I dag 26. feb. 2024

En gang Romsåsgutt alltid Romsåsgutt

Av og med Don Martin
Hovedscenen
16:39
K02 A8811

En fortelling om fellesskap, utenforskap og prisen på Bugg.

10 år har gått siden Don Martins Spellemann-vinnende solodebut kom ut og låta “Nilsen” ble det moderne anthemet for Oslo øst. Velkommen til en feiring av albumet som kanskje er mest kjent for Oslo-hyllesten, et dykk inn i noen av historiene bak og en homage til den største delen av hovedstaden vår. Av og med Don Martin.

"En av høstens morsomste og mest underholdende forestillinger" - ⚄ Dagsavisen

"Don Martin gir vinger til Oslo-nostalgien. Langt mer enn et tiårsjubileum. Både tankevekkende og nostalgisk" - ⚄ Aftenposten

Det er vorspiel med DJ en time før hver forestilling i baren.

Om Don Martin

Don Martin debuterte som rapper på Romsås fritidsklubb i 1992. I mange år spilte han med Gatas Parlament og ga med bandet ut mange plater og turnerte omfattende i til sammen 15 år. Martin også har gitt ut plater med flere andre band og konstellasjoner deriblant Tee Productions. I 2013 slapp Don Martin første soloalbum på norsk, som også ble Tommy Tee sin norskspråklige debut (og førte til et helt norskspråklig album fra nestoren samme år). Albumet vant Spellemann og Romsås Vels hedersblomst. Senere har Martin sluppet blant annet to album sammen med Tommy og et album sammen med den svenske Hall of fame-legenden Promoe fra Looptroop Rockers.

Siden 2018 har teaterforestillingen “Blokk til blokk” spilt for fulle hus på Det Norske Teatrets samtlige scener og turnert blant annet med Riksteatret, før historien bak forestillingen også kom ut som tegneseriebok på Cappelen Damm i 2022. “Blokk til blokk” fikk også Oslo bys kunstnerpris og Ung og fritids hederspris. Sammen med Zeshan Shakar skrev Don Martin den kritikerroste forestillingen “Linje 5” som spilte på Rommen Scene/Det Norske Teatret 2020-2022. Don Martin ble også Hedda-nominert for beste barneforestilling med det SPKRBOX-produserte stykket “Isbilen” i 2022.


Om SPKRBOX

SPKRBOX er en scenekunst-organisasjon som jobber med hiphop, teater og kulturell klassekamp. Siden oppstart i 2014 har SPKRBOX arrangert hiphopteater-festivaler og produsert en rekke forestillinger, deriblant HeddaprisvinnerenSuperkid”, “Master of the Universe” og “Korte år, lange dager». Cici Henriksen og Hedda Sandvig har sammen hatt regi på en rekke SPKRBOX-forestillinger, som “Blokk til Blokk”, “Best”, “Linje 5” og “Isbilen (Heddanominert til Beste Barneforestilling i 2022).De andre forestillingene

En gang Romsåsgutt alltid Romsåsgutt

Av og med Don Martin
Onsdag
28. feb. 2024
19:30
Hovedscenen

TesteTorsdag

Nye ideer på tynn is!
Torsdag
29. feb. 2024
19:30
Hovedscenen

Improimproimpro

En kveld for rein kvalitetsimpro!
Torsdag
29. feb. 2024
21:00
Hovedscenen