Kurs på Det Andre Teatret

Har du lyst til å prøve impro? Meld deg på kurs!

Det Andre Teatret har i en årrekke tilbudt kurs i improvisasjon som er åpne for alle som måtte ønske. Vi har de siste årene jobbet med å utvide tilbudet og kan nå presentere en kursrekke på fem ulike kurs, som gir en solid innføring i improvisasjon! Våre Impro Basic kurs er åpne for alle og ingen forkunnskaper er nødvendig. Vi har også et kurs utelukkende for profesjonelle skuespillere og en årlig sommerskole. I tillegg dukker det innimellom opp internationale gjester som holder åpne workshops, som blir annonsert her. Bli bedre på presentasjonsteknikk, formidling, tilstedeværelse og risikotagning!

Velkommen til improkurs på Det Andre Teatret!

Retningslinjer for på- og avmelding finner du under hvert enkelt påmeldingsskjema.

Kurs for nybegynnere

Dette er en innføring for nybegynnere i improvisasjon hvor vi jobber med grunnleggende prinsipper omkring lek, spontanitet, aksepteringer og blokkeringer. Målet er å erfare større trygghet og sikkerhet foran andre og få en forståelse av hva som må til for å improvisere, uten å fokusere på å opptre foran et publikum. Sentrale begreper er spontanitet, trygghet og samarbeid.

Kurset går over fem mandager fra kl.19:00 til 21:30 og koster 2200 kr.

Høsten 2019 går Impro Basic 1 følgende datoer:

  • mandag 19. august til 16. september
  • mandag 23. september til 21. oktober
  • mandag 28. oktober til 25. november

Les mer, og meld deg på her

Kurset bygger videre på den grunnleggende kunnskapen som er gjennomgått i Impro Basic 1. Fokus på dette kurset er leker og øvelser som er ment for et publikum. Gjennom klassiske improøvelser som for eksempel “ett og ett ord”, “snakke med én stemme”, jobber vi med de sceniske elementene ved improvisasjon. Det blir også arbeid med status og et dypere blikk på akseptering og blokkering, samt at vi lukter på enkle narrative strukturer og måter å lage en god historie på. Kurset avsluttes med en forestilling (Impromasjon) deltakerne selv gjennomfører. Dato for Impromasjon blir sendt ut i god tid.

Sentrale begreper er akseptering/blokkering, status, plattform/tilt og få partneren din til å se god ut. Kurset går over åtte tirsdager, og koster 2700 kr.

Høsten 2019 går Impro Basic 2 følgende datoer:

  • tirsdag 20. august til 8. oktober, 19.00-21.00. Impromasjon 1. oktober.
  • tirsdag 15. oktober til 3. desember, 19.00-21.00. Impromasjon 26. november.

Les mer, og meld deg på her

 

Dette er et nytt kurs for sesongen og er ment som et mellomledd mellom Impro Basic 2, og «Å fortelle historier»/»Skuespillerteknikk for improvisatører». Kurset er en videreføring av det man har jobbet med i Impro Basic 1 og 2, men med mer fokus på historiefortelling. Gjennom games og åpne scener forsker vi og trener oss i å finne byggesteinene en god historie inneholder. Man lærer enkel dramaturgi og historieoppbygging og jobber med begreper som plattform, tilt og endring. Alt innenfor en trygg ramme.

Kurset er åpent for alle og avsluttes med en forestilling i samarbeid med kursholder. Dette er det tredje grunnleggende kurset som må taes for videre kursgang.

Kurset går over åtte mandager fra 19-21, fra og koster 2700 kr.

Høsten 2019 går Impro Basic 3 følgende datoer:

  • mandag 19. august til 7. oktober
  • mandag 14. oktober til 2. desember
 
 

Hvert år arrangerer vi sommerskole. Sett av en hel uke til å lære om, og jobbe med impro! Sommerskolen på Det Andre Teatret krever ingen forkunnskaper om improvisasjon. Kurset passer for både de med ingen, lite eller middels erfaring, og gir et lite dykk ned i de ulike områdene innenfor impro. I løpet av uka jobber vi mye på gulvet, og det hele avsluttes fredag med en liten uhøytidelig forestilling hvor man inviter venner og kjente.

Kurset varer i 5 dager, fra 24 – 28 juni.
Pris: 3900 kr (3300 kr for student og frivillige)

Les mer, og meld deg på her

Kurs for viderekomne

Med navn etter Keith Johnstones andre bok er dette et kurs for deg som ønsker å jobbe dypere med scener og historier uten at det ledsages av øvelser og teknikker. Du vil få økt kunnskap rundt historiefortelling, og ta et skritt nærmere det å improvisere på en scene. Dette kurset er tiltenkt tidligere deltagere av Impro Basic 1, Impro Basic 2, Impro Basic 3 og/eller betydelig Micetro-erfaring som har lyst til å fordype seg i i å jobbe med scener og historier.

Vi analyserer og plukker fra hverandre scener og ser på hvilke mekanismer som hindrer oss og hjelper oss til å komme fremover i historien. Vi ser også mer på tilstedeværelse og hvordan vi kan være gode partnere på scenen. Kurset avsluttes med en forestilling som deltakerne selv gjennomfører.

