Den Trøtte Mannen

Jo Strømgren Kompani (NO)
Hovedbilde DTM photo Jubal Battisti web

I en liten leilighet står en seng. En vekkerklokke ringer. Ei arm famler seg ut av dyna og stopper ringingen. Ei ny klokke ringer, nede i en skuff.

Dette er starten på en historie om en mann som ikke klarer å stå opp om morgenen. Morgenritualet vitner om at han hver kveld forbereder stadig flere remedier for å bli vekket. Og remediene er såpass ekstreme at vi skjønner at han har slitt med dette lenge. Gjennom et vindu ser han at verden utenfor går fra morgen til formiddag og ettermiddag. Uten at han klarer å våkne helt. Det eneste selskapet han har er en radio som spiller musikk og mottar telefoner fra lyttere. Til slutt klarer den trøtte mannen å våkne. Men da har det allerede blitt kveld igjen og tid for et nytt håpløst rituale: klare å sovne. Når han endelig kommer så langt så rekker han selvfølgelig bare ett snork før vekkerklokka ringer igjen.

----

Teaser:


«Den Trøtte Mannen er i nær slekt med klassiske stumfilmer, og handler som de fleste av Charlie Chaplins filmer om den lille manns heroiske bestrebelser på å finne sin rolle i storsamfunnet.» «Historien byr også på solide doser absurd humor, men det ligger en grunnleggende menneskelighet i bunn.»
- Adresseavisa, 5. juli 2021

«Når forestillingen er slutt, reiser fjerdeklassingene på fremste rad og gir umiddelbart applaus.» Periskop, 10. desember 2019

Les mer om Jo Strømgen Kompani

De andre forestillingene

Trollbrua

GRATIS BARNEFORESTILLING UTENDØRS!
Lørdag
22. jun. 2024
12:00

Denim on Denim Kiki Ball

presented by Gigi Sunshine Angles
Søndag
23. jun. 2024
17:00
Hovedscenen

Humor på Torshov

Det Andre Teatret og Nieu Scene inviterer til festival 26.-29. juni!
Onsdag
26. jun. 2024
18:00
Det Andre Teatret + Nieu Scene + Cosmopolite