200,-)Sommerskolen for viderekomne 2022

Vi tilbyr for tredje gang en sommerskole i impro for viderekommende! Den vil bli lagt i sammenheng med vår opprinnelige sommerskole og det er mulig å melde seg på begge til en rabattert pris. Innholdet videreføres fra det grunnelgende arbeidet til et mer dyptgående innblikk i historiefortelling, karakterbygging og situasjonsforståelse.

Sommerskolen for viderekomne på Det Andre Teatret går fra lørdag 2. til tirsdag 5. juli, fra kl.10:00-15:00 hver dag.

Kurset koster kr 3100,-. (Student/frivilligpris er kr 2600,-.)

Uken før sommerskolen for viderekommende har vi "Sommerskole impro"
Les mer om denne her:https://forms.gle/ir7sepcGiEVJwEE98

Tar du begge kurs (både sommerskolen og sommerskolen for viderekommende) er totalprisen:Kurset koster kr. 6000,-. (Student/frivilligpris er kr 5200,-.)Kurs for nybegynnere og litt øvet

Impro Basic 1

Dette er en innføring for nybegynnere i improvisasjon hvor vi jobber med grunnleggende prinsipper omkring lek, spontanitet, aksepteringer og blokkeringer. Målet er å erfare større trygghet og sikkerhet foran andre og få en forståelse av hva som må til for å improvisere, uten å fokusere på å opptre foran et publikum. Sentrale begreper er spontanitet, trygghet og samarbeid.

Kurset går over fem onsdager fra kl.17:30 til 19:30 og koster 2700 kr.

Siste kurs denne sesongen går på mandager fra 19:00-21:00.

Kurset holdes av et av våre ensemblemedlemmer.

Høsten 2022 går Impro Basic 1 følgende datoer:

  • onsdag 10. august til 7. september
  • onsdag 14. september til 12. oktober
  • onsdag 19. oktober til 16. november
  • mandag 14. november til 12. desember

Impro Basic 2

Dette kurset bygger videre på den grunnleggende kunnskapen som er gjennomgått i Impro Basic 1. Fokus på dette kurset er leker og øvelser som er ment for et publikum. Gjennom klassiske improøvelser som for eksempel “ett og ett ord”, “snakke med én stemme”, jobber vi med de sceniske elementene ved improvisasjon. Det blir også arbeid med status og et dypere blikk på akseptering og blokkering, samt at vi lukter på enkle narrative strukturer og måter å lage en god historie på.

Kurset avsluttes med en visning.

Sentrale begreper er akseptering/blokkering, status, plattform/tilt og få partneren din til å se god ut.

Kurset holdes av et av våre ensemblemedlemmer.

Kurset går over sju tirsdager, fra 19:00-21:00, og koster 2900 kr.

Høsten 2022 går Impro Basic 2 følgende datoer:

  • 9. august til 20. september
  • 20. september til 1. november
  • 1. november til 13. desember
Impro Basic 3

Dette kurset er en videreføring av det man har jobbet med i Impro Basic 1 og 2, men med mer fokus på historiefortelling. Gjennom games og åpne scener forsker vi og trener oss i å finne byggesteinene en god historie inneholder. Man lærer enkel dramaturgi og historieoppbygging og jobber med begreper som plattform, tilt og endring. Alt innenfor en trygg ramme.

Kurset avsluttes med en visning.

Kurset går over åtte torsdager fra 17:30-19:30, og koster 2900 kr.

Kurset holdes av en av våre ensemblemedlemmer.

Høsten 2022 går Impro Basic 3 følgende datoer:

  • Torsdag 25. august til 13. oktober
  • Torsdag 20. oktober til 8. desember.

Improkurs for profesjonelle skuespillere

Kurs for profesjonelle skuespillere og sceneutøvere

Vi ønsker igjen å invitere til en kursserie som utelukkende tilbys til profesjonelle skuespillere og sceneutøvere. Målet med kurset er å lære bort improvisasjon som et verktøy, med utgangspunkt i deltagernes kompetanse og tidligere erfaring. Improvisasjon trener oss på tilstedeværelse, spontanitet, intuitivitet, evnen til å endre oss på scenen, viljen til å gå inn i det ukjente og gleden ved å feile. Vår erfaring er at disse elementene kan hjelpe skuespillere til en enda mer leken og produktiv prøveprosess, finne en større autonomi som skuespiller, øke gleden av å jobbe spontant og være tilgjengelig i skuespillerarbeidet.

Kurset starter med øvelser og leker der vi jobber med sentrale begreper innenfor faget. Videre ser vi på hva som bidrar til å lage en god improvisert historie, jobber med endringsvilje og emosjonell tilgjengelighet.

Kurset går på dagtid og strekker seg over fem dager og passer alle profesjonelle utøvere som ønsker å lære mer om improvisasjon. Kriteriet for bakgrunn er treårig utdannelse innen utøvende scenekunst eller relevant yrkeserfaring som strekker seg over 3 år.

Kurset går fra mandag 24. til fredag 28. oktober, kl.11.00-15.00 hver dag, og koster 2800 kr.

Kurset holdes i lokalene på Det Andre Teatret.

Kurs og workshop til bedrifter

Kurs og workshop til bedrifter

Det er også mulig å booke oss til å holde workshop eller improkurs! Send en e-post til booking@detandreteatret.no!

Kurs for barn

Se våre tilbud for barn