Kurset går over åtte onsdager fra kl.17:00 til 19:00, og koster 2900 kr.

Høsten 2019 går kurset følgende datoer:

  • 16. oktober til 4. desember.

Søknadsfrist er fire uker før kursstart, og svar på om du har fått plass på kurset gis tre uker før kursstart.
Hvis du får plass, er det bindende fra to uker før kursstart.

Les mer, og meld deg på her

Dette kurset er perfekt for tidligere deltagere av Impro Basic 1, Impro Basic 2, Impro Basic 3 og/eller betydelig Micetro-erfaring som har lyst til å fordype seg i skuespillerteknikk i improviserte scener.

På dette kurset skal vi jobbe med både skreven tekst og improvisert materiale. Vi vil jobbe med skuespillerfagets grunnleggende byggesteiner som å finne karakterens mål, behov, vurderinger, omstendigheter og undertekst. Videre utforsker vi hvordan man finner og videreutvikler de autentiske øyeblikkene i en improvisert historie.

Vi fortsetter å analysere og plukke fra hverandre scener og ser på hvilke mekanismer som hindrer oss og hjelper oss til å komme fremover i historien. Vi ser også mer på tilstedeværelse og hvordan vi kan være gode partnere på scenen.

Kurset er egnet for dem som vil utvikle skuespillerferdighetene sine og bruke dem som verktøy i improvisert historiefortelling. Ingen skuespillererfaring er nødvendig.

Kurset går over åtte tirsdager fra kl.19:00 til 21:00, og koster 2900 kr.

Høsten 2019 går kurset følgende datoer:

  • 20. august til 8. oktober.

Søknadsfrist er fire uker før kursstart, og svar på om du har fått plass på kurset gis tre uker før kursstart.
Hvis du får plass, er det bindende fra to uker før kursstart.

Les mer og meld deg på her

Forestillingskurset vil ikke bli satt opp høsten 2019, men kommer tilbake våren 2020!

Guest workshops

Workshop details:
Saturday June 15th
11.00-15.00
Fee: 1000 NOK
For volunteers at Det Andre Teatret: 800 NOK

If you take both festival workshops (Pippa Evans and Inbal Lori) – the total price will be 1200 NOK.

Pippa Evans is the Assistant Artistic Director of Showstopper! The Improvised Musical, the first improvised musical to receive an Olivier Award. In this workshop, you will learn how to create instant songs and how to create narrative that seems to have been lifted straight from Broadway. This workshop is suitable for people who already have improvisation experience.

Pippa Evans has worked with Showstopper since it began in 2008. She has improvised all over the world, specialising in musical work. When not improvising, Pippa can be found on BBC Radio 4 singing written comic songs and creating interactive events for Perspectiva, a research platform for implementing change

Read more and sign up here

 

Learn long form-improv from one of the best.

About the workshop:

In a weird succession of events, I have started with long-from improvisation 9 years ago before short-form improvisation. This workshop is a sharing of good practices as well as techniques of transition between scenes, love scenes (sex on stage! :-D), fight scenes, chase scenes, and other storytelling techniques for longer stories.

Sunday June 16th
10.00-14.00
Fee: 800 NOK
For volunteers at Det Andre Teatret: 700 NOK

If you take both festival workshops (Pippa Evans and Inbal Lori) – the total price will be 1200 NOK.

Read more, and sign up here

 

Improkurs for profesjonelle skuespillere

Etter å ha tilbudt kurs til det generelle publikum i en årrekke ønsker vi nå å invitere til en kursserie som utelukkende fokuserer på erfarne skuespillere og sceneutøvere. Målet med kurset er å lære bort improvisasjon som et verktøy, med utgangspunkt i deltagernes kompetanse og tidligere erfaring.

Improvisasjon trener oss på tilstedeværelse, spontanitet, intuitivitet, evnen til å endre oss på scenen, viljen til å gå inn i det ukjente og gleden ved å feile. Vår erfaring er at disse elementene kan hjelpe skuespillere til en enda mer leken og produktiv prøveprosess, finne en større autonomi som skuespiller, øke gleden av å jobbe spontant og være tilgjengelig i skuespillerarbeidet.

Kurset starter med øvelser og leker der vi jobber med sentrale begreper innenfor faget. Videre ser vi på hva som bidrar til å lage en god improvisert historie, jobber med endringsvilje og emosjonell tilgjengelighet.

Kurset går på dagtid og strekker seg over fem dager og passer alle profesjonelle utøvere som ønsker å lære mer om improvisasjon. Kriteriet for opptak er skuespillerutdannelse eller relevant yrkeserfaring som strekker seg over 3 år.

Kurset går fra 11-15 november, klokken 10.00-14.00 hver dag.
Pris: 2900
Kurset holdes på hovedscenen på Det Andre Teatret.

Kursholder er Cathrine Frost Andersen.

Les mer og meld deg på her

Kurs og workshop til bedrifter

Det er også mulig å booke oss til å holde workshop eller improkurs! Send en e-post til booking@detandreteatret.no!