Onsdag 8. jun. 2022

Go Figure! - SNILL

Open Window Theatre
Hovedscenen
18:00
Go Figure Festival
Open Window Theatre 6 1

SNILL handler om Lussi, den perfekte jenta! Hun er høflig, pen, flink og snill. Så snill at hun til slutt blir helt usynlig.

Snill er basert på Gro Dahles populære bok med sammen navn, og handler om Lussi - eller om alle «snille piker» – personifisert gjennom Lussi. Dette er historien om de snille barna som blir usynlige fordi de aldri får lov til - eller aldri tør - å gjøre annet enn det de blir bedt om. Og det er å sitte stille, rekke opp hånden før de snakker, være rene, pene, høflige og ivaretagende.

Denne rørende og tankevekkende forestillingen viser Lussis kamp for å finne sine egne krefter, sitt eget sinne og sin egen måte å bli sett på. Forestillingen er en blanding av figurteater, skuespill og animasjon og spilles med en varme og humor som går rett til både hjerte og magemuskler.

«Både Gro Dahles bok og Open Windows dramatisering barneforestillingen Snill er ikke bare ambisiøs i sitt sceniske uttrykk – den lykkes også med å ta det visuelle og tekstlige universet fra boken den er basert på til teaterscenen.» Judith Dybendal i Periskop

Open Window Theatre er et kritikerrost teaterkompani fra Bergen som spiller sine forestillinger over store deler av Europa. De lager familieforestillinger fylt med humor og varme, og deres moderne uttrykk med spennende interaksjoner mellom dukketeater, skuespill, animasjon og musikk snakker rett til barnepublikummet.

Kompaniet er støttet av Kulturrådet og Bergen kommune, og er stadig å se på nasjonale og internasjonale festivaler.

I 2021 ble de nominert til publikumsprisen i Bergen, en pris som normalt tildeles de som lager underholdning for voksne.


Go Figure! Festival for figurteater og visuell scenekunst i Oslo er en biennale som ble arrangert første gang i 2018.

«Det er gjennomgående kvalitet på det kresne utvalget av forestillinger som vises på Go Figure. […] Go Figure! fortjener honnør for debuten. Vi vil ha mer - Norsk Shakespearetidsskrift i sin anmeldelse av festivalen i 2018.

I 2022 arrangeres festivalen på Det Andre Teatret og flere andre scener i og rundt Oslo.De andre forestillingene

Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping

Av og med Fredrik Høyer
Torsdag
19. mai 2022
20:30
Hovedscenen

Lørdagsrådet improviserer løsninger!

Søndag
22. mai 2022
20:00
Hovedscenen

2FOR1

To forestillinger til prisen av én!
Torsdag
26. mai 2022
19:00
Hovedscenen