Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping

Av og med Fredrik Høyer
Hva Jeg Snakker Om liggende Tor Orset

Poeten og forfatteren Fredrik Høyer ble for en del år siden utfordret av sin daværende arbeidsgiver til å løpe Oslo Maraton. Men, hva er egentlig løping? Er det en flukt, streben, en kamp eller avkobling?

Vi blir kontinuerlig utfordret til å være mer målrettet og å ikke gi opp. Det er ikke alltid like lett å tenke positivt når veggen kommer deg susende i møte, like fort som du beveger deg fremover. Kanskje er ikke løping noe godt bilde på livet likevel. Kanskje er løping bare løping.

I en forestilling inspirert av Haruki Murakamis bok med samme tittel, raser Høyer mot målet for å se hva som er gevinsten til slutt.

Forestillingen spilles på norsk.


Finalist til Brighton Fringe Award of Excellence 2018

Lyn Gardner’s pick of the Edinburgh Fringe 2018

“there's no denying the unexpected profundity that seeps into this tale.” ★★★★ Fest Mag

“This is a casually brilliant show from a deceptively talented performer.” ★★★★ The Skinny

“Høyer is funny, and very clever. This is an hour of provocative entertainment.” ★★★★ Fringe Guru

“Fredrik Høyer’s piece evokes a wonderfully unconventional journey. It triumphs in celebrating what to some people may seem small achievements.” ★★★★ Plays To See


Om Fredrik Høyer

Fredrik Høyer er en norsk romanforfatter, poet og skuespiller fra Drammen, bosatt i Oslo. Fredrik Høyer er mest kjent for å opptre med slam-poesi og spoken word, hvor performance-aspektet inngår i selve teksten. Han romandebuterte med boka Månehund & fatter'n i 2014. I 2016 utkom diktsamlingen Grønlandsūtraen, utgitt både som bok og album, lydlagt av musikere Fredfades & Eikrem. Grønlandsūtraen er også blitt bearbeidet som en separat monologforestilling skrevet og spilt av Fredrik Høyer på Nationaltheatret. I 2018 publiserte han romanen for barn "De Voksne". Boken inspirerte en delvis iimprovisert barneskuespill produsent av Det Andre Teatret og skrevet av Fredrik Høyer og ensemblet ved Det Andre Teatret. Sammen med DJ Bendik Baksaas kom de ut med dobbelt album "Til Alt Ute" i 2019.

De andre forestillingene

Sommerimpro

Torsdag
25. jul. 2024
19:30
Barscenen

Sesongåpning

Kom å bli med på feiringa!
Lørdag
17. aug. 2024
19:30
Hovedscenen

Micetro™ Extravaganza

Hvem er den aller aller beste improvisatøren?!
Onsdag
21. aug. 2024
19:30
Hovedscenen