Go Figure! Festival: KORTFILMKVELD

Margrete Danielsen, Kristian Pedersen, Robin Jensen, Elin Grimstad
Go Figure Festival
Kortfilmkveld

Go Figure! Festival og Det Andre Teatret presenterer:

KORTFILMKVELD

En kveld med prisbelønte norske animasjonskunstnere.

Tirsdag 7. juni vil vi ha en ettersnakk med Margrethe Danielsen, Robin Jensen og Elin Grimstad, der vi åpner for spørsmål og dialog med publikum.

Margrethe Danielsen er et norsk supertalent, og filmene hennes er vist – og prisbelønt – på festivaler over hele verden. Bear hug er en kortfilm om en ensom bjørn som gjerne vil ha venner, men utvalget i nærmiljøet er litt tynt, og han må jobbe hardt for å tilpasse seg andre. Filmen har noe av det groteske man kan finne i gamle eventyr rundt temaet annerledeshet og mobbing. Pearl Divers kildrer kommunikasjonsproblemer i noen uvanlige parforhold: mellom to østers, en isbjørn og en pingvin, og et pinnsvin og en ballong. Begge filmene er laget med stop motion-teknikk.

Kristian Pedersen er nok en prisvinnende kortfilmskaper, og med Bøygen har han laget en seks minutter visuell og musikalsk remix av Ibsens Peer Gynt, norsk folketro, Edvard Griegs musikk og lammende panikkangst. “Et ekte kunstverk i både bevegelse, utseende og timing. Tar 1920-tallets kunstfilm inn i det 21. århundre”, er en av begrunnelsene filmen har fått for sine priser.

Robin Jensen har skrevet og regissert flere kortfilmer som har deltatt på ulike festivaler både nasjonalt og internasjonalt. Også Farse har vunnet flere priser, og – som det øvrige kortfilmprogrammet – vist ved de mest anerkjente filmfestivalene i Europa og USA. Filmen handler om en same som havner i overklassens grådige og dekadente klør når han forsøker å redde både reinflokken og kvinnen han begjærer. En forferdelig fabel om fatal lidenskap!

Elin Grimstad er nok en prisbelønt filmskaper, som også er musiker og forfatter. Evige jaktmarker handler om to som barn leker i et åpent og vilt kystlandskap. Der leter de etter døde dyr som de tar med til en egen dyregravplass, og i barnas lek våkner dyrene opp til et vakkert dyreparadis. Alt i filmen er laget av papir, og resultatet er et fascinerende, detaljrikt visuelt uttrykk.


Go Figure! Festival

Go Figure! Festival for figurteater og visuell scenekunst i Oslo er en biennale som ble arrangert første gang i 2018. Det Andre Teatret har gleden av å samarbeide med festivalen i 2022. Vi avslutter altså sesongen med å vise flere av festivalens forestillinger på våre scener fra 7. til 11. juni!

De andre forestillingene

Sommerimpro

Torsdag
25. jul. 2024
19:30
Barscenen

Sesongåpning

Kom å bli med på feiringa!
Lørdag
17. aug. 2024
19:30
Hovedscenen

Micetro™ Extravaganza

Hvem er den aller aller beste improvisatøren?!
Onsdag
21. aug. 2024
19:30
Hovedscenen