I dag 23. jul. 2024

En gang Romsåsgutt alltid Romsåsgutt

Av og med Don Martin
Hovedscenen
11:22
K02 A8811

«En Gang Romsåsgutt Alltid Romsåsgutt – En fortelling om fellesskap, utenforskap og prisen på Bugg» er en feiring av albumet som kanskje er mest kjent for «Nilsen», et dykk inn i noen av historiene bak og en homage til den største delen av hovedstaden vår. Av og med Don Martin.

"En av høstens morsomste og mest underholdende forestillinger" - ⚄ Dagsavisen

"Don Martin gir vinger til Oslo-nostalgien. Langt mer enn et tiårsjubileum. Både tankevekkende og nostalgisk" - ⚄ Aftenposten

«En rørende og sterk forestilling» - Akers Avis Groruddalen

Forestillingen hadde premiere på Det Andre Teatret i oktober 2023, som en feiring av at det var gått 10 år siden Don Martins Spellemann-vinnende solodebut kom ut og låta «Nilsen» ble det moderne anthemet for Oslo øst.

Etter stor respons og mange utsolgte forestillinger setter vi derfor opp noen nye show i mai.

Det er vorspiel med DJ som spiller en time før hver forestilling i baren på Det Andre Teatret. Etter forestillingen signerer og selger Don Martin sin nye bok «Kan du høre byen puste ut», skrevet sammen med Zeshan Shakar.

Regi: Hedda Sandvig og Cici Henriksen

Om Don Martin

Don Martin debuterte som rapper på Romsås fritidsklubb i 1992. I mange år spilte han med Gatas Parlament og ga med bandet ut mange plater og turnerte omfattende i til sammen 15 år. Martin også har gitt ut plater med flere andre band og konstellasjoner deriblant Tee Productions. I 2013 slapp Don Martin første soloalbum på norsk, som også ble Tommy Tee sin norskspråklige debut (og førte til et helt norskspråklig album fra nestoren samme år). Albumet vant Spellemann og Romsås Vels hedersblomst. Senere har Martin sluppet blant annet to album sammen med Tommy og et album sammen med den svenske Hall of fame-legenden Promoe fra Looptroop Rockers.

Siden 2018 har teaterforestillingen “Blokk til blokk” spilt for fulle hus på Det Norske Teatrets samtlige scener og turnert blant annet med Riksteatret, før historien bak forestillingen også kom ut som tegneseriebok på Cappelen Damm i 2022. “Blokk til blokk” fikk også Oslo bys kunstnerpris og Ung og fritids hederspris. Sammen med Zeshan Shakar skrev Don Martin den kritikerroste forestillingen “Linje 5” som spilte på Rommen Scene/Det Norske Teatret 2020-2022. Don Martin ble også Hedda-nominert for beste barneforestilling med det SPKRBOX-produserte stykket “Isbilen” i 2022.

I mai 2024 slipper Don Martin og Zeshan Shakar boka «Kan du høre byen puste ut».


Om SPKRBOX

SPKRBOX er en scenekunst-organisasjon som jobber med hiphop, teater og kulturell klassekamp. Siden oppstart i 2014 har SPKRBOX arrangert hiphopteater-festivaler og produsert en rekke forestillinger, deriblant HeddaprisvinnerenSuperkid”, “Master of the Universe” og “Korte år, lange dager». Cici Henriksen og Hedda Sandvig har sammen hatt regi på en rekke SPKRBOX-forestillinger, som “Blokk til Blokk”, “Best”, “Linje 5” og “Isbilen (Heddanominert til Beste Barneforestilling i 2022).De andre forestillingene

Sommerimpro

Torsdag
25. jul. 2024
19:30
Barscenen

Sesongåpning

Kom å bli med på feiringa!
Lørdag
17. aug. 2024
19:30
Hovedscenen

Micetro™ Extravaganza

Hvem er den aller aller beste improvisatøren?!
Onsdag
21. aug. 2024
19:30
Hovedscenen