Kurs på Det Andre Teatret

Har du lyst til å prøve impro? Meld deg på kurs!

Det Andre Teatret har i en årrekke tilbudt kurs i improvisasjon som er åpne for alle som måtte ønske. Vi har de siste årene jobbet med å utvide tilbudet og kan nå presentere en kursrekke på fem ulike kurs, som gir en solid innføring i improvisasjon! Våre Impro Basic kurs er åpne for alle og ingen forkunnskaper er nødvendig. Vi har også et kurs utelukkende for profesjonelle skuespillere og en årlig sommerskole. I tillegg dukker det innimellom opp internationale gjester som holder åpne workshops, som blir annonsert her. Bli bedre på presentasjonsteknikk, formidling, tilstedeværelse og risikotagning!

Velkommen til improkurs på Det Andre Teatret!

Retningslinjer for på- og avmelding finner du under hvert enkelt påmeldingsskjema.

Kurs for nybegynnere

Dette er en innføring for nybegynnere i improvisasjon hvor vi jobber med grunnleggende prinsipper omkring lek, spontanitet, aksepteringer og blokkeringer. Målet er å erfare større trygghet og sikkerhet foran andre og få en forståelse av hva som må til for å improvisere, uten å fokusere på å opptre foran et publikum. Sentrale begreper er spontanitet, trygghet og samarbeid.

Kurset går over fem mandager fra kl.19:00 til 21:30 og koster 2200 kr.

Våren 2019 går Impro Basic Nivå 1 følgende datoer:

  • mandag 7. januar til 4. februar
  • mandag 11. februar til 11. mars
  • mandag 11. mars til 8. april
  • mandag 29. april til 27. mai

Les mer, og meld deg på her: https://goo.gl/forms/n5Ebhgm6bCXUoU3y2

Kurset bygger videre på den grunnleggende kunnskapen som er gjennomgått i nivå 1. Fokus på dette kurset er leker og øvelser som er ment for et publikum. Gjennom klassiske improøvelser som for eksempel “ett og ett ord”, “snakke med én stemme”, jobber vi med de sceniske elementene ved improvisasjon. Det blir også arbeid med status og et dypere blikk på akseptering og blokkering, samt at vi lukter på enkle narrative strukturer og måter å lage en god historie på. Kurset avsluttes med en forestilling (Impromasjon) deltakerne selv gjennomfører. Dato for Impromasjon blir sendt ut i god tid.

Sentrale begreper er akseptering/blokkering, status, plattform/tilt og få partneren din til å se god ut. Kurset går over åtte tirsdager, og koster 2700 kr.

Våren 2019 går Impro Basic Nivå 2 følgende datoer:

  • tirsdag 8. januar til 26. februar, klokken 19.00-21.00.
  • tirsdag 5. mars til 30. april, klokken 17.00-19.00. Ikke kurs i påsken.

Les mer, og meld deg på her:

https://goo.gl/forms/kqhxmeAj1Kct1zlo1

Hvert år arrangerer vi sommerskole. Sett av en hel uke til å lære om, og jobbe med impro! Sommerskolen på Det Andre Teatret krever ingen forkunnskaper om improvisasjon. Kurset passer for både de med ingen, lite eller middels erfaring, og gir et lite dykk ned i de ulike områdene innenfor impro. I løpet av uka jobber vi mye på gulvet, og det hele avsluttes fredag med en liten uhøytidelig forestilling hvor man inviter venner og kjente.

Kurset varer i 5 dager, fra 24 – 28 juni.
Pris: 3900 kr (3300 kr for student og frivillige)

Les mer, og meld deg på her: https://goo.gl/forms/I1RnNbykHpvjSnth1

Kurs for viderekomne

Med navn etter Keith Johnstones andre bok er dette et kurs for deg som ønsker å jobbe dypere med scener og historier uten at det ledsages av øvelser og teknikker. Du vil få økt kunnskap rundt historiefortelling, og ta et skritt nærmere det å improvisere på en scene. Dette kurset er tiltenkt tidligere deltagere av Impro Basic Nivå 1, Impro Basic Nivå 2 og/eller betydelig Micetro-erfaring som har lyst til å fordype seg i i å jobbe med scener og historier.

Vi analyserer og plukker fra hverandre scener og ser på hvilke mekanismer som hindrer oss og hjelper oss til å komme fremover i historien. Vi ser også mer på tilstedeværelse og hvordan vi kan være gode partnere på scenen. Kurset avsluttes med en forestilling som deltakerne selv gjennomfører.

Kurset går over åtte onsdager fra kl.17:00 til 19:00, og koster 2900 kr.

Våren 2019 går kurset følgende datoer:

  • 9. januar – 27. februar. Onsdager 17.00-19.00
  • Onsdag 6. mars – tirsdag 30. april (ikke kurs i påsken). Onsdager 17.00-19.00, bortsett fra siste gang, da er det tirsdag 17.00-19.00 (pga onsdag 1. mai).

Søknadsfrist er fire uker før kursstart, og svar på om du har fått plass på kurset gis tre uker før kursstart.
Hvis du får plass, er det bindende fra to uker før kursstart.

Les mer, og meld deg på her: https://goo.gl/forms/7E6AwLwaLUPKmjj72

Nytt kurs av sesongen!
Dette kurset er tiltenkt tidligere deltagere av Impro Basic Nivå 1, Impro Basic Nivå 2 og/eller betydelig Micetro-erfaring som har lyst til å fordype seg i skuespillerteknikk i improviserte scener.

På dette kurset skal vi jobbe med både skreven tekst og improvisert materiale. Vi vil jobbe med skuespillerfagets grunnleggende byggesteiner som å finne karakterens mål, behov, vurderinger, omstendigheter og undertekst. Videre utforsker vi hvordan man finner og videreutvikler de autentiske øyeblikkene i en improvisert historie.

