IMG 1084

Kurs på Det Andre Teatret

Har du lyst til å prøve impro? Meld deg på kurs!

Det Andre Teatret har i en årrekke tilbudt kurs i improvisasjon som er åpne for alle som måtte ønske. Vi har de siste årene jobbet med å utvide tilbudet og kan nå presentere en kursrekke på fem ulike kurs, som gir en solid innføring i improvisasjon! Våre Impro Basic kurs er åpne for alle og ingen forkunnskaper er nødvendig. Vi har også et kurs utelukkende for profesjonelle skuespillere og en årlig sommerskole. I tillegg dukker det innimellom opp internationale gjester som holder åpne workshops, som blir annonsert her. Bli bedre på presentasjonsteknikk, formidling, tilstedeværelse og risikotagning!

Velkommen til improkurs på Det Andre Teatret!

Retningslinjer for på- og avmelding finner du under hvert enkelt påmeldingsskjema.

Kurs for nybegynnere

Impro Basic 1

Dette er en innføring for nybegynnere i improvisasjon hvor vi jobber med grunnleggende prinsipper omkring lek, spontanitet, aksepteringer og blokkeringer. Målet er å erfare større trygghet og sikkerhet foran andre og få en forståelse av hva som må til for å improvisere, uten å fokusere på å opptre foran et publikum. Sentrale begreper er spontanitet, trygghet og samarbeid.


Kurset går over fem mandager fra kl.19:00 til 21:00 og koster 2500 kr.

Kurset holdes av et av våre ensemblemedlemmer.


Høsten 2021 går Impro Basic 1 følgende datoer:

  • mandag 16. august til 20. september (ikke kurs 13. september)
  • mandag 27. september til 25. oktober
  • mandag 1. november til 29. november

Impro Basic 1 - helgekurs

Dette er en innføring for nybegynnere i improvisasjon hvor vi jobber med grunnleggende prinsipper omkring lek, spontanitet, aksepteringer og blokkeringer. Målet er å erfare større trygghet og sikkerhet foran andre og få en forståelse av hva som må til for å improvisere, uten å fokusere på å opptre foran et publikum. Sentrale begreper er spontanitet, trygghet og samarbeid.


Kurset går over to dager lørdag 4. og søndag 5.september fra kl.10:00 til 15:00 og koster 2500 kr.

Kurset holdes av et av våre ensemblemedlemmer.

Impro Basic 2

Kurset bygger videre på den grunnleggende kunnskapen som er gjennomgått i Impro Basic 1. Fokus på dette kurset er leker og øvelser som er ment for et publikum. Gjennom klassiske improøvelser som for eksempel “ett og ett ord”, “snakke med én stemme”, jobber vi med de sceniske elementene ved improvisasjon. Det blir også arbeid med status og et dypere blikk på akseptering og blokkering, samt at vi lukter på enkle narrative strukturer og måter å lage en god historie på.

Kurset avsluttes med en visning.

Sentrale begreper er akseptering/blokkering, status, plattform/tilt og få partneren din til å se god ut.

Kurset holdes av et av våre ensemblemedlemmer.

Denne sesongen kjører vi to kursalternativer! Det ene kurset går over en helg, og det andre kurset går over åtte tirsdager. Begge kurs koster 2800 kr.

Høsten 2021 går Impro Basic 2 følgende datoer:

  • 8.-10. oktober; fredag kl 18:00-21:00, lørdag kl 10:00-15:00, og søndag kl 10:00-15:30.
  • Åtte tirsdager fra 19:00-21:00. 21. september til 9. november.


Impro Basic 3

Dette kurset er ment som et mellomledd mellom Impro Basic 2, og «Å fortelle historier»/"Skuespillerteknikk for improvisatører". Kurset er en videreføring av det man har jobbet med i Impro Basic 1 og 2, men med mer fokus på historiefortelling. Gjennom games og åpne scener forsker vi og trener oss i å finne byggesteinene en god historie inneholder. Man lærer enkel dramaturgi og historieoppbygging og jobber med begreper som plattform, tilt og endring. Alt innenfor en trygg ramme.

Kurset er åpent for alle og avsluttes med en visning.

Dette er det tredje grunnleggende kurset som må taes for videre kursgang.

Kurset koster 2800 kr, og går over en helg, med følgende tider:Fredag fra kl 18:00-21.00.Lørdag fra kl 10:00-15:00.Søndag fra kl 10:00-15:30, med impromasjon.

Kurset holdes av en av våre ensemblemedlemmer.

Høsten 2021 går Impro Basic 3 følgende datoer:

  • Fredag 24. september til søndag 26. september
  • Fredag 12. november til søndag 14. november.

Kurs for viderekomne

Å improvisere historier

Med navn etter Keith Johnstones andre bok er dette et kurs for deg som ønsker å jobbe dypere med scener og historier uten at det ledsages av øvelser og teknikker. Du vil få økt kunnskap rundt historiefortelling, og ta et skritt nærmere det å improvisere på en scene.

Vi analyserer og plukker fra hverandre scener og ser på hvilke mekanismer som hindrer oss og hjelper oss til å komme fremover i historien. Vi ser også mer på tilstedeværelse og hvordan vi kan være gode partnere på scenen. Kurset avsluttes med en visning.

Kurset går over en helg, med visning på søndagen, og koster 2900 kr.

Fredag 18:00-21:00.
Lørdag 10:00-15:00.
Søndag 10:00-15:30.

Høsten 2021 går "Å improvisere historier" følgende datoer:

  • fredag 15. oktober til søndag 17. oktober
  • fredag 3. desember til søndag 5. desember


Søknadsfrist er fire uker før kursstart, og svar på om du har fått plass på kurset gis tre uker før kursstart.Hvis du får plass, er det bindende fra to uker før kursstart.

Kurs for barn

Se våre tilbud for barn