Vi fortsetter å analysere og plukke fra hverandre scener og ser på hvilke mekanismer som hindrer oss og hjelper oss til å komme fremover i historien. Vi ser også mer på tilstedeværelse og hvordan vi kan være gode partnere på scenen.

Kurset er egnet for dem som vil utvikle skuespillerferdighetene sine og bruke dem som verktøy i improvisert historiefortelling. Ingen skuespillererfaring er nødvendig. Kurset avsluttes med en forestilling som deltakerne selv gjennomfører.

Kurset går over åtte tirsdager fra kl.19:00 til 21:00, og koster 2900 kr.

Våren 2019 går kurset følgende datoer:

  • 5. mars – 30. april. Tirsdager 19.00-21.00

Søknadsfrist er fire uker før kursstart, og svar på om du har fått plass på kurset gis tre uker før kursstart.
Hvis du får plass, er det bindende fra to uker før kursstart.

Les mer og meld deg på her: https://goo.gl/forms/uvC87ZWf9vC83tpU2

Spilleerfaring er en effektiv måte å utvikle sin improkunnskap. Det er veldig verdifullt å lære gjennom prøving og feiling med direkte tilbakemelding fra et publikum.
Vi tilbyr derfor nå en kursrekke på 10 kurskvelder som gir deg mulighet til nettopp dette. Under veiledning av en erfaren improvisatør vil gruppa utvikle et enkelt forestillingsformat. Deretter vil kurskveldene bestå av oppvarming, forestilling og notes/tilbakemeldinger. Kursdeltakerne er ansvarlig for promotering og gjennomføring av forestillingen, alt fra lys og lyd, konferansier, regi og spilling, hele tiden under veiledning og oppfølging.

For å ta dette kurset må man ha tatt både Impro Basic Nivå 1 og 2, samt minst ett av våre to viderekommende kurs.

Kurset går hver fredag klokken 18.45 – 21.15, fra 15. mars til 31. mai
Kurset koster 2900 kr.

Søknadsfrist er fire uker før kursstart, og svar på om du har fått plass på kurset gis tre uker før kursstart.
Hvis du får plass, er det bindende fra to uker før kursstart.

Les mer, og meld deg på her: https://goo.gl/forms/DH0RBL5F21hCng0b2

Guest workshops

Workshop details:

Sunday March 24th

11.00-17.00

Fee: 950 NOK
At Det Andre Teatret

 

Focus for this workshop:

Relationships on stage that lead to a story. You will start by looking at an improviser’s relationship to him/herself and to the other performers. How do all the improvisers on stage relate to each other? What is needed to build great theatrical relationship on stage?
The workshop is suited for improvisors who are courageous on the art of improvisation and spontaneous storytelling. It is constructed with different exercises and games and through them you will work with basic elements of improv. No impro experiences is needed to take the course.

Improvisation helps you to be intuitive and spontaneous, when creating your character.
One of the main structures in improvisational technique is to embrace your fears and to own our own choices and ideas. To have the courage to try them put wholeheartedly, and at the same time happily throw them aside if they do not work.
Improv also trains your ability to be present in the moment, to «Get out of you head» and use that ability to create strong theatrical relationships, on stage, together with your scene partner.

Sign up here:

https://goo.gl/forms/yvvOi5zyOmdt1FvF2

Workshop details:
Thursday April 25th
16.00-19.00
Fee: 800 NOK
At Det Andre Teatret

 

SCENES WITHOUT WORDS, with Felipe Ortiz

As improvisers our main tool is our body. Are we aware of all the things our body says with a little movement, with a little tension, with a breath? Are we aware of how music changes our emotional state? Through this workshop you can develop different ways of connecting with your partners, with sound and music — and most importantly — with the audience, all without speaking.

 

Sign up here:

https://goo.gl/forms/FcRoX8OkPFFbaQQH2

Improkurs for profesjonelle skuespillere

Etter å ha tilbudt kurs til det generelle publikum i en årrekke ønsker vi nå å invitere til en kursserie som utelukkende fokuserer på erfarne skuespillere og sceneutøvere. Målet med kurset er å lære bort improvisasjon som et verktøy, med utgangspunkt i deltagernes kompetanse og tidligere erfaring.

Improvisasjon trener oss på tilstedeværelse, spontanitet, intuitivitet, evnen til å endre oss på scenen, viljen til å gå inn i det ukjente og gleden ved å feile. Vår erfaring er at disse elementene kan hjelpe skuespillere til en enda mer leken og produktiv prøveprosess, finne en større autonomi som skuespiller, øke gleden av å jobbe spontant og være tilgjengelig i skuespillerarbeidet.

Kurset starter med øvelser og leker der vi jobber med sentrale begreper innenfor faget. Videre ser vi på hva som bidrar til å lage en god improvisert historie, jobber med endringsvilje og emosjonell tilgjengelighet.

Kurset går på dagtid og strekker seg over fem dager og passer alle profesjonelle utøvere som ønsker å lære mer om improvisasjon. Kriteriet for opptak er skuespillerutdannelse eller relevant yrkeserfaring som strekker seg over 3 år.

Kurset går fra 8-12 april, klokken 11.00-15.00 hver dag.
Pris: 2900
Kurset holdes på intimscenen på Det Andre Teatret.

Kursholder er Veslemøy Mørkrid.

Les mer og meld deg på her: https://goo.gl/forms/J5sgwKVOrAOjGbcf1

Kurs og workshop til bedrifter

Det er også mulig å booke oss til å holde workshop eller improkurs! Send en e-post til (booking@detandreteatret.no)!